Nuxe Reve de miel balzam za usne

09:53:00

Nakon Nuxe ulja kao najpoznatijeg proizvoda ovog brenda, Nuxe balzam za usne je odmah jedan korak iza, a oba se svrstavaju u must have proizvode kad je ovaj brend u pitanju. Na mojoj listi prvo se našlo ulje, dok balzam nisam naročito primjećivala i nije bio predmet moje želje. No, što sam više čitala o njegovoj djelotvornosti i što sam ga više viđala na raznim online stranicama, tako sam odlučila probati šta to krije ova mala tagelica, koja je sebi osigurala status jednog od boljih balzama za usne.

Imala sam period kad sam konstanto koristila mat ruževe, a posljedice sam nakon nekog vremena primijetila u vidu isušenijih usana nego inače, te balzami koje sam prije koristila nisu bili dovoljni za potpuni oporavak. Moja nada je bila ova mala teglica, a koja je uspješno opravdala očekivanja.

Relativno visoku cijenu balzama od 25,00 KM može opravdati količina od čak 15 g umjesto standardnih 4-5 g koliko sadrže balzami u stiku. Tekstura je bogata i gusta, a količinski je potrebno jako malo proizvoda, što znači da će moći trajati dugo, pa čak i duže od šest mjeseci koliko je naveden rok trajanja. Dobar deal, zar ne?  A pored ovog, nije od onih balzama koje morate svako malo mazati jer traje dugo na usnama s ugodnim osjećajem glatkih i njegovanih usana.



Znala sam da je riječ o bogatijem balzamu koji svoj učinak najbolje pokazuje tokom zime i minusa, ali neobično gustu i nešto težu teksturu nisam baš očekivala. Nije od onih balzama koje i ne osjetite na usnama, ali neće ni stvoriti neugodan osjećaj već baš suprotno - odmah nakon nanošenja osjeti se koliko je uistinu ovaj balzam hranjiv i koliko bogatu njegu pruža. Preko noći je moguće primijetiti pozitivne rezultate i veoma brzo sam se ponovo vratila mat ruževima. Uočljiva je razlika kako ruževi izgledaju na usnama koje su njegovane Nuxe balzamom. Zbog nehigijenskog pakovanja, njegovo mjesto je u noćnoj njezi usana i odličan je noćni tretman koji će usnama ujutro podariti mekoću i riješiti isušenosti. Zaista nema potrebe da mnogo filozofiram o balzamu, ali da bih vam preporučila ovaj tretman (koji je mnogo više od običnog balzama) svakako da bih. Mini investicija na kojoj će vam usne biti zahvalne, posebno tokom jeseni i zime.


You Might Also Like

6 komentari

  1. Gdje kupiti? Hocu i ja nakon recenzije da ga imam. 😊

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za razliku od Hrvatske i Srbije, Nuxe nažalost nije dostupan u BiH, tako da sam naručila online. Lookfantastic, Feelunique, HQhair - izaberi gdje želiš da naručiš :))

      Izbriši
  2. Gdje kupiti? Hocu i ja nakon recenzije da ga imam. 😊

    OdgovoriIzbriši
  3. baš se vrtim oko njege na Feelunique i planiram ga naručiti ove jeseni.. baš zbog toga što mi se sad nose mat ruževi i stići će hladniji zrak, odlično je imati ovako njegujuć balzam kojeg svi hvale. Kao što si rekla - Vrijedi investicije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neka bude spreman za jesen, mislim da nećeš žaliti zbog kupovine :) Meni je odličan bio i ljeti, kad sunce napravi mali problem usnama :) Ali sigurna sam da će za vrijeme jeseni i zime redovno biti u upotrebi!

      Izbriši
  4. Preporuka za recenziju Hello Smile olovka http://izbjeljivanjezuba.com/olovka-za-izbjeljivanje-zuba/

    OdgovoriIzbriši