Babylove zaštitna krema za lice

12:28:00

Nakon četiri godine svakodnevnog korištenja, došlo je vrijeme da se oprostim od Nivea soft kreme. Nisam bila zadovoljna Niveom nego prezadovoljna. Ali, u posljednje vrijeme koža je postala jako suha i više nije bila dovoljno hidratantna. Bez obzira što sam nanosila mnogo kreme, koža bi sve to upila u sekundi. Vjerujem da ćemo se opet nekada družti :)


Ako ste čitali prethodne postove, onda znate da je moja koža jako suha i osjetljiva, a samim tim reaguje kako kako joj volja. Ponekad upije i Nevenovu kremu pa onda možete pretpostaviti koliko zna biti suha. Osjetljivost prati crvenilo i držati ga pod kontrolom predstavlja pravi izazov, posebno zimi. Probala sam mnoge kreme, ali nažalost, nisu odgovarale. Pri izboru nove kreme zaustavila sam se ispred police proizvoda za bebe. Najbolje su mi se pokazale kreme za bebe i prirodne. Odluka je pala na Babylove leiche Gesichtscreme. Nikakva očekivanja nisam imala, a ovo je prvi Babylove proizvod koji sam probala. Ne volim baš mijenjati kreme za lice, navikla sam na Niveu, ali šta je tu je i moja družba sa Babylove počela je. Nakon dva mjeseca idu i konačni utisci.


Babylove krema dolazi u mekanoj tubici sa čvrstim poklopcem. O praktičnosti tubice nema potrebe bilo šta reći, sve je poznato. Sadrži 75 ml i košta oko 3 KM, što je jako jeftino, a radi se o dobroj kremi. Krema je blagog mirisa ali ja ga nikako ne mogu povezati sa bebama. Šta ću, navikla sam na Becutan miris i to je za mene miris beba. Babylove zaštitna krema za lice sadrži avokadovo i suncokretovo ulje, te štiti dječiju kožu i čuva prirodnu vlažnost. Ne sadrži bojila, konzervanse ni mineralna ulja. Dermatološki ispitano.
           

Krema je bijela, polugusta, masnija i lijepo razmaziva. Koristila sam kao dnevnu i noćnu. Iako je masnije teksture, koža veoma lijepo upije kremu,  ali za razliku od Nivee  koju sam tako dugo koristila, ipak se primijeti malo "kremastog sjaja". Puder preko nje bez problema nanosim, dobra je kao podloga. Ono što sam se potajno nadala je da će umiriti kožu i da neće dodatno naglasiti crvenilo. Ne samo da je koža lijepo umirene nego i crvenilo malo umanji. Ne skroz ali dovoljna da primijetim da se nešto dešava i da ne naglašava dodatno. Posebno kada koristim prije spavanja, pa tačno se obradujem kada se ujutro pogledam u ogledalu :) Preko noći koža upije kremu, a ujutro je koža mekana na dodir bez suhih i perutavih dijelova. Posebno nos koji zimi najviše strada. Nije sad da je ova krema čudo neviđeno ali ima dovoljno pozitivnih strana da je nastavim koristiti.

Zbog masnije teksture za masnu kožu mislim da neće odgovarati dok za njegu normalne, a posebno suhe kože može biti dobar izbor, naročito za ove hladnije dane. Za jaču njegu za hladne i vjetrovite zimske dane koji su pred nama, svakako preporučujem Babylove kremu koja je i cjenovno jako pristupačna, a dobićete dobru kremicu.

You Might Also Like

28 komentari

  1. Odlicna kremica, meni je prijateljica preporucila i sada je koristim za sve - ruke, stopala pa tople carapice, nekada i nogice ako imam neke oziljke, na lice je nekad nanesem kao nocnu kremu ali bas ponekad. Sve u svemu sjajna kremica :**

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U tvom slučaju nije samo krema za lice, nego krema od glave do pete :) Ipak ću je potrošiti za lice, odgovara mi, a stopala i ostali dijelovi tijela neka se drže svojih kremica :D

      Izbriši
    2. Nemoj se folirati mala, poslusaj me i jednom je isprobaj za ruke i tako mi gromova, biti ces happy! :D
      Btw uvijek me do suza nasmije ovo tvoje "omaklo se", haha I have a dirty mind :)))

      Izbriši
    3. Dobro, samo nemoj galamiti na mene :D Probaću, čim operem ruke xD
      hahaha zbog takvih kao ti trebala bih mijenjati ime brojača posjeta (ali neću) :D

      Izbriši
  2. Mixa kremice su izvrsne,a mislim da bi za tvoj tip koze bile odlicne!! :) jel stigla Mixa kod vas!?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rado bih probala Mixu i vjerujem da bi bilo nešto za mene, ali kao što komentar ispod kaže, nije stigla i nisam baš optimistična da bi mogla uskoro :)

      Izbriši
  3. Za komentar iznad, nazalost, Mixa jos nije stigla kod nas :/
    Ja sam citala da je dobra i ona Hipp baby krema, intenzivna nesto naziv :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Peticija za Mixu! :D Čitala sam za Hipp baby intenzivna nešto xD ali nije bila kada sam ovu kupovala, a mogla bih probati kada ovu potrošim. Nema lagerovanja kremica za lice, potroši pa kupi novu :D

      Izbriši
  4. nisam ju probala, ali volim Hipp kremicu sa cinkom i pantenolom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koža mi ne reaguje dobro na cink, a kako dosta krema za bebe sadrže cink uvijek vodim računa da se ne zeznem pa kupim :)

      Izbriši
  5. Moram probati. Zaista volim citati tvoje postove jer imamo slicnu kozu:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako probaj, a ako ti ne odgovara za lice odgovaraće za ruke ili stopala :D A joj, hvala ti :* :)

      Izbriši
  6. trenutno koristim alverde baby zaštitnu kremu, dosta je masna ali savršeno mi odgovara jer imam suhu kožu sklonu perutanju zimi. kupiću i ovu prvom prilikom, nije od viška :) a hipp kreme ne nalazim nigdje po Sarajevu :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Što masnija krema meni bolja, a jedno vrijeme sam koristila neven za lice i odgovarao mi je, tako da su masnije kreme poželjne :) Nisam baš sigurna, ali mislim da sam u Interex-u vidjela da imaju hipp kreme.

      Izbriši
  7. i moja koža je suha, i meni je super Afrodita Hydra Thermal hranjiva krema, a nedavno sam kupila i Hipp intenzivnu dječju kremu i super je :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedino od Afrodite što mi je odgovaralo za lice je ulje badema za odstranjivanje šminke, a kreme nikako pa me strah bilo šta novo da probam. Hipp kremica ima mnogo onih koji je vole :)

      Izbriši
  8. moram priznati da mi nikad ne bi palo na pamet da koristim ovu kremu za lice. deluje zaista jako zanimljivo, a moja koža je strašno suva ti bi mi mozda i pomogla, ako ništa bar kao nocna nega :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A vidiš, kod mene je uvijek bilo ako se ne mogu odlučiti koju ću kremu za lice, izaberem neku za bebe i uglavnom su to bile ok kremice :) Probaj, a ako ne odgovara pokloni tamo nekoj mami i reci kako je baš njenom djetetu namijenjeno :D

      Izbriši
  9. Ovo kupujem za noćnu njegu!!! :D Obožavam Babylove!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš zavoljeti i ovu kremicu. Ovo je moj prvi Babylove proizvod i svakako ću još nešto probati :)

      Izbriši
  10. I ja sam probala tu kremu i nije losa.
    Samo meni iako cak i nemam suhu kozu nego normalnu koja katkad zimi bude dehidrirana, vise odgovara Penaten bebi krema sa uljem nocurka, odlicna je, a ima i bebeci miris. Jos bolje nahrani lice, a brzo se upija.
    Zao mi je sto nemamo tu Hipp intenzivnu, bas sam je trazila, imamo neke njihove proizvode, ali od kremica samo onu laganu Hipp, koju sam nekad imala, i bas mi je bila losa-kao voda, i jos me peklo oko ociju od nje.
    Slabo nailazim i na Bübchen kreme-nekad je bilo onih sa nevenom u kutijicama od 50 ml, pa one jace Wind&Wetter, sad samo ona univerzalna i sa cinkom protiv ojeda. :-)
    Meni nista nije tako dobro za oku ociju kao stara dobra Pavlovic krema.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Babylove me baš pozitivno iznenadila, a još više koža lica da ju je ovako prihvatila :) Penaten nisam probala, a da budem iskrena, nikada nisam posebno obratila pažnju, ni sama ne znam zašto ali to što si ukratko napisala dopada mi se.
      Onda se meni učinilo da sam u Interexu vidjela Hipp kremu u tubici. Ali opet, nije mi toliko žao što nemamo Hipp koliko zbog Mixa proizvoda i što više čitam o njima više želim da probam. Bübchen kremica uvijek ima oko kase u dm-u ali nisam provjeravala koje su :)

      Izbriši
  11. Ja koristim Hippovu kremu i odlična mi je :D U ove hladne dane mi je odlična i kao podloga za tekuci puder, što me iznenadilo jer sam mislila da će mi biti premasna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sudeći po komentarima kod nas neeema Hipp :) Ja još nisam našla kremu za koju sam rekla da mi je premasna, imam "žednu" kožu :D

      Izbriši
  12. Koristila sam babylove kremu sa cinkom i bila mi je odlična.
    Moraću i ja neku peticiju da pišem, žeeelim Hipp kremu ovde. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve ono što želimo uglavnom nema i nema druge nego pisati peticije na sve strane :)

      Izbriši
  13. Ovu kremicu sam cele prošle zime nosila u torbi, odlična je :)

    OdgovoriIzbriši