Balea blaznice za skidanje šminke s očiju

18:48:00

Tražeći nešto novo da probam za odstranjivanje šminke upratila sam Balea blaznice. Jeftine (2,25 KM), u pakovanju dođe 100 komada, sadrži ulje, uklanjaju i vodootporni make up, vitamin E koji njeguje osjetljivo područje oko očiju i to je bilo dovoljno da odlučim probati.


Moj ritual uklanjanja šminke je slijedeći: prvo blaznicama na koje nanesem mlijeko ili ulje odstranim šminku sa područja oko očiju, a zatim  umijem sredstvom za umivanje koji pored njege efikasno uklanja i šminku. Ovaj put sam napravila izuzetak i kupila blaznice koje su odmah spremne za upotrebu. A ovo mi nije trebalo. Nikako.



Nisam kako treba ni otvorila kutijicu, pa ni odstranila zaštitnu foliju, a već sam osjetila užasan smrad. Malo je reći užasan. Tada sam znala, sve da perfektno uklanjaju šminku ponovo ih sigurno neću kupiti. Začepljenog nosa odlučila sam  probati kako ovaj nesnosni smrad djeluje. Na kutijici piše da sadrži ulje, što mi se učinilo obećavajuće. Ali, i ovdje sam se razočarala. Skoro pa suhe. Pokušam odstraniti  šminku ali, opet raozačarenje. Sjena za oči jako je malo nestala, a o nekom odstranjivanju nema se baš ništa reći. Maskaru nisam ni pokušala da odstranim zbog smrada koji je zaista nemoguć, a ako sjenu ne može odstraniti, kako će onda maskaru. Moram dodati da me zabolila glava od ovog, blago rečeno, užasnog mirisa koji pod hitno treba prestati proizvoditi ili nešto mijenjati. Da li je rok istekao, ne znam, jer nigdje na kutijici nisam mogla pronaći datum. 
Kutijica je završila deložirana ispred stana i to sasvim opravdano.

You Might Also Like

2 komentari

  1. Volim Baleu,imaju odlicne proizvode po povoljnim cijenama, i kad sam vidjela recenziju ovih blaznica, ponadala sam se da će biti pozitivna :) Steta,ali bar znam sta trebam izbjegavati ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Malo je reći da je ovo grozno. Nisam napisala, ali od smrada sam osjetila nagon za povraćanjem. Eto koliko je smrdilo :) Primijetila sam da ove više nemaju na policama. A naravno da imaju odličnih proizvoda sa više nego povoljnim cijenama.

      Izbriši