Tigi Bed Head Small talk

14:42:00

Dolazak jeseni mnogima znači početak borbe da kosa ostane na svom mjestu i da uslijed djelovanja vlage ne postane prijetnja i konkurencija lavljoj grivi. Razumijem sve duše koji isti problem muče. Kao neko s jako gustom kosom uvijek sam gunđala kad dobijem "napuhan" izgled kose. Ne samo za vrijeme jeseni, nego uvijek. Vjerujem da ima onih kojima je poznato kako kosa od početne svake dlake na svom mjestu, dođe do onog da svaka dlaka svoju politiku vodi. Ponovo sam skratila kosu, ali ovaj put i istanjila jer se s ovim monstrumom tokom ljeta nije moglo :) Sad uživam u lob frizuri, a ona ujedno traži feniranje i dobre proizvode koji mogu pružiti duže postojanu i ravnu frizuru. Pa, imam nešto zanimljivo da predstavim!


Ovu malu lopticu krasi ljubičasta ambalaža čiju boju aparat baš nikako ne voli i ako neko naruči neka se ne iznenadi, to je taj proizvod, samo ja imam tehničkih problema :) Malo sam "guglala" i dvije iste boje, a još manje pravu boju nisam našla. Ali dobro, boja vjerovatno nije toliko bitna da joj posvetim mnogo prostra. Važnija je praktična pumpica koja je kod proizvoda za kosu i više nego poželjna, a ova bez problema funkcioniše i moguće je dozirati proizvod koliko želite. Tekstura je blago gusta, nije ljepljiva, a količina koju koristim za moju kosu do ramena je jedna pumpica. Doziram pola, rasporedim, pa dobro utrljam u kosu, a nakon toga još pola. Po završetku oblikovnja jako malo rasporedim po cijeloj kosi. Iako sam navela da tekstura nije ljepljiva, ponekad u zavisnosti od količine koja se koristi, prilikom sušenja može se osjetiti malo ljepljivosti, ali to nakon sušenja nestaje.

A Small talk obećanja su: povećanje gustoće i volumena beživotnoj kosi, olakšava stilizovanje tako što definiše, razdvaja i kontroliše. Osim ovog, pruža i zaštitu od toplote fena. Sviđaju mi se obećanja, ali još više djelovanje! A ova obećanja nisu tek tako tu jer kosa zaista izgleda gušće i punije, oblikovanje je mnogo lakše i svoja obećanja Small talk je ispunio! Što se tiče zaštite od toplote, ovo nikad ne mogu sa sigurnošću potvrditi, ali uprkos izloženosti fenu prilikom svakog sušenja i ponekad pegli, nisam primijetila da kosa brže puca ili da su vrhovi suhi. I prije nego pređem na još dojmova, moram vam u potpunosti dočarati miris, a znam da ćete odmah shvatiti o kojem je miris riječ. Miriše identično, ali identično kao KiKi bombone. Ima mjesta za onu bilo kuda KiKi svuda, pa i kad je riječ samo o mirisu proizvoda za kosu.

Ingredients: Aqua (Water/Eau)VP/DMAPA Acrylates Copolymer, Cyclomethicone, Polyquaternium-37, Dimethicone, Dimethiconol, Styrene/Butadiene Copolymer, Parfum (Fragrance), Hexyl Cinnamal, Linalool, Polysorbate 60, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Cetearyl Alcohol, PPG-1 Trideceth-6, C12-15 Alkyl Benzoate, Helianthus Annuus (Hybrid Sunflower) Oil, Panthenol, Bacopa Monniera Extract, Cinnamidopropyltrimonium Chloride, Butylene Glycol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Acid, Methylisothiazolinone, Methylchloroisothiazolinone

Kad sam prvi put koristila ovaj proizvod nisam baš bila na čisto kako treba da funkcioniše i skoro da je završio negdje u kutu odbačenih. Sreća, dobio je novu priliku. Vjerujem da bi ga mnogi otpisali kad bi prilikom sušenja i prolaskom prstića kroz kosu osjetili da se teško češlja i da blago ukruti kosu. Možda je malo teško počešljati, ali zato nakon nanošenja proizvoda kosu samo sušim bez mnogo češljanja, te samo lagano prebacujem slojeve kose. Ako vam je kosa suha i oštećena vjerujem da će ovo biti mnogo više izraženo jer kod ovog proizvoda nisam primijetila da pruža hidrataciju, pa baš i nije proizvod za takav tip kose. Ništa manje važno je da se prethodno dobro rasporedi na kosi i dobro utrlja, ali nikad na korijen kose. Nakon što je kosa skoro suha, počešljam, podijelim u pramenove i feniram okruglom četkom. E, tek ovdje počinje ono najbolje!


Kako sušim kosu osjetim da je jako glatka pod prstima i da se lako oblikuje. Nikad nisam voljela proizvode koji mnogo omekšaju kosu jer s takvim proizvodima moja kosa veoma brzo gubi oblik. Small talk neće omekšati kosu (možda veoma malo) i ako imate suhu, posebno suhe vrhove može ukrutiti kosu, otežati češljanje (moram ponoviti) jer nema mnogo hidratantnog djelovanja. Meni nije potrebno jer nakon ovog proizvoda kosa je baš onakva kakvu želim, ali vjerovatno ću s vremena na vrijeme posezati za nešto hidratantnijim porizvodom i kratko odmoriti kosu od Small Talk ili dodati samo malo ulja. Lako je feniram, nema napuhanog izgleda, glatka je, a ono najbolje je što oblik ne gubi do narednog pranja! U biti, ovo malo čudo djeluje i kao bolja verzija laka za kosu, nešto kao tečni. Pruži savršenu dozu učvršćivanja, taman toliko da kosa neće lako izgubiti oblik, a vaš trud oko oblikovanja neće naredni dan biti uzaludan. Čak kosa izgleda ljepše kad prenoći ;) Sutra je dovoljno da počešljam i to je sve što trebam. A sve ovo piše neko čija se kosa teško oblikuje, ima je previše i obično bih dan nakon pranja morala bar malo popraviti četkom.

  Tigi Bed Head Small talk je dostupan na feelunique/lookfantastic stranici po cijeni od oko 40,00 KM. Prije nekoliko mjeseci je bilo i manje pakovanje, po jeftinijoj cijeni, ali trenutno nije dostupno. No, kako FU ili LF često imaju sniženja, onda vrijedi čekati i štediti, a pakovanje od 200 ml može dosta dugo trajati. Ako vam je kosa normalna do suha, a trebate nešto što može ukrotiti gustu kosu, olakšati oblikovanje, smanjti djelovanje vlage na kosu i što će dugo zadržati oblik nakon feniranja, onda preporučujem Small talk jer je ubjedljivo najbolji prizvod koji sam probala za oblikovanje kose!

You Might Also Like

6 komentari

  1. Monstrum! Hahaha :D Ili ono kad se probudiš s kosom koja te davi :O Doslovno, obavije se oko vrata i davi. Više ne spavam s raspuštenicom :P
    Zanimljiv mi je ovaj tvoj Small Talk, ali nikada nisam imala naviku koristiti proizvode za oblikovanje... uvek, kad bih probala, bio bi žestok fail.
    Možda nisam koristila pravilno, ko zna.
    Budem ga škicnula, a tebi pohvale za super veseo watermark u header-u bloga, baš mi je popravio veče :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Monstrum je prava riječ i ništa drugo mi ne pada na pamet! Uh, pa kod tebe kosa atentator, ali eto, izvukla si se i zavezala protivnika :D
      Small talk sam kupila da provjerim kako kosa reaguje na nešto što nije ulje i drago mi je da sam došla do ovog proizvoda. Ovaj drug tako lijepo drži kosu pod kontrolom :D Kad je kosa u pitanju, fail mi nije nepoznata riječ, tako da te razumijem.
      Hvala za watermark, drago mi je što tako djeluje :D

      Izbriši
  2. Ovo zvuči super, uzet ću za mamu, meni ne fali volumena iako uvijek tražim nešto što će mi pomoći u borbi s vlagom.
    Inače, evo, ima i na beautybay i allbeauty, jeftinije je nego na lookfantasticu i feelunique-u :)
    http://bit.ly/1KYn1KV
    http://tidd.ly/86f76f0

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volumen nije ni meni potreban (imam sasvim dovoljno :), ali volim način na koji ovaj proizvod učini da kosa djeluje punije. Moja je kratka (do ramena), pa tako kad je vlaga brzo gubi oblik, ali Small talk to odgodi i uopšte ne bude strašno kad se frizura malo pokvari. Nadam se da će mama biti zadovoljna :)
      Hvala na informaciji, tamo nisam ni tražila! :)

      Izbriši
  3. Obozavam Tigi proizvode. Do sada sam bila zadovoljna sa svim sto sam probala, a curls rock mi je HG proizvod!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ambalaže proizvoda su posebno privlačne! Tigi proizvodi i ja ćemo se još družiti, a nadam se da će i moje iskustvo biti pozitivno kao i tvoje ;)

      Izbriši