Avon Nutra Effects micelarna voda

11:01:00

Micelarne su za kratko vrijeme preuzele primat nad mnogim drugim sredstvima za čišćenje i svojim brzim djelovanjem olakšale odstranjivanje šminke. Ne kod svakog, no definitivno da mnogo žena glasa u koristi ovog jednostavnog i  djelotvornog proizvoda. Važe kao magneti za nečistoće koji na blaznicu privlače šminku, a u praksi zaista i tako djeluju. Bez mnogo neredna, sa svega par poteza i čista koža je tu. Nekako sam znala da će se Avon kad tad pridružiti trendu i ostalim proizvođačima micelarnih i evo, bila sam u pravu! Micelarna je s aktivnim kompleksom na bazi sapunskog oraščića i dio je Nutra Effects linije. Ne sadrži parabene, boje, alkohol. Da li su napravili dobru stvar ili nešto ne baš tako posebno?

Prilikom čišćenja ne osjetim miris, ali kad primaknem bočicu prva asocijacija bila je jako blag miris acetona. No, miris čak i nije vrijedan spomena jer kad se nanese na blaznicu tu sva priča/miris završava. Otvor kroz koji izlazi je sasvim dobar da se može kontrolisati količina i nema bespotrebnog trošenja proizvoda. Nakon što nanesem na blaznicu, držim nekoliko sekundi na kapku, te odstranim. Ono što sam primijetila je da će Avon micelarna (7,90 KM 200 ml) biti po volji svima koji žele što bržu i djelotvorniju micelarnu. Sasvim kratko je potrebno da razgradi šminku i očisti kapak od sjenila (u jednom potezu) i maskare, a ako je tuš prisutan on će tražiti blagi dodatni prelaz kako bi se potpuno odstranila šminka koja se nalazi bliže trepavicama.

Avon micelarna je učinkovita, odlično uklanja šminku i ne izaziva iritacije, a nije potrebna velika količina ako se koristi samo za oči. Dajem joj prednost nad Garnier ili L´Oreal kad je u pitanju odstranjivanje nešto jačih maskara. Ne znam da li je jedanko dobra s vodootpornim proizvodima jer takve ne koristim. Čistila sam cijelo lice i iako nisam očekivala, na kraju joj pored učinkovitog odstranjivanja pudera, pripisujem blago djelovanje prema osjetljivoj koži. Navedeno je da nije potrebno odstraniti, no ovaj korak nikad ne preskačem kad su micelarne u pitanju jer čišćenje volim završiti umivanjem gelom, ali na ovaj način brže odstranim puder i micelarna štedljivo ostaje samo za oči.
 I kao kratak zaključak: Avon micelarna od mene ima čistu 5!


*PR proizvod
 

You Might Also Like

12 komentari

  1. Nisam još probala, ali nakon ove recenzije hoću :D Drago mi je da nije promašaj, taman da malo promijenim Garnier :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daleko od promašaja! Glasam za promjenu za koju bi bilo fino da na kraju bude dobar potez :))

      Izbriši
  2. Super, bas sam razmisljala ovih dana da je nabavim. Nakon ove recenzije sigurno hocu :D

    OdgovoriIzbriši
  3. nisam još čitala recenziju kataloški micelarnih, tako da je ova baš super sjela :D
    dobro je znati da ti je odlična, možda naručim jednom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, zaista je dobra i uzmi u obzir kad poželiš probati neku novu micelarnu :)

      Izbriši
  4. Nisam još stigla probati, drago mi je pročitati da je dobra :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Micelarnu sam dobila dok sam bila vani, a čim sam došla kući probala sam - nisam mogla čekati kao ti :D

      Izbriši
  5. Nažalost meni za oči nije u potpunosti odgovarala. Dešavalo mi se da ako slučajno malo pređe s trepavica u oči osjetim peckanje. Za ostatak lica mi je bila korektna. Kao i ti, i ja završavam čišćenje umivalicom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imala sam baš neugodno iskustvo s proizvodima kad mala količina završi u oku, pa sam sad oprezna bez obzira šta koristim i već dugo nema suza :D Znači, s Avon micelarnom da budem još opreznija! Ako ne završim s gelom za umivanje onda imam osjećaj kao da nisam dovoljno očistila lice, tako da ovaj korak nikad ne izostavim :)

      Izbriši
  6. Nisam je (još) isprobala. Čini se stvarno odličnom. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odmah nakon prve upotrebe znala sam da je ova micelarna ono što meni treba i ako dođe do tebe, mislim da te neće razočarati :)

      Izbriši