Avon Big&daring maskara, Mega effects tuš i odstranjivač šminke

17:02:00

Za mnoge žene, proizvodi koji se nalaze u postu često su nezaobilazan dio šminkanja. Za mnoge je teško pitanje i teška odluka čega bi se prije odrekle: tuša ili maskare. Ja se ne bih dvoumila i izabrala bih maskaru bez imalo žaljenja što odbacujem tuš. Odstranjivač je opet nešto što ni slučajno ne bi trebalo biti zanemareno i trebalo bi postati stvar navike, jer već i ptičice znaju da spavanje sa šminkom ništa dobro neće donijeti. 



Mega Effects tuš



Jedna od beauty stvarčica kojoj ne posvećujem mnogo pažnje i ne koristim često (ili nikako) je tuš za oči. Prosto nikad nisam sjela i praksala se da famozni "repić" izvučem kako treba. Nešto malo znanja oko nanošenja imam, ali... Svi iskusniji od mene neka mi ne zamjere na na pokušaju ispod, ali imala sam najbolje namjere ;)



Tuš u obliku flomastera često je prvi izbor tuša za početnice jer nešto lakši za rukovanje i prve korake. Naravno, i ovdje ima komplikacija jer nije svaki flomater jednostavan i praktičan za upotrebu. A novi tuš koji Avon predstavlja je tankog "tijela" i preciznog vrha koji sigurno neće zadavati mnogo muka svima koji već dugo koristi tuš, a početnicima kao što sam i sama, pruža koliko toliko jednostavno nanošenje i priliku da uče.


Tekstura je idealna, ni previše vodenasta ni suha, a trag crne boje je jako dobar i ne na ide na sivu ili ispranu crnu, no ipak za punu boju potrebno je dva puta preći. Aplikator čvršći i lijepo klizi na kapcima bez neugodnog grebanja. Nakon što se osuši (a to je veoma brzo) ostavi mat trag koji se ne briše tako lako i ne blijedi.
 Vrh je namijenjen za tanke linije dok kosi dio za deblje, a vjerujem da će mnogima biti jednostavan za upotrebu. S vrhom se nisam najbolje družila jer kao da uvijek nedostaje boje, pa dok bih drugom stranom pokušala popraviti napravila bih težak nered. Rekoh li odmah da nisam za tuš.
1ml tuša košta 8,50 KM i kako sam se cijeli jedan dan igrala s njim, ova skromna količina je na izdahu.



Big&Daring maskara


Ako ćemo vjerovati reklamama i svemu što pročitamo, onda je nova maskara iz Avona nešto senzacionalno i posebno, a nudi zanosan pogled i duuge trepavice.  Silna marketinška obećanja na maskarama (i mnogim drugim proizvodima) već dugo na mene ne ostavljaju nikakav dojam. Više vjerujem izgledu četkice nego bilo kakvim obećanjima. Evo šta nova Avonova maskara obećava:

Inovativna kremasta-gel formula: glatke trepavice i formula koja se nanosi u više slojeva s kolagenom i proteinima za veću elastičnost i mekoću. Do 6x gušće trepavice, svilenkasta glatkoća, bez grudvica, bez razmazivanja.



Simpatično debeljuškastog pakovanje sadrži 10 ml maskare po cijeni od 8,90 KM. Osim pakovanja, i četkica je debeljuškasta i poprilično velika. Nisam ljubitelj maskara koje imaju "udubljenja" ali s ovom zaista nemam problem, jako lijepo obuhvati trepavice i ostavlja podjednak trag boje od početka do kraja. Formula je odmah spremna za upotrebu, ne preslikava se i nema potrebe višak odstranjivati.


Postojanost je odlična, pa satima nakon nanošenja maskara se uopšte ne trusi. Pruža jako malo volumena, ali više izduži trepavice. Bez obzira na navedeno ova maskara uopšte nije po mom ukusu. Volim lijepo razdvojene trepavice, ali to Big&daring baš i ne pruža pa dobijem baš suprotno - neurednije trepavice i nešto malo "paukovih nogica" ako nanesem više od dva sloja. A i ova dva sloja na fotografiji iznad uopšte nisu ono što volim da vidim na trepavicama. Neko možda voli ovakav efekat na trepavicama, ali ja ostala sam potpuno ravnodušna na maskaru.  Ali ne mogu reći da sam baš razočarana jer jedan sloj ove maskare je sasvim dovoljan za jednostavnije dnevno šminkanje i blago definisane trepavice. Da završim: odlučite same da li vam treba ova masakara ili ne.




Losion za uklanjanje make up-a

Prije nego što sam prešla na uljni odstranjivač šminke, koristila sam mlijeka i više manje bila sam zadovoljna. Pošto sam uvijek više za prirodno, tako sam idealan odstranjivač pronašla u bademovom ulju, a odstranjivanje šminke s očiju nikad nije bilo lakše. No, ipak sam odslučila pružiti priliku Avonovom odstranjivaču.




Lagani losion za odstranjivanje šminke veoma dobro obavlja posao bez suvišnog trljanja i bespotrebnog iritiranja. Lagana i blago kremasta tekstura pruža nemasno odstranjivanje šminke. Prethodno naneseno (maskaru lakše i tuš malo teže :odstranjuje u nekoliko poteza i ono za šta je namijenjen obavi kako treba, ali nije baš da se može štediti na količini jer je potrebno više da bi se sve u potpunosti odstranilo. Ako vodite računa o sastojcima, onda ovaj losion sigurno nije za vas jer nisu baš tako sretan izbor.
Ukoliko vas sastojci ne opšterećuju, onda uz narudžbu nekog proizvoda sa stranica 2-11 dostupan je po cijeni od samo 2,50 KM u količini od 150 ml.

*PR proizvodi

You Might Also Like

25 komentari

  1. Draga moja sloziti cu se za maskaru, vise mi je 'dnevni' tip koji ne pruza isuvise volumena no i ja cu svoje dojmove detaljnije zapisati na blogu iduce sedmice. Skidac sminke je oduvijek bio omiljen mojoj mami i kao takav mi je ostao drag iako je kako i sam navodi - njezan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedina maskara koju sam probala iz Avona, a da se izdvaja od ostalih je Infinitize i nisam je svrstala samo kao dnevnu, nego za više prilika :D Na mojim trepavicama Big&daring baš i ne izgleda lijepo (osim s jednim slojem), a sad čekam da vidim kako su tvoje prošle. Mislim da je ovaj odstranjivač duugo prisutan u ponudi Avona, pa su mnogi probali. Ako mama ne koristi previše šminke, onda je sasvim jasno zašto joj je omiljeni :)

      Izbriši
  2. ja ne znam zašto se ispričavaš za svoje nanošenje tuša, meni je sasvim ok. Ja tuš koristim dugi niz godina pa opet se dogodi greška :D a moram reći da imaš prelijepu boju očiju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa ako neko ko koristi tuš dugi niz godina kaže da je sasvim ok, onda prihvatam i znači da ima nade za mene i da mogu preći na drugo oko da vježbam :D
      Hvala, hvala :))

      Izbriši
  3. Tus ti je perfektan! :D Definitivno cu ga isprobati:)

    Takodjer bih zamolila da posjetite moj blog, nova sam. Bilo koja podrska bi mi dobro dosla. Hvala! :)
    luxxveritatis.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa hvala i tebi :) Nadam se da ćeš biti zadovoljna svojom kupovinom.
      Eto me da vidim šta ima kod tebe :D

      Izbriši
  4. Znaci, ja obozavam Avon i jedva cekam da probam maskaru mada moram priznati da su me do sada njihove maskare razocarale. P.s. super si "nanijela" tus :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čekanje novog kataloga i prelistavanja mi nikad nije dosadilo, a to traje već godinama. Preporučujem Infinitize, a oni koji su probali na moju preporuk kažu da nisu ostali razočarani :)
      P.S. Potrudila sam se, hvala :D

      Izbriši
  5. Ovaj je bas kao flomaster tus! Nisam jos vidjela takav vrh na nekom tusu. Super izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam baš upoznata s velikim brojem i izgledima, ali i meni je ovaj drugačiji od onih koje sam imala priliku vidjeti :)

      Izbriši
  6. Odgovori
    1. Htjelsa sam napisati nešto što počinje sa M, ali neću galamićeš na mene :D Zato ide zahvala i obavezno <3 :D

      Izbriši
  7. Meni je ovaj odstranjivač super. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Oko svega što si napisala se slažem s tobom :D Tuš također ne koristim, odnosno samo u posebnim prilikama, a maskara nije maskara koju bi izabrala za sebe jer bi na mojim trepkama izgledala ko na tvojima, a ne volim kad tako izgleda. Meni Miss Manga ostavi takve trepavice i to izgleda, baš kao što si rekla, neuredno. A odstranjivač također ne bih uzela, ne zato što preferiram umivalice, nego zbog katastrofalnog sastava.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači imamo slične navike kad je šminkanje u pitanju i drago mi je da se slažeš s mojim dojmovima. Nekako kad imam želju da koristim tuš u tim posebnim prilikama, strah me da ne upropastim prethodni rad, pa odustanem :D Maskara stvarno ne surađuje s mojim trepavicama i nikako nisam za ovakav rezultat. Koliko sam upratila, Miss Manga nije baš dobro prošla, a ni meni se ne sviđa kako izgleda na trepavicama. Za sastav se razumijemo i sigurno neće biti zamjena odličnom bademovom ulju.

      Izbriši
  9. Tuševe niti sama ne koristim, a maskara mi se čini da nije za mene. Preferiram manje gumene četkice. :D
    Što se odstranjivača tiče, ako se ne varam, ja sam ga koristila baš davno i bio mi je odličan. Potrošila sam nekoliko bočica a stvarno mi je dugo jedna trajala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tuš je za mene još uvijek jako komplikovan i teško da uspijem na oba oka sve kako treba obaviti :D Maskara nije ni za mene, a nemam problem s četkicom, nego s izgledom trepavica. Učinak odstranjivača uopšte nije sporan.

      Izbriši
  10. Hmm razmisljala sam o maskari, vidjecu u iducem katalogu hocu il necu :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da možeš bez ove maskare i da Avon ima boljih :)

      Izbriši
  11. Zovem te kad mi bude trebalo, citiram tebe, "izvući repić. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro razmisli želiš li mene za precizan repić jer je ovo nastalo iz mnogo pokušaja :D Ali vježbam sad svaki dan :D

      Izbriši
  12. Tuš izgleda super, samo da se ne posuši jako brzo..valjda neće :) A maskara? Mislim da mojim trepavicama ne bi radila ništa jer sam skužila da mi ovakve četkice ne pašu. Nemam tako duge trepavice, a usto su mi i ravne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tuš ima skromnu količinu, a koliko će još izdržati... saznaću kad dođe vrijeme :) Daleko je ova maskara od onog što želim da vidim na svojim trepavicama. Izduži trepavice, to stoji, ali ako koristim uvijač, čini mi se da oteža trepavice i onda nikakva korist od uvijanja :D

      Izbriši
  13. zasto vise nema infinitize najbolje mascare koje se ikada pojavila u Avonu,ni jedna joj nije ni prici i zasto uvek najbolje i najkvalitetnije proizvode izbacujete ?Radim sa Avonom i jako sam razovarana,posebno mascarama,jedino je infiniteze bila pun pogodak i da li cete je vratiti ?

    OdgovoriIzbriši