Dislikes #3

11:02:00

Četiri proizvoda već dugo čekaju da završe u ovoj neslavnoj kategoriji, no, kako kažu, sve u svoje vrijeme :) Dva preparativna i dva dekorativna proizvoda - dobar sam balans napravila! Četiri proizvoda koja nisu prošla testiranje i razlozi zbog kojih meni nisu odgovarali sadržani su u kratkim dojmovima ili kratkoj recenziji za svaki od njih. Možda se neko od vas kune u ove proizode i pita se šta je meni, pa ih ovdje "ubaci", ali meni su se pokazali kao zaista loši! Ne želim mnogo dužiti u samom uvodu, sve što imam reći o proizvodima možete pronaći ispod.


1. Farmasi SkinTrends Phyto-Biotics Acai dnevna i noćna krema za lice

Da, obje su završile u Dislikes kategoriji! Bila sam jako sumnjičava prema ovim kremama, a za sve je kriv Farmasi Hydravite puder koji je na mojoj bradi napravio nered u vidu bubuljica, da se pri svakom spomenu zgrozim! Kreme sam dobila na recenziju i koliko god sam htjela ispoštovati svoj dio pisanja o istim, toliko me odbijao sastav krema koji je daleko od onog što već dugo koristim - prirodno ili bar s probranim sastojcima. Iako proizvođači ističu da je proizvedeno u skladu sa EKOCERT standradima organske i prirodne kozmetike, ovo nije prirodna kozmetika. 

Sastav je... loš! Kako navode iz Farmasija, proizvodi su formulisani na bazi prirodnih sastojaka, ali da bih nešto prošlo pod "prirodno", u mom slučaju to mora imati mnogi više prirodnih sastojaka. Ne negdje na kraju liste i s manjom koncentracijom. No, djelovanje kreme je sasvim ok, čak mi se svidjela formula. Brzo upijanje, ugodan osjećaj na licu, ali ne u umirenju crvenila što obećava, dobra kao podloga za puder, a hidratacija je prisutna. Nakon otrpilike sedam dana, moja brada je dobila goste i bubuljice su ponovo krenule. Naizmjenično sam koristila dnevnu i noćnu, pa odmarala od obje, čisto da vidim da li je baš do njih. I bilo je, kad god bih prestala s upotrebom bubuljice se povuku.  Tonik i mlijeko za čišćenje nisam se usudila probati! 

 

2. Catrice Eye Matic  Dip liner Waterproof

Nisam stručnjak za tuš za oči, ali uz malo truda i precizan kist, to se može izvesti da prođe kao dobro. Ali kad imate kist kao što je kod Dip liner-a, onda baš morate biti profesionalac :D Nikako nisam uspjela postići tanku liniju jer bih u pokušaju nadogradnje boje, ovim nepreciznim kistom, obavezno negdje pogriješila i... znate već, crno i neprecizno na sve strane! Tvrđi kist i teže prenošenje boje nisu baš duo iz snova, a kad se na ovo doda neuredna linija koju nikako dovesti u red, pa da bar prođe pod prihvatljivo, onda je jasno da je ovaj Dip liner kod mene u kratkom vremenu završio karijeru.


3. Maybelline maskara

Maybelline maskare i ja nikad se nismo našle ni na pola puta! Jednostavno, sve koje sam probala nisu lijepo izgledale na mojim trepavicama. A od ove sam očekivala nešto drugačije. Sad mi se čini da je samo lijepo pakovanje došlo po svoje jer ni ova nije ništa bolje prošla. Na uredne trepavice s ovom maskarom sam mogla zaboraviti i uvijek bih dobila slijepljene, toliko slijepljene da sam mogla brojati koliko imam trepavica! Pokušavala sam mjesec dana "naučiti rukovati" no nisam uspjela i ovo je još jedna Maybelline maskara koja meni ne odgovara. Unatoč ovom, kad umanjim zalihe maskara  imam želju probati Lash Sensational maskaru čija četkica obećava i ako ona padne na testu, biće da Maybelline i ja završavamo za sva vremena kad su maskare u pitanju.


*svi proizvodi navedeni u postu su PR proizvodi

You Might Also Like

8 komentari

  1. Ni meni se nije dopao ovaj eyeliner, a ostale proizvode nisam probala :)(:

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Previše je komplikovan za nekog ko nema baš strpljenja :D
      Možda je bolje što nisi probala preostale proizvode ;)

      Izbriši
  2. Čula sam da su mnoge cure oduševljene Farmasi proizvodima, pogotovo puderima ali ja iskreno nisam bila zadivljena nicim sto sam do sada probala. Sto se tice Maybelline maskara, Lash sensational mi je omiljena i odgovara mi teksturom, efektom i trajnoscu...Jedino bude pomalo problematicna prvih par nanosenja, ali poslije je odlicna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad je riječ o Farmasi proizvodima ja sasvim sigurno nisam u skupini onih koje su oduševljene puderima :D Ne bih više rizikovala! Mnoge maskare tek nakon prvih nekoliko nanošenja postanu bolje, tako da to Lash Sensational ne bih zamjerila :)

      Izbriši
  3. Maybelline ako ista dobro ima po meni to su maskare 😊 imam duge, ali nedefinisane i bezbojne trepavice koje zahtjevaju dobru maskaru koja moze da moje trepavice pokaze u najboljem svjetlu :-D jedinu manu koju sam im nasla sto ili je malo dodje ili se stvarno brzo osusi (bilo koja, sve sam ih isprobala)
    Ovu farmasi organsku liniju sam isprobala, tonik i gel za umivanje za normalnu kozu i odlicni su, krema ko krema ne volim da ih koristim od bilo koje kozmwticke marke osim zimi kada moram da mi po obrazima ne budu lisajevi a t.zonu ponekad zaobidjem...
    Catrice sve sto sam probala je bilo ok i samo ok ili lose...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto vidiš, a ja nikako nisam zadovoljna s Maybelline maskarama :) Preostaje Lash Sensational kao posljednji pokušaj ili možda neka nova koja mi bude zanimljiva. Nikad se ne zna :) Catrice volim i ima više stvari koje mi se sviđaju nego ovih koje mi nisu po volji. Eh, bilo bi dobro kad bi svi proizvodi koje kupimo bili bez mane :)

      Izbriši
  4. Kad su kreme za lice u pitanju odavno ih ne narucujem putem kataloške prodaje jer sam imala lose iskustvo sa jednom Avonovom kremom i štetom koju je ista izazvala.
    Prije par mjeseci sam dobila kremu za lice od cajevca iz Farmasija i nije bila losa.Ništa posebno ali nije mi izazvala nikakav nered.
    Sigurno ti ne pase neki od sastojaka njihove kozmetike pa ti lice tako lose reaguje.Slično mi se dešavalo sa Niveom i Garnierovim proizvodima za lice pa ih od tad izbjegavam u širokom luku.
    Sto se tiče Maybelline maskare njihova Colossal volume express mi je najbolja.
    Opet sve zavisi ko sta očekuje od maskare i kakve trepavice ima.Mnogi su bili razočarani i Max Factorovim maskarama a bili oduševljeni Essence.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ni ja ljubitelj krema koje su dio kataloške ponude. Ponekad me nešto privuče, ali znam da to obično nije za moj tip kože i onda ne rizikujem. Sve je dobro dok ne naprave nered! S Nivea i Garnier proizvodima nikad nisam imala loše iskustvo u vidu bubuljica, ali Farmasi...
      Pa da, svi imamo različite želje i potrebe kad su maskare u pitanju, tako da s trepavicama nekad nije lako :)

      Izbriši