Avon Ideal flawless cream to powder/kremasti puder

23:25:00

Koliko sam samo ovaj puder gledala i koliko sam samo puta htjela naručiti i evo, konačno je došao na red. Teško je bilo odrediti nijansu jer nikako nisam mogla izabrati najsvijetliju, sve su mi bile tu negdje i kao da u katalogu nisu poredane po nijansama, od svijetlijih prema tamnijim. Prije sam kupovala Avonove pudere u nude nijansi pa sam tako i ovaj put. Kada sam otvorila kutijicu reakcija je bila jao, kakva ću biti. Ali...

Često znam reći da je moja nijansa duh nijansa, ne volim izlaganje suncu, ne volim sunce, ne voli ni ono mene pa nikad ne potamnim, a i da hoću ništa od tog, samo pocrvenim. A ako slučajno dobijem malo boje kao i da ta mrvica jedva čeka da me napusti. Ima ovo svoju prednost, nikad ne mijenjam nijansu pudera  :)


Dolazi u plastičnom crnom, većem pakovanju na kojem se veoma lako primijeti otisak prsta pa možete znati da li je avon lady pipkala, a na samom puderu to ne može proći nezapaženo pošto se topi odmah u dodiru s kožom. Kutijica nije fotogenična, ako na njoj nije luster onda je moja ruka, ako nije ruka onda je nešto drugo. Ima ogledalo i u pretincu mekanu spužvicu koja može proći. Izabrala sam nijasnu nude za koju sam mislila da će mi biti pretamna ali morala sam probati kako će to izgledati na licu. Lijepo sam se iznenadila kako se fino stopio sa kožom.


Miris se ne osjeti osim kada skoro pa nosom zaronite u puder :) iii smrdi, ali kada se nanosi ništa se ne osjeti. Puder ja poprilično kremast ali bez obzira na to uvijek koristim kremu prije. Za masnu kožu ne bih ga preporučila zbog sjaja koji daje licu. Uvijek sam poslije koristila puder u kamenu jer samo sa ovim puderom izgleda mi nekako masno. Sjaj koji daje licu  meni se nikako nije dopao. Trajnost mu nije jača strana, jednostavno kao da nestane sa lica ali nikakve mrlje nisu vidljive. Prekrivanje koje nudi je slabo do srednje. Više mi je odgovaralo nanošenje prstima nego spužvicom koja dođe ali kistom za puder daje puno bolje prekrivanje. Spužvicom sam nanosila puder u kamenu i čini mi se da će preseliti u novu kutijicu. Nanošenje više slojeva ne predstavlja problem, lijepo se na kraju stope i što je važno, bez efekta maske. 



Sve u svemu, ok puder i ne mogu reći da nisam zadovoljna ali ipak ne bih ponovo kupila jer volim jače prekrivanje. Zbog prirodnog izgleda koji daje licu meni je dobar za dnevno šminkanje, lijepo se prilagodi koži, bez efekta maske i nije težak na licu. Preporučila bih ga za jako suhu kožu dok za masnu nikako.

Cijena varira, ovisno o katalogu, a obično je oko 15 KM dok sam ja svoj "pokupila" na sniženju za 9,90 KM.

You Might Also Like

6 komentari

  1. Uglavnom ne okristim ovaj tip pureda, ali as zanimljivo izgleda. Najsladja mi je slika na kraju sa sunashcetom i prekrizenim sunashcetom :))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nekad davno imala sam MF miracle touch, puder u kremi, i koliko me pamćenje služi, bio je dobar pa da vidim šta nudi avon. hahah simpatično sunce je mali detalj na slici :)

      Izbriši
  2. Je li prekrivanje dobro? Bas mojoj sestri sam htjela naruciti ovaj ali njoj treba dobro prekrivanje. Usput, ti si za mene tamna :D ja sam duh na kvadrat:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Radi se o srednjem prekrivanju, a kako baš i nije moja nijasna ne pretjerujem sa slojevima pa ne nanosim koliko bih htjela. Ako nema veće nedostatke na licu smatram ga dobrim izborom. Kao što sam rekla, veće crvenilo solidno prekrije, ne u potpunosti, dok manje nedostatke i nejednakosti na koži veoma dobro prekrije.

      Izbriši
  3. Meni su svi Avonovi puderi prevodenasti i teško ih je nanositi kistom.
    Trenutno testiram tečni Ideal Flawless pa ćemo vidjeti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je prvi Avonov za koji sam koristila kist ali u kombinaciji sa spužvicom. Joj imala sam IF light podlogu, strašno vodenast i ništa nije prekrivao, baš je light. A taj što testiraš piše da pruža potpuno prekrivanje, pa me zanima kakav će se pokazati :)

      Izbriši