Avène termalna voda

13:25:00

Termalna voda zaista je često zastupljena na blogovima i to uglavnom u pozitivno napisanim recenzijama. Ali nikako nisam došla do recenzija cura koje imaju suhu i osjetljivu kožu, koja je baš sklona crvenilu pa sam i kupovinu odgađala razmišljajući da od pozitivnog učinka na moju kožu i neće biti nešto i da je cijela priča prenapuhana. Ali nekako uvijek sam imala i želju da probam. Onda sam prelomila i konačno kupila da vidim o kakvoj se vodi radi.

Dostupna je u količini od 50 ml (oko 8 KM), 150 ml (oko 12 KM) i 300 ml (oko 18 KM) pa tako redom može biti: za neseser, putovanje i kućnu upotrebu :) Definitivno se najviše isplati pakovanje od 300 ml.


Na pakovanju piše da se može koristiti tako što se rasprši po licu i višak odstrani ili ostavi da se upije u kožu. Prvo sam koristila tako što bih višak odstranila ali to i nije imalo baš učinak i pomislila sam da ova voda i nije nešto, obična voda i da bi obična voda sa rapršivačem uradila istu stvar. Zatim prelazim na drugi način i pustim da se u potpunosti upije u kožu. Posebno me zanimalo umirenje kože, pa sam tako u fazi testiranja, nakon nanošenje na lice i čekanja da se upije, uvijek imala ogledalo pri ruci i svako malo provjeravala da li umiruje crvenilo. I ono što sam vidjela dopalo mi se. Da, ova voda zaista umiruje crvenilo! Ono što mi je bilo najvažnije dobila sam. Nakon što se u potpunosti upije nanesem kremu i.. ljepota :D Za moje lice krema je bila obavezna jer kožu ostavlja blago zategnutom. Kožu čini blago mekšom i pruži osvježenje koži koje je nekako potrebnije ljeti :)


Nikad mi nije bilo jasno kako cure u filmovima kada se tuširaju mogu licem biti okrenute prema tušu?! :) Ja nikad nisam mogla pa sama pomisao da okrenem raspršivač prema sebi nije mi bila nimalo draga. Ali, odvažila sam se i preživila. Lijepo se rasprši po licu, nije strašno kako sam mislila i ostavi sitne kapljice.


Kako sam još koristila?
Upotrebu Dr. Pasha sapuna mak i cimet za problematičnu kožu jedno vrijeme sam prorijedila jer je zaista bio preagresivan za moju kožu i sve više mi je smetala zategnutost i šareno lice nakon umivanja, a onda sam nakon upotrebe nanosila termalnu vodu i u potpunosti se riješila negativnih reakcija kože. Koristila sam i nakon maske za lice i opet bila zadovoljna. Tako lako je ušla u moju svakodnevnu rutinu njege lica. Koristim je nakon bilo kakvih "radova na koži", a prije kreme za lice. Iako sam čitala da se može koristiti i kao fiksator šminke - nisam probala i nemam namjeru probati. Veoma dobro pripremi osjetljivu kožu za za kremu, a zatim krema bolje pripremi kožu za puder.

Kako još možete koristiti?
Kako god vam padne na pamet :) Ovo je proizvod od glave do pete pa samo mu pronađite mjesto na tijelu koje ga želi. Opekline od sunca, poslije depilacije (nije bitno da li ste m ili ž), poslije skidanja šminke, crvenila lica, ljeti za osvježenje, pelenski osip vaše bebe, nakon ujeda insekata, nakon bilo kakvih tretmana lica/tijela kada vam treba umirenje kože... i ponovite koliko god puta želite dnevno.

A kako još možete koristiti termalnu vodu pogledajte u kratkom videu.


Hajde završi i zaključi!
 Očigledno je da sam prezadovoljna termalnom vodom i da smatram da je ovo odličan proizvod za osjetljivu kožu. Moja se zna zacrveniti i nakon umivanja običnom vodom i crvenilo bi se dugo povlačilo dok je sad sasvim druga priča. Da zaključim i ne dužim: Odobrila suha i osjetljiva koža.

You Might Also Like

14 komentari

  1. Drago mi je da se i tebi sviđa, ja ju obožavam! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad mi žao što nisam prije počela koristiti i što sam bila sumnjičava :)

      Izbriši
  2. Mojoj kozi ne cini apsolutno nista nazalost, a htjela sam cuda od nje :)
    Inace, kod nas 300ml kosta 16KM :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razočarala te, oprosti joj :) a ja nisam očekivala ništa posebno, a evo na mom licu vidljiva je promjena nakon upotrebe. Kad kupovala novo pakovanje eto me u tvoj kraj :D

      Izbriši
    2. Ni ja nisam uvidjela sta je super u vezi nje, ali dobro, nisam nesto ni doslijedna u koristenju, a ova zima je blaga pa nemam vecih problema s dermatitisom, kao sto znam imati.
      I tocno znam na sto mislis kad si spomenula tus, joj kako ja ne volim da me prska po licu, zmirim kao da ce me utopiti haha

      Izbriši
    3. Termalna voda je jedan od rijetkih proizvoda koji zaista djelujena ovom mom licu i nakon samo nekoliko korištenja znala sam da ćemo se lijepo družiti, a evo, i družimo se :) Žao mi je što i vama nije dobra kao meni.
      Haha za termalnu problem mi je bio kako raspršiti po licu i ostati živa, dok mi je za tuš ovo još uvijek problem :) Lakše mi je i drago kad znam da nisam jedina xD

      Izbriši
  3. Ja stalno hoću da je kupim pa mi razum kaže da mi ne treba :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E sad bih ja mogla biti tratinčica i dok kontaš treba li ili ne, zaustavi se na mom postu kao posljednjoj latici i reci treba mi :D Ako imaš problema sa crvenilom i osjetljivim licem, ne čekaj nego idi u apoteku, a ako nemaš, svejedno probaj :D

      Izbriši
  4. Ja bez termalne vode ne mogu da zivim :D Koristim je vec par godina, i preporucujem je svima. Kako Avene tako i Uriage, koja je duplo skuplja ali je malo jača, jer ima više minerala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ja sam baš kasno otkrila termalnu ali veoma brzo smo se zavoljele :) Avene je prva koju sam probala, a kako sam zadovoljna učinkom nastaviću koristiti, a onda možda nekad i neku drugu probam :)

      Izbriši
  5. Avene termalna je zasluzila svoje mjesto u Beauty Hall of Fame! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni je Avene termalna voda fenomenalna :D

    OdgovoriIzbriši