Avon njegujući tretman za kosu bez ispiranja s argan uljem

17:37:00

Prvo što sam primijetila nakon prve upotrebe kod ovog seruma je prelijep miris, nije jak ali dovoljno da kosa miriše. Nažalost, ne zadržava se dugo u kosi. Kosu divno njeguje, zaglađuje, čini puno lakšom za oblikovanje i veoma mekanom. U mom slučaju se pokazao kao dobra zaštita od toplote. Upotrebom seruma kosa manje ispuca uslijed toplote fena/pegle i sigurno odgađa odlazak frizeru, jer otkako koristim vrhovima puno više treba da ispucaju, a moji su veoma suhi. Manja oštećenja može poraviti ali, naravno da ne može zamijeniti šišanje i u potpunosti opraviti baš suhe vrhove jer tu samo makaze pomažu.


Može se koristiti na mokroj i suhoj kosi. Na prosušenoj ručnikom stvoriće zaštitu od toplote, učiniti kosu podantnijom za oblikovanje, omekšati. Kada završim sa oblikovanjem nanesem malu količinu na dlanove da smirim "neposlušne dlake" i lijepo "složim" kosu. Ono što je veoma važno ne ostavlja osjećaj masne kose nego lijepe i zdrave kose bez ikakvog ružnog sljepljivanja. Koristila sam i drugi serum, poznatiji kao "onaj sa zelenim čepom" ali ovaj je meni puno bolji, malo gušći i sigurno bolji za suhu kosu.

Dolazi u pakovanju od 30 ml sa pumpicom s kojom nema problema prilikom doziranja proizvoda :) Moja kosa  je srednje dužine pa može trajati nekoliko mjeseci, a i serum je gušći pa ne treba puno nanositi. Uopšte ne treba pretjerivati sa količinom jer samo može doći do kontraefekta posebno ako kosa nije suha. Nanosim od sredine kose izbjegavajući upotrebu blizu tjemena.


Ovo je proizvod koji vrijedi kupiti i kada nije po sniženoj cijeni u katalogu. Ukoliko imate suhu kosu svakako naručite, a i ako nije suha, opet naručite jer dobijate proizvod koji će vašu kosu njegovati i činiti sjajnijom. Cijena se kreće oko 8 KM što je jako, jako povoljno za ovako dobar proizvod, ali često bude na akciji pa se može još jeftinije proći :) Serum je sigurno nešto najbolje što Avon ima u ponudi i jedan od boljih proizvod za kosu.

You Might Also Like

0 komentari