Kišno štivo: Lice smrti - Cody McFadyen

15:55:00

I definitivno nisam mogla odmaknuti od napetih trilera i ubojica, ali ovaj put zaista s razlogom. Za sve ljubitelje napetih trilera ide preporuka za knjigu koja je nevjerovatno dobro napisana i koja osvaja već na prvim stranicama. Drži u neizvjesnosti sve do kraja, a kad bi me neko prekinuo u čitanju, poprilično bih bila mrzovoljna i jedino što sam mogla učiniti bilo je da na vratima osvane znak: Ne smetaj ni slučajno!


Dok se Smoky rješavala uspomena na muža i kćerku, serijski ubojica je krenuo u akciju i prekinuo njen odmor koji je trebala iskoristit da konačno ostavi prošlost iza sebe. Ipak, to nije baš tako lako kad s mjesta ubistva nazovu i kažu da Sarah, čiji su roditelji upravo brutalno ubijeni, želi da priča samo sa Smoky Barett ili će se ubiti. Odmor je prekinut. Priča počinje.


Knjiga sa jako dobrim dirljivim opisima koji su na trenutke sušta suprotnost jezivoj priči, a koje bi, vjerujem, mnoge tinejdžerke zapisale u neku svoju
bilježnicu sa citatima/odlomcima ili bi, kada posude knjigu iz bibiloteke, vandalski podcrtale i meni dale priliku da psujem kad to vidim.  Opisi su jako vjerodostojni, pa scene ubojstva možete zamisliti u svojoj glavi poprilično "živo". I ovdje dolazim do onog da nije za osobe osjetljivog želuca, gadljive i kojima krv izaziva nervozu. Knjiga je jeziva i napeta do samog kraja.


Lice smrti je nastavak knjige Čovjek iz sjene, no, ako ne možete doći do prvog dijela, nije problem jer na početku knjige ima nekoliko važnih detalja iz prethodne knjige, pa možete nastaviti bez da osjećate da ste nešto propustili. Daleko od tog da je ovo lagano ljetno (koje uskoro zvanično odlazi) štivo, ali jedan od idućih postova koji će se naći u Čitaonici biće daleko veseliji i laganiji, a knjige opuštenije.

"Ako postoji drugo ime za jezu i napetost, onda ono glasi Cody McFadyen."
Bill Morisson

You Might Also Like

13 komentari

  1. Ja još nisam počela čitati njegove knjige, još uvijek se pripremam :D Nisam gadljiva i ne smeta mi krv, nego sam izrazito empatična i kad čitam ili gledam npr. da je netko izrezan nožem imam osjećaj da mene boli, a kako je knjiga puna živih opisa moram se jednostavno pripremiti za čitanje. Ali planiram ju svakako pročitati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neka to budu ozbiljne pripreme :D A dok se ti pripremaš, ja ću pokušati doći do još nekih njegovih knjiga. Nadam se da će pripreme na kraju vrijediti i da ćeš s uživanjem pročitati knjigu. Opisi su odlični i svaku scenu sam imala u glavi :)

      Izbriši
  2. U meni nikako da se pronađe ljubavi za čitanjem knjiga... i užasno sam ljubomorna na one koje uživaju u tome, pa i na tebe. Cijeli život sam gledala svoju majku kako danima čita neke knjige, i nikad mi nije bilo jasno kako uživa u tome :D Što sam starija, naravno shvaćam vrijednosti čitanja i želja se u meni ponekad probudi, ali naprosto nemam još toliko volje i ljubavi da zaista sjednem i uživam u čitanju, nažalost.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za razliku od tebe, ja godinama baš, baš uživam u čitanju. Dok sam manja bila, kad stanem ispred knjiga s bajkama ne znam koju bih prije :) Dok sam studirala, pa i za vrijeme ispita morala sam nešto čitati, ako ništa novine.
      Možda da počneš (ako imaš bar malu želju) s nekim knjigama koje nemaju mnogo stranica, s nekim žanrom koji misliš da bi bio za tebe i počneš s čitanjem kad te uhvati dosada, bezvoljnost ili nešto treće, pa se lagano prebaciš u svijet knjige :) A ako baš nemaš želju za knjigama, onda ispred tv-a i gledaj film :D

      Izbriši
    2. Ma kakav tv, knjige su predobre..samo (tanja) moras otkriti sto tebi odgovara.
      Ja sam ovo ljeto napokon gotova s faksom i imala sam vremena napokon citati koliko me volja :)
      Nisam jos procitala ovu knjigu, eto sad i nju stavljam na popis

      Izbriši
    3. Nisam ni ja za tv, uvijek je knjiga u prednosti. Posebno nisam za filmove i zaista su rijetke situacije kad gledam film. Mene ni fakultet nije spriječio da čitam :D
      Rijetko kad da stavim na popis neku knjigu, ali opet na kraju odlučim se za neku sasvim drugu :)

      Izbriši
  3. Deluje interesantno .. moracu pronaci prvi deo pa onda uz kaficu polako :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda istu knjigu tražimo jer nakon ove mene jako zanima prva knjiga :)

      Izbriši
  4. Gadljiva sam na krv kad je stvarnost u pitanju, ali na tv-u i knjigama nisam. Svakako zvuči zanimljivo i rado ću ju pročitati ako dođem do nje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako krv nije prepreka, onda možeš da uživaš u čitanju :)

      Izbriši
  5. Ovu moram pročitati čim uhvatim vremena, prva je stvarno bila odlična i baš mi je drago što se nastavlja. Prvi dio sam pročitala u dva dana stvarno je uzbudljiva :D i neizvjesna do samog kraja:) Svakako ti preporučujem prvi dio :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Spominje se prošlost ali može se skontati sve ako neko i nije čitao prvu knjigu. Ali svakako je dobro što si pročitala prvi dio pa onda prelaziš na drugi. E pa kad tako kažeš, onda svakako želim što prije da pročitam. Ako je samo malo kao ova, onda vrijedi čitanja :)

      Izbriši
  6. Knjiga odlična, sve preporuke. Kad je počneš citati, jednostavno se ne mozes odvojiti od nje.

    OdgovoriIzbriši