Osvrnuću se na... kraj mjeseca i dešavanja

14:31:00

Iako u BiH dešavanja vezana za blogosferu nisu baš česta, pred kraj ovog mjeseca došlo je do promjene. Čak tri u samo 7 dana. Počelo je sa L´Oreal konferencijom povodom 20. Sarajevo Film Festivala, zatim L´Oreal druženje sa blogerima i na kraju Bourjois druženje za blogere.


Organizatori obe kompanije potrudili su se da nam bude ugodno i lijepo, u čemu su bez sumnje uspjeli i jako mi je drago da sam prisustvovala na sva tri događaja. Na kraju svakog druženja ispratili su nas s poklon vrećicama sa jako lijepim stvarčicama, a neke od tih stvarčica uskoro će biti predstavljene na blogu.




Počelo je sa L´Oreal konferencijom povodom 20. SFF i predstavljanjem novih trendova u šminkanju koji su kreirani za crveni tepih, a prezentovala ih je glumica Zrinka Cvitešić. Konferenciji je prisustvovao veliki broj zvanica, kako medija tako i blogera koji su imali priliku vidjeti koja su to tri look-a specijalno kreirana za ovogodišnji SFF. L´Oreal je bio ovogodišnji makeup sponzor SFF, a također je bio u suradnji sa frizerom-partnerom L´Oreal Professionnel-a (saloni Šabić), te tokom trajanja festivala uljepšao mnoge poznate ličnosti.




Svaki look je dobio mnogo simpatija, ali meni je daleko najljepši prvi. Prusutan je vječni crveni ruž, klasika kad je nijansa u pitanju. Iako možda nije tipično za mene, drugi look je privukao moju pažnju, ali i dobio pohvale, no mislim da na tom sve ostaje i da neću pokušati nešto slično na svom na licu. 


Nakon nekoliko dana od konferencije, ponovo dolazi pozivnica od L´Oreala, ali ovaj put za blogersko druženje. I ponovo sam na autobuskoj stanici i ponovo putujem za Sarajevo. Neću zatrpavati slikama, kolaž je tu i mali detalji sa druženja.
 Ko je želio mogao se prepustiti stručnim rukama make-up artista ili frizera koji su bili na raspolaganju da dame budu što ugodnije oku :D Dva sata druženja prošla su veoma brzo, a kad je šminka prisutna vrijeme uvijek brzo leti. Svakako je trebalo iskoristiti toliko L´Oreal proizvoda na jednom mjestu, jer, da se ne lažemo, u drogerijama je malo teže jer često se nađe neka nervozna teta da šmeka šta toliko dugo radimo ispred jednog stalka :) 


Nakon druženja s L´Orealom na red je došlo druženje blogera na Bourjois eventu - Bourjois Beauty Blogger Party. Ambijent osvaja odmah nakon što kročite na  Lord Somersby`s Bridge na Eiffelovom mostu koji je bio konačna destinacija za druženje. A na mostu sve je odisalo simbolikom. Na jednu noć duh Pariza prenesen je u Sarajevo, a ono najvažnije nije zaboravljeno -  Ajfelov toranj, pa dalje do prigušenog osvjetljenja i  romantičnog okruženja koje se nekako najčešće vezuje za Pariz kao grad ljubavi.  Posebno moram izdvojiti Macaroons koji podsjećaju na Bourjois rumenilo i koji nikako nisu mogli biti neprimijećeni. Slatki i lijepi jesu, ali ih nikad ne bih mijenjala za čokoladu, da se ne lažemo :D


Završavam sa slikom nastalom pred polazak iz Sarajeva, a jednostavno serviran nes s vanilijom, uz obavezno nešto slatko i miran jutarnji ambijent uljepšao je početak dana. U jednostavnosti se krije uživanje :) Nakon dva dana bilo je vrijeme da se vratim u svoje malo mjesto. 
Hvala ekipama L´Oreal i Bourjois na lijepom druženju (i ne samo njima :)

You Might Also Like

12 komentari

  1. Meni je tako žao što nisam mogla doći, ali mi je s druge strane jako drago da se išta dešava :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drugi put se obavezno potrudi da prisustvuješ :)

      Izbriši
  2. Wow, predivno, vidi se da ti je lijepo bilo :D Veselim se recenzijama proizvoda iz goody vrećica :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daa, bilo je je lijepo :)) Ja sam se veselila isprobavanju svih novih stvarčica, a recenzije idu uskoro :)

      Izbriši
  3. i ja se veselim recenzijama i drago mi je da vam je bilo lijepo :D i slažem se s Emom - super da se tako nešto održava....nadam se da ću i ja jednog dana prisustvovati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Recenzije u pripremi :D Bilo je ovo nekoliko iznenadnih i lijepih druženja.
      A ja se nadam da se vidimo na nekom novom druženju ;)

      Izbriši
  4. Jako lijepa druženja :) I meni j eisto prvi look najljepši :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Organizatori su se zaista potrudili da nam bude ugodno. Prvi look jako lijepo izgleda, ništa previše :)

      Izbriši
  5. baš slatka druženja :)
    jako je lijepo vidjeti da ste bile pozvane i međusobno se družile :D
    vrećica s L'oreal proizvodima u meni potiče veselje, jer baš volim njihove stvari,, a istina, ne možemo ih sve kvalitetno istražiti u drogerijama
    Bourjois druženje mi je preslatko, tako lijep ambijent, girly i moderan :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rijetke su drogerije gdje radnice ne pušu za vratom i ne prate svaki korak, a kad ne mogu na miru sve lijepo vidjeti, onda bolje nikako :D
      Daa, Bourjois se baš potrudio oko ambijenta i svaka pohvala je zaslužena :)

      Izbriši
  6. Tako mi je drago da su se aktivirali eventi kod vas! Sve mi djeluje tako prekrasno ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U kratkom vremenu čak tri, pa je svakako bilo mjesta iznenađenju :D

      Izbriši