Dr. Pasha sapun Shea butter i ruža

11:33:00

Nakon sapuna mak i cimet, druženje sa Dr. Pasha proizvodima nastavilo se sa sapunom Shea Butter i ruža, koji se preporučuje suhoj i osjetljivoj koži. I ovaj put odlučila sam se za simpatično mini pakovanje od 25 grama. U ovoj gramaži dostupan je u pojedinim apotekama, a moj je kupljen na Sarajevo Holiday Market-u, gdje je Dr. Pasha imao štand sa svojim proizvodima. Iako se na prvu čini da će veoma brzo nestati, to ipak nije opravdano jer, uz upotrebu jednom dnevno može trajati i do dva mjeseca. U slučaju da mali sapun zadovolji vaša očekivanja, kupovinom velikog pakovanja i rezanjem na male dijelove, možete dobiti sapunčiće za jako dug period.


Svakako mi se više dopada čišćenje u potpunsti prirodnim proizvodom nego upakovanom hemijom u lijepim bočicama. Sapuni baš i nisu moj prvi izbor za čišćenje lica, ali kako se radi o prirodnom čistaču, odlučila sam probati.

"Svi naši sastojci pažljivo su birani, po najzahtjevnijim standardima, sirovine su od najkvalitetnijih svjetskih uzgajivača i bježimo daleko od hemijskih sastojaka jer ne želimo da se uz upotrebu industrijskih mašina izgubi kontakt sa čovjekom i prirodom. U našoj radionici ručno radimo i oblikujemo svaki naš proizvod - naše sirovine su potpuno prirodne..."


"Sapun od ruže na bazi karite drveta koži daje neophodnu vlažnost, mekoću i ujedno blagotvorno djeluje na kožu podložnu alergijama. Shea butter je prirodni izvor vitamina A, E, i F, čijim dejstvom se usporava starenje kože. Sadrži korisne biljne masti koje pomažu pri regeneraciji stanica kože, cirkulaciji i zacjeljivanju oštećenja na koži. Posebno se preoporučuje osobama sa osjetljivom i suhom kožom."

Shea maslac u proizvodima za suhu kožu dubinski hrani, olakšava peckanje i zatezanje. Ruža se često nalazi u sastojcima proizvoda za osjetljivu kožu zbog svog umirujućeg djelovanja, te djeluje umirujuće na sve tipove kože, ne samo osjetljivu. Ova dva sastojka su svakako obećavala. 


Žuta zrnca koja se nalaze u sapunu, nisu baš nježna prema koži i lagano grebu lice, a  moj sapun s jedne strane ima izražena zrnca dok s druge nema, pa mogu nanositi direktno na vlažno lice. Nekoliko trenutaka lagano trljam kružnim pokretima, kako bi se stvorila blaga pjena i zatim odstranim (naravno). Ne iritira područje oko očiju i neće biti potrebe da se pusti suza, ili dvije.




Sapun sam koristila dok mi je koža bila jako suha i samo suha :)  E, dok mi je koža lica bila jako suha, počela sam sa upotrebom sapuna. I nikako se nismo voljeli. Nakon umivanja, došlo bi do užasnog zatezanja i isušivanja lica, a bilo je nemoguće izostaviti kremu, pa i samo minutu. Kako u sastavu ima palmino, maslinovo, sojino i geranium ulje, nisam očekivala da će doći do isušivanja.

Sad koristim samo prilikom jutarnjeg umivanja i blagi miris ruže (nije mi baš omiljeni) koji nije intenzivan, djeluje osvježavajuće. Pjena je manja nego kao kod sapuna mak i cimet, ali sasvim dovoljno da lijepo očisti lice. Nakon upotrebe koža lice nije nahranjena nego samo glatka, te izostaje onaj nježni osjećaj kao nakon upotrebe kremstijih sapuna ili nekih pjena za lice, no svejedno je lice fino i glatko na dodir, ali i blago zategnuto.


Od sapuna sa suhu i osjetljivu kožu očekujem da ne isušuje i da umiruje crvenilo osjetljive kože.  Kao što sam navela, jako suhoj koži neće odgovarati, samo suhu neće odmah isušiti, ali nakon 15-ak minuta, dolazi do zatezanja lica i tad obavezno moram da nanesem kremu. Crvenilo se ne povlači odmah nakon umivanja, nego nakon 20-ak min., te slabije crvenilo postaje skoro nevidljivo, dok jače blago nestane. Ali u oba slučaja ne dolazi do potpunog nestanka crvenila i nema velike razlike prije-poslije.

Da zaključim: sapun ne bih preporučila jako suhoj koži zbog isušivanja i zatezanja, blago suhoj koži bio bi dobar za jutarnje umivanje zbog osvježavajućeg efekta i blagog čišćenja, ali uz obavezno nanošenje kreme. Iako je namijenjen suhoj i osjetljivoj koži, smatram da bi najbolje odgovarao normalnoj koži  (pa čak i masnoj) i da bi ova koža bila zadovoljnija dejstvom sapuna od ostalih tipova. 

You Might Also Like

18 komentari

  1. imam mak i cimet i ja sam to na malene komadiće rezala. davno sam imala i karanfilić i kavu, i još neke...zaboravila sam kakvi su bili. ugl, mak i cimet trosim vec nekoliko dana, u nadi da će pomoći oko mitesera. baš se sporo troši a i bedra s njim trljam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dok sam trošila mak i cimet uživala sam u mirisu. A što se tiče djelovanja bio je dobar, ali malo sporije, pa sam koristila u kombinaciji sa prirodnim losionom za bubuljice i tandem je odlično djelovao :) Držim fige da ti očisti lice, da bude kao sa naslovne strane :D

      Izbriši
  2. Nisam još isprobala Dr. Pasha proizvode, mislim da ću svakako sad nakon ove recenzije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ćeš probati nakon moje recenzije <3 :) i nadam se da ćeš pronaći nešto za sebe.

      Izbriši
  3. privlači me ovaj sapun :)
    mislim da je bolje oprati kožu lica s ovakvim sapunom , nego s nekim drugim sredstvima
    obožavam shea maslac, i imam masnu kožu. mislim da bi mi odgovarao :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako ćemo se složiti da je bolje koristiti prirodno za čišćenje. Naravno, ako se otkrije nešto što odgovara potrebama kože. Kao što sam napisala, mislim da bi bolje odgovarao svim tipovima kože, osim suhoj, za koju se preporučuje :)

      Izbriši
  4. Baš sam razmišljala o tome da isprobam ovaj sapun jer obožavam ruže i koža mi malčice naginje ka suhoj. Mislim da ću sad ipak ostati kod svog mlijeka za čišćenje, možeš li preporučiti nešto drugo od Dr. Pashe?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Miris ruže nije baš "moj" miris, ali i ne smrducka mi, nego sve zavisi kako je upakovan :) ali ako će umiriti kožu, onda ću zanemariti. Ovdje ti baš ne mogu biti od pomoći jer, osim sapuna mak-cimet i ovog, nisam probala ništa više od Dr. Pashe. Ali, ako baš želiš sapun, pokušaj doći do ovog pakovanja pa probaj nekoliko sapuna. Imaju dobar izbor pa možda nađeš jedan za svoje potrebe.

      Izbriši
  5. Volim Dr. Pashu! Pogotovo ove male sapunčiće, jer su preslatki i puno su mi praktičniji od velikog sapuna. Ne koristim ih za lice, ali koristim za tijelo, i tu mi nikako nisu loši :) Imam Med, mak-cimet, shea butter limun (obožavam miris!) i lavandu. Prava kolekcija :P I volim njihov melem. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mali sapunčići su baš praktični za lice, a zato ako više voliš za tijelo, od velikog napravi nekoliko dijelova jer mislim da se više isplati kupiti jedan veliki. Svakako bih za tijelo izabrala mak i cimet, čiji miris me oduševio na prvi njuh :D Ko tebe baš prava mala kolekcija :) Eh, melem ili argan kremu sam mislila kupiti za noćnu njegu, ali mislim da bi bili masni.

      Izbriši
  6. Ja još uvijek nisam probala ništa od Dr. Pashe i moram to hitno promijeniti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su sapuni bili najzanimljiviji za upoznavanje sa Dr. Pashom, ali ni ulja mi nisu ništa manje zanmljiva. Posebno arganovo :)

      Izbriši
  7. Aaaa divota obožavam sapune <3 <3 <3 Ambalaža je predivna. Ni ja nisam isprobala ništa od Dr. Pashe i slažem se s Monom da moramo to promijeniti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ambalaža je baš simpatična i, bar meni, ovako jednostavna puno ljepša od kartonske kutijice :)

      Izbriši
  8. dr.pasha sapuni su mi oduvijek bili zanimljivi samo ih se nikada nisam nakanila uzeti :) ali sve više i više nailazim na dobre recenzije pa se vjerojatno isplati probati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako probaj, a ako nisi sigurna da li će odgovarati, onda počni od ovih malih sapunčića. Pa na kraju završi s punom kolekcijom :D

      Izbriši
  9. Draga valja li ovaj sapun i za skidanje sminke? Inace super ti je blog, pisi vise o Balei. :* Bojana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa i ne baš, više je za posljednji korak čišćenja lica kad je šminka već odstranjena micelarnom ili nekim drugim proizvodom.
      Hvala Bojana, biće uskoro i Balea na blogu :)

      Izbriši