Balea Soft-öl balzam za tuširanje i balzam poslije tuširanja

17:08:00

Balea je sigurno brand na koji je suha koža jako ljuta. S razlogom! Često je zapostavljena, pa u moru Balea šarenih bočica losiona i tuširalica, divnih mirisa, nema mjesta za suhu kožu. Nekoliko izuzetaka (ne baš mirisnih) postoji, a često i ono što obećava za suhu kožu, ostane samo pusto obećanje na ambalaži, a suha koža i dalje suha. No, da ovo ne bude samo uvod u žalopojku, jedan od ova dva proizvoda dolazi na listu top 3 Balea proizvoda za suhu kožu.




Balea Soft-öl balsam / uljni balzam za tuširanje



Nakon plasiranja na tržište balzama za njegu kože koji se koriste dok ste još pod tušem, mnogi su bili skeptični koliko će to zapravo funkcionisati. Jedna sam od istih. Naviknuta na svakodnevno mazanje tijela, što zbog suhe i osjetljive kože, što zbog uživanja u mazanju, nisam mislila ni da ću probati.
Znatiželja je učinila svoje i Balea balzam za tuširanje bio je spreman za testiranje.

Namijenjen je jako suhoj koži, a sadrži uljni kompleks. Ne sadrži bojila, silikone i dermatološki je ispitano. Dolazi u pakovanju od 400 ml i košta 5,75 KM. 

Koristi se tako što se nakon uobičajenog tuširanja balzam nanese, lagano utrlja na mokru kožu, ispere i spremni ste za napušanje kupatila. Zvuči idealno, ali... suha koža baš i nije spremna.
Kako noge uvijek traže jaču hidrataciju, neovisno ljeto ili zima, tako sam prve znakove nedovoljne hidratacije upravo na njima osjetila. Došlo je do zatezanja i neugodnog osjećaja, dok na gornjem dijelu tijela nisam osjetila znakove isušenosti.


Zatim sam odlučila držati nekoliko minuta na tijelu, pa nakon toga odstraniti. Rezultati su puno bolji, koža više hidratizirana, ali... opet nedovoljno da ovo bude jedina njega za suhu kožu.  No, s vremena na vrijeme zaista dobro posluži ako sam u žurbi. I tada obavezno nanosim poprilično izdašnu količinu, dobro utrljam i obavezno držim duže na tijelu, pa tako da veliko pakovanje i neće baš dugo trajati. E sad, ako već moram čekati nekoliko min. da bi što bolje djelovao, za to vrijeme mogu nanijeti i pravi losion :) Ali, mislim da nikad nisam u tolikoj žurbi da ne mogu mazati nešto od proizvoda za tijelo. Tekstura je dosta gusta, ali lako se razmazuje i nanosi na tijelo.
Za normalnu i nezahtjevnu kožu ovo može biti odličan proizvod, posebno ljeti i često može poslužiti kao zamjena losionima i dobra ušteda vremena. Suha koža, s vremana na vrijeme može koristiti ovaj balzam u izdašnoj količini, ali nikad kao zamjenu za "tradicionalni" balzam nakon tuširanja.





Balea Soft-öl balsam / uljni balzam za tijelo



Nakon što balzam za tuširanje nije bio u potpunosti dovoljan da sam zadovolji potrebe suhe kože, a miris mi se jako dopao, kao pojačanje dovela sam balzam poslije tuširanja. Ruku na srce, željela sam da miris traje što duže, a na ovaj način ću potrošiti i balzam za tuširanje, te kombinacijom dobijem i odličnu njegu. Ovaj duo bi posebno bio dobar za zimski period.
 E sad, ako ne volite da se miris losiona zadržava na koži, onda dalje od ovog losiona jer njegov miris ostaje, ne samo na koži, nego i na odjeći dan poslije. Nije pretjerano jak, ali opet nije ni blag i meni je puno ljepši na koži nego kad samo pomirišem u bočici. Čitala sam da miris podsjeća na gorke bademe - iskreno, pojma nemam kakav je miris gorkih badema, ali meni ovdje nema ništa gorko i sviđa mi se miris. Miris je isti kao i kod balzama za tuširanje, ali je nešto malo blaži.

Ništa manje važna informacija je da količina od 200 ml košta 3,95 KM.
Bez dodataka bojila, ph neutralan.


Tekstura balzama je srednje gustoće i veoma se lagano razmazuje na koži, ali i upija. Sadrži 40% ulja, čija se njega itekako osjeti, te pruža i sjaj koži. Poprilično je bogatog sastava, pa tako sadrži ulje suncokreta, glicerin, ulje soje, ulje badema, vitamin E i alantoin. Njega je u potpunosti dovoljna da ispuni zahtjeve suhe/jako suhe kože. Na upijanje se uopšte dugo ne treba čekati, a odmah nakon nanošenja slijedi oblačenje i nikakve tragove na odjeći nisam primijetila. Kada je toplije vrijeme izbjegavam balzam (iako imam suhu kožu) jer je njega baš bogata ili možda da kažem "prava zimska njega."
Za normalnu kožu bio bi previše jak i vjerujem da bi se teže upijao, a samim tim ostavljao bi masniji sloj na koži. Dobro bi došao zimi, kada koža s vremena na vrijeme traži jaču njegu.
 Divna stvar što je ovo jedan od rijetkih proizvoda u kojem je Balea ponudila nešto za suhu kožu.

You Might Also Like

20 komentari

  1. Uljni balzam stavljen na listu. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oba su uljna, zaboravila si napisati za tuširanje ili poslije tuširanja :D :D

      Izbriši
  2. super recenzija :D
    od ovog dvoje bih si vjerojatno nabavila balzam za tuširanje, jer nemam sugu kožu, tj. imam ponekad suhe dijelove na nogama zimi, pa bi vjerojatno onih dana kad sam u žurbi i ne depiliram se, jako dobro došao :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Ako nemaš problem sa suhom kožom, onda možda možeš proći samo s ovim balzamom. Posebno ako baš žuriš da što prije završiš s tuširanjem :)

      Izbriši
  3. Oba dodata na listu, hvala :) Ovaj uljani balzam mi već dugo bode oči u Dm-u a sve čekam da potrošim rezerve. Taman će na jesen stići na red. Lidija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu ;) Jesen je sve bliže, pa neka zalihe budu spremne, dočekaj spremna :)

      Izbriši
  4. ovaj in shower imam i ja ne vidim neku razliku kad ga nanesem i kad ne nanesem, ali nije mi koza suha, a eto volim se trackati pa neka ga. i super mi je sto ja istisnem punu saku, ne stedim, pa ce se potrositi nekad :) nije da se treba cekat da upije pa da pomalo :D
    losion sam imala i nije mi nikako prijao miris, ovaj in shower je blazi i ne ostaje na kozi pa ga volim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iako sam ne djeluje nešto posebno, ipak mi nije teško koristiti jer se i ja volim trackati. Ma kakva štednja, ovdje samo balahanje dolazi u obzir : D Meni se baš sviđa miris losiona, posebno kad nestane početne jačine. Zato sam ga dovela kao pojačanje in shower balzamu, da zadržim duže miris.

      Izbriši
  5. Drago mi je što si našla idealna Balea proizvod za suhu kožu :D Imam Balea in shower i jako ga volim :D Moja koža nije zahtjevna, normalna je pa mi proizvod odgovara, a uz to i predivno miriši :D Također ga koristim kao i ti, nakon što ga nanesem pričekam nekoliko minuta pa tek onda isperem, jer ako ga samo nanesem i isperem nemam osjećaj da nešto radi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za ovaj znam da je dobar, ali mislim da ću tražiti još. Čisto da miris ne dosadi :) E pa super kad možeš proći samo sa in shower balzamom. I meni je miris divan, baš baš :) Nikakvo djelovanje nisam primijetila kad bih odmah isprala, pa sad bogato nanesem, čekam malo i onda je puno bolje :)

      Izbriši
  6. Imala sam losion poslije tusiranja, sasvim je ok sto se tice njege. Medutim miris mi je toliko smetao da ga nisam mogla potrosit do kraja; ali napominjem da sam inace navikla na mazalice bez mirisa. Steta, ali drago mi je da bar tebi pase 😊
    Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha..pisem s mob, pa sam nekim cudom umjesto :) dobila ove upitnike

      Izbriši
    2. Za nekog ko voli mazalice bez tuširanja, mogu i pretpostaviti da je ovaj miris smetao :) I meni je jači na početku, ali kad malo izgubi na jačini, e onda uživam.
      Ne zamjeram mobitelu što mijenja ? sa :) :D

      Izbriši
  7. Meni je zao sto sam jednom kupila nekakav Balea losion i dobila osip od njega i gela za tusiranje i od tad se bojim isprobati druge, a mozda bi bili dobri. Steta za ovaj prvi da nije hidratantan, ali dobro potrosit ce se :) drugi djeluje zanimljivo, ja obozavam miris badema, cak i ovih gorkih koje spominjes pa me ne bi smetalo ako je intenzivno! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, žao mi je što si imala neugodno iskustvo. Nema veze što nije dovoljno hidratantan, u kombinaciji s ovim drugim to je i više nego dovoljno. Onda ako već ne smiješ koristiti Balea proizvode, ovaj samo pomiriši da vidiš je li to miris koji tebi odgovara :D Ako ništa može možda proći kao krema za ruke :D

      Izbriši
  8. Imam isti problem da mi je donji dio tijela puno više suh nego gornji. Osobito noge, kada ne otklanjam dlačice toliko često koža me počinje svrbjeti i ljuskati, a lice masno. Baš sam tražila nešto što je hidratantno i miris dugo drži. Još jedan uljni losion je prodan, i to ovaj poslije tuširanja :DD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Noge su posebna priča kad odluče da je period da malo napakoste i stvarno zna biti neugodno, a vidim i ti si upoznata :)) E pa onda bi ovaj mogao biti dobar izbor za tebe, imamo istu priču za noge i njihov problem, a meni jako dobro djeluje.

      Izbriši
  9. Odgovori
    1. Konačno su počele liste za jesen, a s balzamom poslije tuširanja nećeš pogriješiti ako imaš suhu kožu :D

      Izbriši
  10. Gde se moze kupiti,koja cena rsd.

    OdgovoriIzbriši