Avon parfemi za jesenju svakodnevnicu

12:03:00

Prošlogodišnji post s mirisima jeseni iz Avona brojao je nešto više parfema, a ove godine sam odlučila da to budu samo dva - jedan koji je predstavljen ne tako davno, a drugi koji je dobio novo ruho i bočica je postala ljepša, a miris je ostao isti. U kampanji 16 predstavljen je još jedan novi parfem, ponovo s potpisom Christian Lacroix koji, koliko sam mogla prosuditi samo na osnovu mirisne stranice, ima potencijal da ga zavole pripadnice ugodnih nježnijih mirisa. Sad ću se vratiti na Attraction i Rare gold, te kroz nekoliko fotografija i kratkih dojmova, predstaviti tople jesenje note. Ustvari, nisam trebala izostaviti zimu jer će ovi parfemi lako ušetati i u zimske dane. Koliko god voljela nježne mirise, opet s vremena na vrijeme poželim malo topline koju parfemi pružaju, a kakav utisak su na mene ostavili novi Avon parfemi brzo i ću otkriti.


Attraction (EDP oko 40,00 KM 50ml) neće trebati dugo vremena da se prilagoditi izboru svih žena koje za jesen vole parfeme koje grije ugodna vanilija. Pripada drvenasto-voćnoj kategoriji, a prvo što se osjeti kod ovog parfema je njegova ugodna i dominantna kremasta baza iz koje se samo malo izdvaja svjež miris kupine. Volite li mošus i jantar? E, oba će pružiti svoj doprinos! Sve je ukomponovano u suptilan parfem čija se toplina neće širiti dalje od vašeg zagrljaja, pa neće biti komentara kako vaš parfem napada nos čiji god stigne :) Zbog imena sam očekivala nešto jači parfem, no umjerene je jačine i nije naročito dugotrajan, pa će početna jačina kombinacije vanilije i voća nestati već nakon 2-3 sata, a zatim ostaje samo ugodan trag tople vanilije.

Dio prepoznatljivih mirisa jeseni svoje je mjesto pronašao u zlatnoj bočici Rare Gold (EDP oko 30,00 KM 50 ml) parfema. Prosto ga ne mogu približiti nekom drugom godišnjem dobu osim jeseni. Svojim notama budi pomalo sjetno raspoloženje koje se uklopi u jesenju sunčanu svakodnevnicu, a tmurne dane oboji notama vedrine. Cvijeće je prigušeno toplom vanilijom, amberom i mošusom, pa je sve spojenu u jednu decentnu mirisu priču. Opisali su ga kao raskošan i luksuzan, elegantni miris koji odiše tonovima raskošnog cvijeta narandže, bergamonta i dragocjenog jantara. Elegantan - ovo ću posebno izdvojiti jer odiše stavom koje bi lijepo iznijele dame u kasnim dvadesetim, a one nešto starije bi iznijele ono najbolje iz ovog damskog, srednje jakog parfema. Čak i bočica posjeduje nešto malo retro damskog štiha.


*PR proizvodi
 

You Might Also Like

10 komentari

  1. Ja sam se navukla na nekoliko Avonovih parfema i ne mijenjam ih. Attraction mi je ok, ali ne vjerujem da ce se naci u mojoj kolekciji.

    Slike su ti prelijepe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To uopšte nije teško kad često predstavljaju nove parfeme, pa uvijek neki novi privuče pažnju i miris osvoji na prvu. Ali i oni stariji neće tako lako dosaditi :)

      Hvala Sabina <3

      Izbriši
  2. obadva si tako lijepo opisala, da bi odmah išla pomirisati ih :D <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa opis, ali ništa prije mirisne stranice :))

      Izbriši
    2. 47
      4 godine koristim rate gold kako da narucim trenutno nemam. Molim vas napisite mi i serum sa c vitaminom

      Izbriši
  3. Svaka ti čast na tako lijepom opisu parfema jer sam poželjela da im mogu odmah pomirišati, ali hoću prvom prilikom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Mona <3 Dobro je pa Avon ima mirisne stranice, pa možeš provjeriti o kakvom je mirisu riječ :)

      Izbriši
  4. Sviđa mi se što Attraction ima miris vanilije, čim ulovim katalog negdje pomirisati ću. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Takođe volim volim vaniliju, ali samo ako nije mnogo jaka, tako da mi se sviđa kako ostavi trag u ovom parfemu :)

      Izbriši
  5. Rate gold je najbolji.

    OdgovoriIzbriši