Avon NutraEffects Miracle Glow ulje za lice

10:57:00

Istinskom ljubitelju ulja ne treba dugo da počne sa testiranjem, pa sam tako odmah po prijemu Avon pošiljke uklonila šminku i zamijenila je s par kapi ulja. Testiranje nije čekalo! Zato recenzija jeste kako bih u potpunosti sumirala utiske o Avon Miracle glow ulju za lice (12,90 30 ml). 

Iako nastojim da ne pišem mnogo o ambalaži jer je tu uglavnom sve očigledno, ovdje moram izdvojiti staklenu ambalažu i praktičnu pipetu, dvije stavke koje bih uvijek voljela vidjeti kad su ulja za lice u pitanju. Osim što izgleda lijepo, također je praktično i higijenski. 


Miracle oil  je deklarisano kao lagano ulje za lice koje namijenjeno za sve tipove kože. Sadrži pet vrsta ulja (babassu, pasiflora, marula, zelene kafe i lanenih sjemenki), ali sadrži i niz sastojaka koji se nalaze odmah na početku i ne dopuštaju uljima da budu dominantna. Uprkos ovom, ulje pruža dobre rezultate i pronašla sam najbolji način upotrebe. Zbog djelovanja, ali prvenstveno zbog sastava, ne koristim kao ulje za njegu, posebno ne noćnu, nego kao ulje koje je jako dobra podloga za puder. Za njegu kože volim ulja koja imaju "čist" sastav i koja pružaju mnogo više njege.


Kako ime kaže, ulje je lagano, rijetko, nije gusto i navedeno doprinosti brzoj apsorpciji. Formula ovog ulja omogućava zaista brzu apsorpciju i pri tom ne ostavlja nikakav masniji trag. Po osjećaju na koži podsjeća me na suha ulja jer nikakav osjećaj težine za sobom ne ostavlja. Njega koju dobijem je dobra i za suhu kožu, no ponekad bih dodala i malo kreme preko ulja ako je koži potrebno više hidratacije. Nisam odoljela, pa sam nekoliko kapljica pomiješala s puderom, a ni ovdje nije došlo do razočarenja. Puder ljepše izgleda i ne izostaje onaj čuveni dewy izgled kože. Ako miješate puder s uljem, onda bi Miracle glow ulje moglo biti za vas jer je omjer cijene, količine koje dođe u bočici i rezultata jako dobar. Osim miješanja s tečnom podlogom, ovo ulje volim koristiti ispod pudera jer kožu lijepo zagladi i hidratizira, pa posluži i kao hidratantni primer. 



*PR proizvod

You Might Also Like

2 komentari