Tahirović; Ćurokot gel za tuširanje

11:31:00

S vremena na vrijeme, moja koža odluči da mi malo zagorča život i natjera me da vježbam, spuštajući ruke prema nogama i da nervoznim pokretima češkam mjesto koje svrbi. Vjerujem da me razumiju osobe koje imaju osjetljivu i suhu kožu tijela. Koža me dugo na ovaj način terorisala, a posebno kad je malo hladnije vrijeme, mogu očekivati pojačanu isušenost kože, koju ponekad prati i svrab uz lagano žarenje. Uglavnom, neugodna pojava. A redovno se tuširam, nije baš da je do prljavštine.


Nakon oduševljenosti Tahirović melemom za tijelo, na policama sam primijetila gel za tuširanje istog proizvođača. I bez obzira što ovi proizvodi imaju običnu, plastičnu ambalažu, od mene su dobili šansu jer su prirodni. A prirodno je odličan izbor za osjetljivu kožu, jer takva koža ne toleriše mnogo sastojaka.

 Na prvo mirisanje rekla sam da nema šanse da mi još treba i gel za tuširanje koji ne miriše. Ali, kada koža negoduje, ne pitate smrducka li nešto ili ne. Trk do dm-a, iskeširate 5,20 KM i trk u kupaonicu. Drugo pakovanje kupila sam u Interexu po cijeni od 2,10 KM i vjerovatno je na nekoj čudnoj akciji. Eh da, nije da smrdi, nego nakon što nanesem imelem, imam osjećaj da mirišem "travasto" i da neko ko prođe pored mene nakon što sam nanijela, može prokomentarisati: "A gdje se ova valjala u travi?" Ako koristim obični (mirisni) losion, naravno da će neutralisati miris gela za tuširanje i neće se miješati dva mirisa. Ali evo, nakon što trošim drugo pakovanje, ne negodujem zbog mirisa i uopšte mi ne smeta.


Tahirović gel za tuširanje namijenjen je za problematičnu, osjetljivu kožu i dermatološke probleme. U sastavu se nalazi "vanelija" čiji miris se ni u naletu ne osjeti. Nažalost, nažalost. Limun se možda, možda, malo i osjeti ali prvenstveno preovladava biljni miris, miris ćurokota. I opet na kraju sastava tri tačkice za koje ne znam šta da mislim. Kao, imate ovih nekoliko prvih sastojaka, a ostale pogodite. Ali hajde, hajde, sve vam opraštam zbog kože koju imam nakon tuširanja. Lijepo pjeni, možda i previše za jedan prirodan proizvod. Prije upotrebe potrebno je protresti, da bi se pojavilo sjeme ćurokota, ali meni se sjeme ne pojavljuje prije nego što potrošim skoro polovinu.

U djelovanju piše izuzetno nježan piling što nikako ne mogu potvrditi. Vjerovatno su mislili na sjeme ćurokota (koje valjda nema vremena da se zadržava na koži, pa veoma brzo sklizne) koje se pojavi svake prestupne godine, ali da radi piling, nije uopšte.  No, i ne treba. Ono najvažnije, da mi ukloni tegobe kože, obavi odlično i to je sasvim dovoljno.


Jako mi se dopada koža nakon upotrebe gela. Iako je ovo daleko od gela, poprilično je rijetko i bježi iz ruke. Tekućina je lagano uljasta, ali daleko od tog da je masna. Koža je mekana i glatka, ali ne kao nakon upotrebe nekog hidratantnijeg proizvoda za tuširanje, nego baš onako čisto, lijepo, i kada pređem rukom preko tijela imam osjećaj da imam novi tip kože: normalna, ne više suha :) Baš mi se ne da sa opisom, ali vjerujte mi na slovo, super osjećaj. Iako koža nakon gela ne vapi odmah za kremom za tijelo (ali ipak moram koristiti), koristim i Tahirović melem za tijelo i dobijem savršenu dozu hidratacije koja traje jako dugo, i riješim se neugodnog osjećaja zategnutosti, isušenosti i svraba. Koža je umirena i neugodan osjećaj nestaje odmah nakon tuširanja. Ovaj dvojac koristim 2-3 puta sedmično ili po potrebi.
I za kraj da dodam, ovo mogao biti odličan izbor za tuširanje te umirenje kože nakon sunčanja.

You Might Also Like

20 komentari

  1. Vidim da piše da se može koristiti i na lice sklono aknama, baš me interesuje kako bi djelovao u tom polju. Šteta što nema to svojstvo pilinga, jer sam baš u potrazi za nekim pilingom, ali dobro.. Svakako mi se sviđa to što je prirodan i naš proizvod.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako piše da je za tuširanje, tago ga i koristim, a ne vjerujem da ću probati kako djeluje na licu jer lice ima svoje proizvode :) Ovo se sigurno ne može koristiti kao piling jer uopšte nema zrnca koja bi dobro obavila posao. Prednost uvijek dajem prirodnim proizvodima.

      Izbriši
  2. Drago mi je da si pronašla rješenje, ali moram ti reći da svaki put kad čujem riječ ćurokot ja odvalim! Zvuči mi kao neka luda ptica! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha koja samo asocijacija :D Mislim da bih na sve prije pomislila, osim na neku ludu pticu :D

      Izbriši
  3. Onaj melem ima katastrofa miris xD još ne mogu sebi da dođem od njeg :Đ haj' kad već ovoliko hvališ čiku Tahirovića, potražit ću i ja nešto :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo zanemari miris i biće dobro :) Pa meni je skoro svejedno, i ako ovako nastavim, mogla bih uskoro reći da miriše :D Aaa, mislim da nije čika Tahirović, nego teta Tahirović.

      Izbriši
  4. Drago mi je što si pronašla nešto za svoju suhu kožu. I meni je kao i Leniki presmiješna riječ ćurokota i išla sam guglati da vidim o kojoj je biljci riječ :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni, i meni :) hahah evo, nije Lenka jedina. A mislila sam da je ime ćurokot svima dobro poznato :)

      Izbriši
  5. Prvi put čujem za ćurkot haha :D rado bih ovo probala jer i sama imam seboreični dermatitis.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa baš ste me iznenadile za ćurokot :D Vjerovatno ti ne bi pogoršao situaciju ako probaš. Prirodni proizvodi, bar u mom slučaju, ili djeluju ili ne.

      Izbriši
  6. Mene ove ambalaze ne privlače ali nikakao :/ Ali imam gel za intimno pranje od ovog proizvođača (kantarion gel) i zadovoljna sam... Mene samo potkoljenice svrbe i isusene su, pa im je potrebna dodatna hidratacija,ostatak tijela mi je skroz normalan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da ova ambalaža nikog ne privlači :) Ali ako jeftina ambalaža sadrži dobar proizvod, neću se žaliti. Čula sam nekoliko pohvala za gel sa kantarionom, ali nisam probala. Vjerujem da bi ti ovaj dvojac olakšao (ali i sam melem), a kako nije u pitanju cijelo tijelo, nećeš ni osjetiti miris, osim kad nanosiš i proći ćeš bolje od mene :D

      Izbriši
  7. obožavam tvoje recenzije :D :D
    ovaj gel za tuširanje mi djeluje jako dobro, čisti, a istovremeno njeguje, i ne isušuje :D
    budem ga potražila u DM-u

    tvoj opis ovog gela me podsjetio na šampon od koprive, s kojim mi je mama kad sam bila mala prala ponekad kosu,, a meni je smrdio,,al tad mi je kosa izgledala najljepše i najzdravije, i nisam imala nikakvih problema s njom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Muchas gracias :D :D
      Ne dešava se često da isti gel za tuširanje kupim dva puta, a mislim da sam osim ovog, još samo Palmolive spa mineral kupila više puta. Tahirović je baš blag, a djelotvoran pa osjetljiva kože može biti zadovoljna.

      Ne znam koji je mama šampon koristila, ali se sjećam onog žutog regeneratora, mislim da je Subrina bila :D I da, većina nas je dok smo bile male, imala lijepu kosu. Ako ništa, nije bila terorisana svim i svačim, pa je bila zdravija :)

      Izbriši
  8. Ko su uopce ovi Tahirovići? Kakve su im plate :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha ne znam ni ja ni ko su ni šta su :D Prvo sam vidjela u dm-u melem za tijelo, a onda su počeli i ostali proizvodi dolaziti, pa sam probala nekoliko najzanimljivijih :)

      Izbriši
  9. mene ovi njihovi proizvodi nikako ne privlače ambalažom, ja volim lijepu ambalažu XD a od tahirovića zasad imam samo ricinusovo ulje i mogu reći da sam zadovoljna s njim, nisam imala neka revolucionarna očekivanja ali nanosila sam ga na kapke i nakon nekog vremena su mi trepavice vidno gušće, koristim ga i u DIY maskama za kosu pa još čekam rezultate haha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ova ambalaža ne privlači baš nikog i daleko je od lijepe :D Ako ništa, mislim da to ulje izgleda daleko ljepše od ostalih proizvoda koje Tahirović ima :D I što je najvažnije, zadovoljna si učinkom. Samo sam jednom u životu stavila ulje ricinusa na trepavice i to veoma malo, ali kako sam samo plakala nakon nanošenja... pa to je bilo užasno i sad me strah pokušati ponovo :D

      Izbriši
    2. pa da, dobro je da se vide rezultati, neke cure su rekle da su također probale ricinusovo ulje i da nikakvog učinka nije bilo....ili nisu imale živaca da nastave koristit. A šta se osjetljivosti tiče, ja koliko znam u svom životu nikada nisam imala neki dio tjela s osjetljivom kožom pa tako i lice, i ništa me nije baš nadražilo :/

      Izbriši
    3. Nekako svi bi voljeli brze rezultate i da ne moraju dugo čekati, ali ne ide to tako :) Ja sam sva osjetljiva hahah tijelo, a lice je posebna priča :D

      Izbriši