L ´Oreal So couture maskara

09:36:00

Prilikom izbora maskare moj najvažniji zahjtjev je da trepavice izgledaju uredno i ovdje mislim na onaj lijepi počešljanji izgled bez bilo kakvih "zadebljanja" - kakva samo riječ i zahtjev :) I ne, ne volim slojeve i slojeve maskare kako bih dobila tamo neke dramatične rezultate. Ono što u posljednje vrijeme ne tolerišem maskarama je kad ukrute trepavice. Možda ovako duže traju, možda bolje naglasi, ali ne volim osjećaj težine maskare i teže odstranjivanje koje prate sitni komadići koji se rasipaju.


Jedna od maskara koja je meni jako draga je L ´Oreal So couture (oko 25,00 KM) Četkica s minijaturnim vlaknima možda ne djeluje obećavajuće, ali na trepavicama je i više nego očigledno koliko je ova maskara dobra. U sebi je spojila definiciju trepavica bez grudvica, solidnu dužinu i volumen. Posebno izdvajam definiciju trepavica, baš svaku posebno lijepo oblikuje. Donje trepavice također lijepo zahvati i neće napraviti nered baš zbog manjih vlakana koja dozvoljavaju da se četkica što bolje probliži trepavicama, a neće nakon nekoliko sati praviti ružne crne mrlja ispod oka. Kod ove maskare naglasak je na "urednim" i lijepo raspoređenim trepavicama.


 Ni miris ove maskare nije za zanemariti i nisam još imala susret s nekom koja ovako lijepo miriše!  Ovo naravno skoro pa nije bitno, ali meni je još jedna stavka više zašto volim maskaru. Šta još reći? Crna, ne preslikava se i traje besprijekorno sve do skidanja kad u dodiru s bilo kojim odstranjivačem bez problema napusti trepavice. Znam da se želje i potrebe kad su maskare u pitanju zaista razlikuju od osobe do osobe, ali zašto ne izdvojiti neke iz mase i pokazati kako izgledaju na trepavicama? (iako nikad nisam u potpunosti zadovoljna kako maskara izgleda na slikama i uživo).  Za ovaj post to je bila L´Oreal So Couture maskara, a za neki naredni post biće maskara čiju sam kupovinu ubjedljivo najviše ponovila.



You Might Also Like

12 komentari

  1. Nikada nisam koristila L'oreal maskare, ne znam ni kako sam ih zaobisla. Mogla bih baciti oko na ovu. :) Jako lijepe slike <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ni ja nešto mnogo eksperimentisala s L´Oreal maskarama, ali mislim da bih mogla pružiti i probati još jednu ili dvije :) Hvala <3

      Izbriši
  2. Jako volim L'orealove milion lashes maskare, mislim da jedino nisam probala baš ljubičastu :) Ostale su mi u globalu jako drage i ne bi izdvojila niti jednu :)
    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tebi je ostala još ljubičasta da probaš, a biće da ću ja od ove početi upoznavanaje s milion lashes maskarama :)

      Izbriši
  3. Ovu nisam probala, ali jesam onu zlatnu, Volume Million Lashes, koja mi je bila cist promasaj, drugim recima - nista nije radila mojim trepavicama. U pravu si da je sve to individualno, ni ja sama nemam maskaru " za sva vremena, jednu i jedinu ", a taj post o drugoj maskari , naravno, cekam :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori

    1. Ako dođem nekad do te tvoje nesretne maskare, nadam se da neće imati istu sudbinu na mojim trepavicama :) Teško da ću uskoro pronaći maskaru za sva vremena jer uvijek mislim da me tamo negdje čeka bolja. Imam nekoliko koje jako volim, ali eto... možda može bolje :)

      Izbriši
  4. Nisam je probala, mada mi se dopada kako izgleda na fotkama. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako je fotogenična, ali ono što je važnije jeste da pruža lijepe rezultate :)

      Izbriši
  5. Nisam nikad imala ni jednu L'oreal maskaru,a dovoljno dobar razlog za to bas i nemam:-)
    Ono sto mi se svidjelo kod recenzije ove maskare jeste to sto ne pravi nered kad se nanese na donje trepavice.
    Par maskara koje sam imala su imale baš tu manu pa sam onda i prestala sa korištenjem maskare na d.trepavicama.Jer i nije bas nešto lijepo vidjeti umrljanu maskaru ispod očiju jedino ako nije u pitanju dio kostima za maškare.
    Četkica mi se svida.
    Da li je gumena ili?
    I da,imaš prelijepe oči:-*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Poznato mi je to - neke proizvode zaobilazim bez posebnog razloga, a onda kad probam lijepo se iznenadim :) Nisam nikad bila ljubitelj maskare na donjim trepavicama, ali s ovom maskarom se to promijenilo jer mogu blago naglasiti bez rizika da će doći do nereda. Četkica se i meni posebno sviđa, gumena je.
      Hvala, hvala <3 :)

      Izbriši
  6. Oko draguljasto <3
    Probala, koristila, volela (jednu mi je pojeo pas hahaha). Odlična maskara.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. <3 <3 <3
      Jao, koja nesretna sudbina dobre maskare :D Da je bar neku Essence, mislim da bi ti bilo lakše :D

      Izbriši