David&Victoria Beckham Intimately yours

11:16:00

U sveprisutnom trendu lasniranja parfema od strane poznatih ličnosti, na mnoge sam ostala potpuno ravnodušna. Utope se u masi drugih koji su, ne slični, jer svaki ima neku karakterističnu notu, nego bezlični. Možda je bezlično malo pretjerano, ali daleko su od tog da odmah poželim da kupim. Jednostavno nakon nekog kratkog vremena, taj parfem prestaje biti zanimljiv i ono početno "sviđa mi se" preoblikujem u "da mi je što prije potrošiti".  Jedan se uspio izdvojiti i napraviti značajan korak ispred svih bočica s potpisom slavnih. Beckham muški parfemi su prihvatljivog cjenovnog ranga, ugodni i lijepo mirišu, pa sam nakon nekog vremena konačno pomirisala verziju za žene i... odmah na kasu, odmah kupila! Iako je dosta davno lansiran (tačnije 2010), testeru se nisam ni približila, no, sad ću sve nadoknaditi.


U posljednje vrijeme postala sam "teška" s parfemima. Nekad sam striktno birala nježne i prozračne mirise tokom cijele godine, dok sad težim nešto izražajnijim i konkretnijim mirisima koje prilagodim toplijem vremenu. I dalje volim prozračne za toplije vrijeme, poželim ih ponekad i kad je hladnije, ali željela sam u maloj kolekciji nekoliko upečatljivijih mirisnih ostvarenja za ovu jesen.  David&Victoria Beckham Intimately yours se savršeno uklopio u moje želje i svojim notama će sigurno obilježiti period jeseni i zime.

Kategorija kojoj pripada je cvjetno-orijentalna, a gornje note čine frezija, list kruške i bergamont, dok su u srednjim cvijet narandže, bijeli Kazablanka ljiljan i frangipani, a bazu čine sandalovina, iris i vetiver. Dobro je pa parfeme ne biram na osnovu skupine nota jer bih ovaj odmah u startu otpisala, osim narandže ovdje me ništa ne bi privuklo. Da je do izgleda privukla bi me minimalistička bočica sa jednostavnim zlatnim detaljem u vidu čepa, a nakon toga i zlatna kartonska ambalaža. Ništa pretjerano i potpuno u skladu s mirisom.




 Da mi je neko samo dao tester, bez prethodnog viđenja bočice i vlasnika iste, vjerujem da bih "s pika" rekla da je riječ o malo skupljem brendu s nešto većom cijenom, jer u ovom mirisu ima i nešto što podsjeća na skuplje parfeme. Čak i trajnost nije loša za EDT - na koži je umjeren, do kraja izlaska biće na koži, dok je na odjeći dugotrajniji i osjeti se i dan poslije. Opis ovog parfema ne daje mi mnogo prostora kad je poređenje u pitanju jer sličan se mom nosu nije približio.  Jednostavan je, a njegova dobitna kombinacija je savršena harmonija umjereno slatkog pomiješanog s malo svježine. Dovoljno da ne prođe nezapaženo, a opet ostaje na distanci bez mnogo isticanja i njegova aura je sasvim pristojna (otprilike raspon ruku). Zahvaljujući toplini koju osjetim i koju vjerovatno pruža vanilija (iako nije navedena u sastojcima), što duže boravi na koži to je miris sve ugodniji i topliji, pa će veoma brzo zamijeniti početnu blagu prisutnost cvijeća. Nije nametljiv, lijepo će se uklopiti u dan ili noć, a godišnje doba jesen ili zima. Njegova toplina mi se posebno sviđa, a sve zajedno "upakovano" je u ugodan i ženstven parfem. Ne oduševljavam se lako parfemima, posebno s potpisom slavnih ili onih koji su nešto intenzivniji, ali ovaj me osvojio!
 

You Might Also Like

12 komentari

  1. Za parfem ne mogu nista reci dok ga ne pomirisem, al mogz za slike. Odlicne su.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno, ništa prije testera jer ovo su ipak samo slova koja ne mirišu :D Hvala <3

      Izbriši
  2. divno si opisala miris :) i samu me uvijek privuče naranča u parfemu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Cijelo ljeto sam u torbi imala Avon spej za tijelo s mirisom cvijeta narandže i njegova svježina mi je baš odgovarala. U ovom parfemu se ne osjeti, što i nije važno kad mi se sviđa :)

      Izbriši
  3. Predivne slike, a po riječima mi je teško dočarati miris ali ću zato pri prvoj posjeti dm-u tražiti tester :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, a bočica je fotogenična tako da mi je olakšala posao :D
      Iako je nezahvalno pisati o parfemima, ovaj je morao dobiti mjesto na blogu :)

      Izbriši
  4. Dobro zvuči :) Ponjušit ću prvom prilikom - mislim po tvom opisu da bi mi se mogao svidjeti!

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlicne fotografije, deluje jako primamljivo. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala <3 Ako nekad pogled zaustaviš na bočici, provjeri kako miriše ;)

      Izbriši
  6. Ovaj dio me baš pridobio: umjereno slatkog pomiješanog s malo svježine. Tako da ću svakako prošnjofkati ovaj parfem :) Inače nisam neki ovisnik o parfemima i uvijek prepustim mužu da mi odabere :D A najviše volim muške parfeme :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije ni meni baš drago kupovati parfeme, posebno ako moram probati nekoliko testera. Najbolje bi bilo da mi neko kaže da je tamo neki parfem za mene, a ja samo skoknem da kupim ili ako slučajno probam jedan i odmah bude kako nos voli :D

      Izbriši