Avon Ultra color 3D Plumping ruževi

13:08:00

Da Avon ima kvalitetne ruževe i mnogo divnih nijansi to već dobro znamo, ali uvijek ostane mjesta za iznenađenje s nekom novom linijom i nekim novim nijansama. Kad sam prvi put vidjela u katalogu Plumping ruževe uopšte mi se nisu svidjeli, a razlog je nikako privlačan završetak ruževa. Ipak, nisu krivi ruževi, nisu ni ružni, a i njihov završetak nije kako se čini na prvu. Svu krivicu neka preuzmu loše fotografije i loš prikaz nijansi koje kradu ljepotu ruževima koji su uživo mnogo, mnogo ljepši. Mnogo!



Novi ruževi predstavljeni su u novom pakovanju, a klasičnu crnu zamijenilo je sivo pakovanje, dok je oblik ostao isti. Tri glavne karakteristike ruževa su punoća (povećava mikrocirkulaciju usana), glatkoća (retinol ispunjava linije na usnama) i čvrstoća (kafein, nar i ulje jojobe koji hidratiziraju usne). Navedeno dobro zvuči za jesen i zimu kad usne traže njegu, jače balzame, ali i ruževe koji će bar malo zaštiti od vjetra i minusa. Osim navedenog, ruževi sadrže zaštitini faktor 15. Cijena u aktuelnom katalogu je 7,90 KM za količinu od 3,6 g., a u ponudi je 15 nijansi.







U procjeni da ću voljeti dvije nijanse pogriješila sam, na kraju volim četiri! Krasnu svijetlo crvenu Power trip ne mogu da ne volim, to je moja nijansa i moja boja. Uptown pink je moj pojam zagasito roze nude nijanse koja pristaje svima, dok Pucker Up i intenzivnija roza, no ne previše Barbie, doda tmurnom danu malo boje. Twig, svijetlo smeđa nude nijansa je pravo iznenađenje i iako nikad nisam nosila ni sličnu nijansu, na kraju sam rekla: "Pa, sviđa mi se!" i prvi put koristila nude nijansu kao što je ova. Truffle, prava smeđa čokoladna nijansa nije jedna od onih koje mislim da meni pristaju, ali svakako da je zanimljiva i sviđa mi se.

Bez imalo pretjerivanja mogu reći da su me ruževi osvojili već na prvu, ali sam odoljela želji da što prije završe na blogu. Kako ne zavoljeti iznimno ugodnu kremastu teksturu koja svoje obećanje o glatkim usnama zaista ispunjava? Za razliku od čudnog završetka u katalogu koji mi je djelovao pomalo sedefasto, ovi ruževi nisu ni blizu prikazanom. Na usnama lijepo izgledaju i samo su blago sjajni kako inače budu kremasti ruževi. Za pigmentaciju nemam nikakvu zamjerku, nudi potpuno prekrivanje (iako je u katalogu navedeno da je riječ o srednjem). Jedina problematična nijansa je Truffle koja se malo neravnomjerno nanosi i potrebno je nešto više vremena prilikom nanošenja kako bi izgledala pristojno na usnama. Trajnost bez ića i pića je nekoliko sati, a nakon konzumacije jela potrebno je popraviti. Ali ništa strašno, čak veoma dobro i pohvalno za kremaste ruževe :)


*PR proizvodi

You Might Also Like

34 komentari

  1. Twig mi se najvise svidja. kao i svima ostalim :D Zaludila nas ova nijansa. :D

    http://thesilhouettes1.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, mnogi su izdvojili upravo Twig :) Iako takve nijanse baš i nisu moj izbor, ova mi se sviđa. Ali od navedenih, Power trip i Uptown pink se meni posebno sviđaju i najviše ću koristiti.

      Izbriši
  2. super slike, mogu komotno da ih ubace u katalog umjesto postojecih :D jesi li mijenjala aparat ili je do osvjetljenja?
    meni su ovi ruzevi super, ugodni, prilicno postojani, maskiraju suhe usne, njeguju, pigmentirani, lijepe nijanse, ne znam sta vise ocekivati od ruzeva? e da, i jeftini su :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Anela, a ne bih imala ništa protiv da vidim slike u katalogu :D Aparat je još uvijek isti, a što se tiče osvjetljenja, dan je bio lijep kad sam slikala, pa i ovo ima svoj udio.
      Ovih sedam stavki koje si navela su najkraća moguća recenzija ovih ruževa, a obuhvatila si sve :)

      Izbriši
  3. Predivne fotografije, predivni ruževi i kao i uvijek, odličan post, super. ☺

    OdgovoriIzbriši
  4. Slažem se s Anelom fotke su ti predivne :D Ove ruževe nisam probala, ali vjerujem da hoću uskoro i mislim da ću krenuti s crvenom jer crvenih nijansi nikad dosta, a baš sam u potrazi za jednim divnim kremastim crvenim ružem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Mona, hvala :) Mislim da nećeš pogriješiti s ovim ruževima i da će crvena biti odlična za početak, ali i da će to biti jako dobar crveni kremasti ruž koji tražiš :)

      Izbriši
  5. Slažem se za fotografije, stvarno su predivne. :D Moj favorit među ovim ruževima je definitivno twig, gdje god da ga vidim na recenziji svaki put je sve ljepši i ljepši. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zahvaljujem, drago mi je da vam se sviđaju fotografije <3 Twig, Twig... nijansa koja je osvojila mnoge, a možda je to znak da treba biti dio i tvoje kolekcije :))

      Izbriši
  6. Nijanse su odlicne. Twig je definitivno favorit. :D

    OdgovoriIzbriši
  7. Jaoj gledaj boje! Hocu ih sve, sad i odmah :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti si dobar primjer kako većina žena reaguje kad vidi lijepe ruževe :D

      Izbriši
  8. Krasne fotke, super dočaran stvarni izgled i boja! I ja sam si pokojeg ugrabila, ali sam se peckala po prstima da ne naručim sve jer su stvarno fini i ugodni i imaju sve što od jednog kremastog ruža očekujem. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, često sam sitničava oko prikaza nijansi, pa mi je drago da si to primijetila :) Znam kako je kad su ruževi lijepe teksture, a ima dobar izbor nijansi, pa se treba odlučiti samo za jednu, dvije, tri, ili... :D

      Izbriši
  9. Post je divan, a tvoje usne odlican model za ruzeve :) Meni se Twig ne svidja :D, ali zato su mi nijanse poput Heat Wave, Power Trip, Mad for Mauve, Stolen Kisses, prekrasne (probala sam ih preko testera). Mislim da cu kupiti neki ruz iz ove linije :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za post, hvala za usne :)) Evo ga, prvi dislike za Twig! :D I meni su jako lijepe nijanse koje si navela, posebno Heat Wave, a dodala bih još Hot Pants i Berry Cute - uh, kod ovih ruževa se baš i ne može odlučiti samo za jednu nijansu :D

      Izbriši
  10. Vidiš ja sam imala problema sa Pucker Up nijansom, neravnomjerno se nanosila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ipak možeš koristiti ruž i da nije baš strašno :)

      Izbriši
  11. Pokušat ću s nekom olovkom u podlozi :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Fotografije divne!! Svdjaju mi se sve nijanse, Avon bira sve ljepše i ljepše nijanse, prije mi nisu toliko bile lijepe nijanse, bude par lijepih u kolekciji, a sad kako izbacuju nove pa svaki lijep bude :D Ovi bas lijepo izgledaju na tvojim usnama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)) Slažem se s tobom da su nijanse sve ljepše i ljepše. Drago mi je da imamo dobar izbor nijansi ruževa koji su jako dobri, a opet je cijena prihvatljiva. Voljela bih da olovke za usne nisu zapostavljene i da Avon uskoro predstavi neke nove nijanse :)

      Izbriši
  13. Power trip mi je predivan. Baš nekako moja boja. I ostale su lijepe, samo Pucker up nije moja nijansa. Slike su ti divne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za Power trip dijelimo mišljenje, divna crvena nijansa koju sam odmah zavoljela :) Hvala <3

      Izbriši
  14. pridružujem se pohvalama za fotke :D stvarno si lijepo uhvatila ove ruževe :D a tvoje usne su jedne od fotogičnijih, koje sam vidjela :D
    moj favorit ovoga puta je Truffle, nešto me privlači u toj nijansi, posebna je <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pohvala primljena, hvala <3 Uvijek mi je teško slikati usne, često kažem da su čudne na slikama, ali snađem se već nekako :D Truffle je divna čokoladna nijansa za jesen :)

      Izbriši