Artdeco Anti-Aging baza za lice

00:51:00

Baza za lice nikad nije bila nešto što mi je neophodno i što pod svaku cijenu moram imati. Za svakodnevno šminkanje nemam potrebu posezati za bazom, imam suho lice pa dosta dobro "trpi i drži" makeup. No, ponekad je baza zaista potrebna i veoma dobro dođe. Vjenčanja, proslave, kad se spoji jutro-dan-noć... odnosno uvijek kad želimo da šminka što duže izgleda lijepo.

Prvo ću ukratko objasniti zašto i kako koristiti bazu? Ne kažem da ne znate... :)
 Uloga baze je da zagladi kožu, umanji vidljivost pora ili bora, omogući lakše apliciranje pudera i produži trajnost šminke na licu. Nanosi se nakon što koža upije kremu za lice, a prije pudera. Bira se na osnovu tipa kože (npr. baza za matiranje) ili potreba kože (podloge u boji, npr. zelena za neutralizaciju crvenila...).



Artdeco baza može se pohvaliti jednostavnim ali efektnim i privlačnim pakovanjem. Posebno me raduje što dolazi s praktičnom pumpicom. Količina nije izdašna, sadrži 15 ml. No, bez obzira na količnu ovo nije baza koja se brzo troši, posebno jer ne koristim svaki dan. Količina koju istisne jedan pritisak na pumpicu dovoljna je za cijelo lice.  Košta oko 25 KM, ali s vremena na vrijeme moguće je kupiti po sniženoj cijeni. A vrijedi li čekati sniženje?



Baza svojom bijelom bojom, kad se tek istisne, podsjeća na kremu za lice, a pri dodiru se osjeti blago gelasta tekstura koja je na licu ugodna, i iako sam očekivala da će moju suhu kožu blago zatezati, to se ipak nije dogodilo. Baza je bez mirisa. Prvih nekoliko puta nanosila sam prstima jer sam mislila da ću najbrže i najlakše nanijeti, ali nisam bila zadovoljna. Nikako nisam mogla lijepo razmazati i često bi se povlačio mrvičasti sloj za prstima. Zatim sam aktivirala kist koji nikako nije služio za nanošenje pudera. Radi se o običnom pljosnatom kistu koji ima izuzetno mekane dlačice i veoma je savitljiv, a s bazom odlično surađuje i u par poteza sve je gotovo.



Da se u potpunosti upije u kožu, ne treba dugo čekati, pa tako za manje od minutu mogu nanositi puder. Za Artdeco bazu, nakon mnogih korištenja, mogu reći da čak blago hidrira kožu. Lice nakon nanošenja je jako nježno i zaglađeno (zbog silikona u sastavu), a nakon sati i sati nigdje na licu ne dođe do ružnih suhih dijelova, a puder je skoro pa u potpunosti isti kao nakon nanošenja. 
Upravo zbog osjećaja da hidrira kožu, ne bi ispunila potrebe masne kože i produžila trajanje šminke, a od matiranja nema ništa. Zato ukoliko od baze tražite matiranje, onda uštedite i tražite dalje. Ukoliko imate suho lice i želite produžiti trajanje šminke te spriječiti isušivanje lica prouzrokovano "produženim boravkom" pudera, onda ovo može biti baza za vas. Osim što odgovara suhoj koži, smatram da će ispuniti potrebe i normalne kože.
Anti-aging ne mogu komentarisati, ne znam djeluje li, ali svakako dobro dođe. Manu nisam pronašla i dobila sam ono što tražim od baze: zaglađivanje, dobru podlogu za puder, duže trajanje šminke i lice bez isušivanja, a baza je od mene dobila preporuku :)

You Might Also Like

18 komentari

  1. Preskacem. :/ To grudvanje pod prstima mi se nikako ne dopada.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 4-5 puta sam probala prstima i to je bilo dovoljno da odustanem i u potpunosti se posvetim kistu. Ali to sam zanemarila i nije po meni neka mana jer s kistom brzo i lako nanesem. Možda bi ti bolje prošla :)

      Izbriši
  2. Volim Artdeco kao brend jer su odličan omjer cijene i kvalitete. Zanimljiva baza, iako nije za moju masnu kožu, ali drago mi je što tebi odgovara. Ambalaža baze je predivna :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Posebno volim kad je na sniženju i zbog nekih stvarčica svakako vrijedi čekati :D Dalje od ove baze ne trebam tražiti osim ako ne odlučim još istraživati :D Slažem se za ambalažu.

      Izbriši
  3. Slazem se sa Mona Moon, napisala bih sve sto je i ona :) Meni je jedna od najbitnijih stvari matiranje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vi ste onda potpuna suprotnost od mene :) Volim i ja ponekad malo matirati, ali daleko od tog da je matiranje najbitnije što tražim od baze :)

      Izbriši
    2. Da si dosla u situaciju da ti se na slikama vidi bela fleka preko celog cela, verovatno bi se slozila sa nama :D

      Izbriši
  4. pakiranje joj je stvarno divno.. minimalističko i ozbiljno nekako :D
    ali nažalost moram ju preskočiti, jer mi je lice masno :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahaha da, sudeći po izgledu čini se kao veoma ozbiljna baza :D
      Znači pridružuješ se komentarima iznad :D

      Izbriši
  5. Definitivno nije baza za mene jer kada koristim primer želim biti mat, mat all night :D.
    YSL primer sam koristila cijelo ljeto i to baš pošteno, tako da ne znam što ću kad ju potrošim jer je više nema nigdje za naručit... u potrazi sam za jednako dobrom alternativom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne vjerujem da bi s ovom bazom bila mat all night long :D
      Ili počni s potragom i testiranjem za sličnom bazom ili traži nekog iz inostranstva da pošalje na tvoju adresu :D

      Izbriši
  6. Essence matt baza je super :) kosta nekih 7-8 km i ima 20 ml . cula sam pohvale i za revelique novu bazu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Essence je veoma pristupačna, a ako djeluje onda si dobro prošla po pitanju cijene, količine i djelovanja.
      Znam za novu bazu Revelique, ali do mene još nisu došli nikakvi utisci :D

      Izbriši
  7. Jako volim Artdeco kozmetiku! Baš sam danas tražila ovu bazu, ali nije je bilo. Nadam se da će uskoro stići u Douglas, ili ću prošetati do Muellera. Odličan post!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Artdeco je kvalitetan i nije teško zavoljeti proizvode koji odlaze iz ove kozmetičke kuće. Nadam se da ćeš doći uskoro do baze i biti veoma zadovoljna kupovinom.
      Hvala mama Jane :)

      Izbriši
  8. Ja sam svojedobno koristila ovu bazu na okoloočnom dijelu i bila sam zadovoljna.

    OdgovoriIzbriši