L’Oreal L’Ombre Pure mat sjenilo Breaking nude

11:37:00

Novost iz L’Oreal-a su L’Ombre Pure sjenila za oči koja su došla kao zamjena za Infallible sjenila koja su povučena iz prodaje. Nove nijanse imaju različite završetke, od mat do sjajnih, sa ne baš zavidnim izborom nijasni, no mislim da su u ponudi upravo one nijanse koje se najviše koriste i koje su dobre za kombinovanje. Od svih nijansi dostupnih u našim drogerijama, ova o kojoj danas čitate je  jedna od nijansi koju načešće koristim i kojih imam više, ali nikad dovoljno. "Nudisti" i "neutralci" će shvatiti zašto.



L´Oreal sjenilo dolazi u čvrstoj plastičnoj ambalaži u kombinaciji zlatne i crne boje, identičnoj paletama koje L´Oreal već ima u ponudi - Colour Riche Quad, samo što je ovo mini verzija. 
  Najbolje od svega na ovoj ambalaži je natpis - MATTE 106. Mat završetak je ono što najviše volim kao završnicu kod sjenila. Iako izbor nije na zavidnom nivou kad su mat sjenila u pitanju, nadam se da će u budućnosti drogerijski brendovi obogatiti svoju ponudu i obradovati one kao ja koji svim srcem vole mat i koji svako malo kažu stop šimeru na sve strane :)



Breaking nude nijansa osvojila me na prvu i odmah postala dio svakodnevnog šminkanja, kako za dan tako i za noć. Nema kod mene velikih odstupanja u šminkanju, pa iz komforne zone sličnih nijansi rijetko kad izlazim. Ovo sjenilo odlikuje nevjerovatno mekana tekstura  (ako se sjetite obavezno osjetite mekoću kad tester dođe do vas, bez obzira postoji li namjera o kupovinu :), jako puterasta pod prstima i jednostavna za blendanje. Pravi mali dragulj u kolekciji. Trusi se vrlo, vrlo malo, a naravno ovisi koji kist birate za nanošenje.
Breaking nude je odličan izbor za definisanje pregiba kapka, a ništa manje loša preko cijelog kapka + maskara, kada veoma brzo postignem jednostavan dnevni izgled. Sloj na sloj nije problem i u konačnici ne izgleda neuredno. Pigmentacija je jako dobra i jako dugo traje na kapcima, čak i bez baze. Uzmite u obzir da imam zahvalane kapke, pa baza i nije nešto što je mojim kapcima neophodno.






Suvišno je u zaključku navesti da sam oduševljena svim što sjenilo nudi, a posebno volim (moram da ponovim) što je mat. Nijansa koja mi se još  jako svidjela je ljepuškasta roza, koja je također mat, a voljela bih je vidjeti u kolekciji. Iako u ponudi nema mnoštvo nijansi, vjerujem da svi mogu pronaći jednu nijasnu za sebe u kojoj će uživati, a posebno jer se radi o kvalitetnom sjenilu.
 Količina sjenila nije navedena na ambalaži, a cijena u dm-u je oko 15 KM.

You Might Also Like

29 komentari

  1. Dobro je znati da u drogerijama ima ovakvo kvalitetno mat sjenilo jer se ono stvarno može za svašta koristiti! Bwš ću pogledati koje još nijanse imaju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nijansa kao što je ova uvijek treba, pa mislim da vrijedi imati. Baci pogled, čisto da znaš šta se nudi :)

      Izbriši
  2. Nijansa mi je super ali nekako uvijek zaboravim koristiti ta mono sjenila.. Vjerovatno ću jim dati šansu ako jih uhvatim na nekom sniženju. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod mene mono sjenila nikako nisu zaboravljena i uvijek ima bar jedno koje koristim. Sniženja su glavna ., uvijek se čekaju :D

      Izbriši
  3. Nijansa je super i volim sto je mat, ali ja bih se uvijek odlucila za artdeco mat mono sjenila samo zbog cijene...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I Artdeco je odličan izbor, a složiću se za cijenu jer posebno se isplati kupiti na akcijama pa napraviti paletu po svom izboru.

      Izbriši
  4. prelijepe su mi ove tvoje jesenske fotke :D
    i nijansa sjenila mi se jako sviđa, vjerujem da ćeš ga stvarno iskoristiti,,
    i sama volim mat sjenila, ovakva neutralna i jednostavna
    a najčešće ih volim nositi, kao što si rekla, preko cijelog kapka + malo maskare,,, jednostavan, a lijep look se postigne :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) Uživam u jeseni i svemu što ide uz ovo godišnje doba.
      Nijanse slične ovoj najviše koristim i nikad neće biti zanemarene, a to što je mat veliki je plus.
      Pa da, još samo dodati ruž i na kraju sve izgleda jednostavno, a lijepo :)

      Izbriši
  5. Kupila i odusevljena,divna nijansa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda u potpunosti razumiješ moje oduševljenje :)

      Izbriši
  6. Ja sam jedna od onih koja kao i ti obožavam mat sjenila! Prije neki dan sam gledala ova sjenila u Bipi, posebno mi je za oko zapelo ljubičasto sjenilo! Ova i ljubičasta nijansa će sigurno biti moje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mat sjenila su uvijek u prednosti, a sad sam u potrazi za dobrom mat paletom. Imaćeš u kolekciji dvije jako lijepe nijanse :)

      Izbriši
  7. Nikad nisam bila posebno oduševljena Loreal sjenilima, ali drago mi je čuti da je ovo dobro i kvalitetno sjenilo, tako da ću pogledati što se još nudi. Nijansa koju si izabrala je jako lijepa i može se uklopiti u svaki look. I da, predivne fotografije :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogledaj, možda sad L´Oreal ima nešto kao stvoreno za tebe :)) Upravo tako, lijepa i sigurno se može iskoristiti, a koristim skoro pa svaki dan. Hvala, drago mi je da ti se sviđaju :)

      Izbriši
  8. Nijansa je predivna, moze se kombinirati na sto nacina, a kao sto su i drugi rekli super sto je mat! :) pogledat cu ih bas u dm-u :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nijansa koja na putovanju štedi prostor, a kao što kažeš može se kombinovati na sto načina. Za mat se svi slažemo :)

      Izbriši
  9. Imala sam sreće da dobijem ovo sjenilo na poklon, za L'oreal beauty bloggers event, i od tada ga ne prestajem koristiti, divna tekstura, divna pigmentacija, a nijansa je baš must have!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da sam dobila neko drugo sjenilo, tražila bih nekog da se mijenja sa mnom. Ako ovako nastavim, mislim da neće dugo trebati da potrošim sjenilo :)

      Izbriši
  10. Super nijansa.. Ja sam definitivno ovo gore sto si stavila pod navodnike 'nudista' i 'neutralac' :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je nijansa koju većina "nudista" i "neutralaca" voli :) A ja sam uvijek bila ovo pod navodnicima i mislim da će tako i ostati :)

      Izbriši
  11. Super je nijansa. Loreal ima predivna pakovanja, tako da se meni sve dopada. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovdje je i pakovanje i sjenilo lijepo, a vjerujem da te ne bi razočarao ni kvalitet :)

      Izbriši
  12. Ima i volim. Danas sam ga koristila za konturiranje i odusevljena sam.. imala sam nyx taupe al pigmentacija mu je nikakva tako da sam presla na sjenilo. Ako moze na kapke valjda moze i na lice.... :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Recenziju sam pisala kad sam koristila samo za kapke, ali nakon nekog vremena probala sam i za blage konture i da, zadovoljna sam :D Nisam probala Nyx taupe, ali kad gledam slike mnogo me podsjeća na ovo sjenilo.

      Izbriši
    2. Uglavnom slozit cemo se da je divno i multifunkcionalno. :-) Loreal kao brend mi postaje sve drazi jer mi dosta njihovih proizvoda po kvaliteti nadmasuje drogerijski rang. Nedavno sam uzela i paletu sjenila na popustu i jako sam zadovoljna. Kvaliteta nije dobra kao u ovih sjenila al dobro se nadogradjuju i i boje se lijepo nadopunjuju. Steta sto nema Bipa u BiH, popust im je na Loreal 30%.. :)

      Izbriši