Afrodita 100% spa maslac za tijelo jojoba oil&shea butter

10:27:00

Mazanje tijela nikad nisam izbjegavala i ovo je jedan od mojih malih rituala u kojima veoma uživam. Ne može me spriječiti ni zima, kad svi jedva čekaju da se obuku, a mazanje je posljednje o čemu razmišljaju. Volim osjetit miris mazalica na tijelu, nježnu kožu, a zbog ljubavi prema proizvodima za njegu tijela, ne predstavlja mi problem ni suha koža tijela. Svakako je često njegujem. 
Za ovu zimu poželjno je da proizvodi za njegu tijela imaju neki jestivi miris, kao što je čokolada ili vanilija, odnosno svi oni mirisi koji svojim notama "griju." Ugodnu vaniliju teže pronalazim, mnogi mirisi podsjećaju na vanilija boriće iz automobila koje zaobilazim što više mogu i od kojih odmah dobijem glavobolju. Afrodita maslac za tijelo nisam znala kako miriše, ali dovoljno je bilo da na pakovanju pročitam da miriše na vaniliju. Kupljeno! A shea butter je visoko na listi sastojaka, pa sam imala velika očekivanja za njegu. Miris bez pokrića ne može zimi tako lako proći.




Količina od 200 ml kod proizvoda za njegu tijela je zadnja granica do koje mogu ići. Dovoljno da miris veoma brzo ne dobije etiketu "dosadan" i da se ne premješta s jednog mjesta na drugo, te da se ne žalim da kraj nikad neću dočekati. Cijena za ovu količinu je nešto manje od 12 KM u dm-u. Ambalaža je plastična, čvrsta sa zaštitnom folijom koju većina voli vidjeti na proizvodima. Pohvala za Afroditu kad je pakovanje u pitanju.




Nestrpljivo sam odstranila foliju da konačno provjerim da li se ispod krije miris vanilije. I ne, nije istinska vanilija, ali je ipak zimski miris. Možda se i osjeti nešto veoma vanilije, no za mene nedovoljno. Nije ovo onaj "kolačić od vanilije" miris :) Čak osjetim i jako blagu notu citrusa, a sve zajedno tvori prijatan miris, pomalo gurmanski. Miris ne ostaje dugo na koži, ja ga osjetim oko sat vremena, što možda i nije tako loše jer sigurno neće brzo početi da smeta. 
Proizvod još u pakovanju izgleda dosta gust, čvrst, a tako je i kada pređem prstom preko maslaca, dok u dodiru s kožom jednostavno klizi i veoma se lako razmazuje. Zaista je ugodan za upotrebu, čemu sigurno doprinosi što se ne mora dugo čekati da se proizvod u potpunosti upije u kožu. Njega koju ovaj maslac pruža je bogata, ali bez masnog izgleda kože, dok je hidratacija dugotrajna. Iz navedenog je očigledno da se radi o proizvodu koji će koža voljeti zimi. 



Afrodita 100% spa maslac za tijelo je bez štetnih sastojaka kao što su parabeni, parafini, silikoni i konzervansi. Sastojci koji su zaslužni za divne rezultate su shea butter na drugom mjestu, a zatim nešto niže glicerin, ulje suncokreta, kako maslac, ulje jojobe... svi poznati po svojim njegujućim svojstvima, koji zajedno koži tijela pružaju hidrataciju i nahranjenost koja će sigurno odgovarati većini, ne samo suhoj koži. Sve ovo uz ugodan i opuštajući miris.
Zadovoljna? Oduševljena!

You Might Also Like

20 komentari

  1. ovo mi je definitvno najdraži maslac za tijelo.. toliko bogat, hranjiv,, ali opet nije premastan, mogu se odmah obući poslije njega :D i miris mu je fantastičan :D
    preslatke mi je to što si ga uslikala na vesti,, možda ukradem ovu ideju za neki sljedeći post haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si i ti zadovoljna i da se slažemo sa utiscima.
      Maslac i džemper su kombincija koja će uspješno prkositi zimi :)
      Ukradi, ukradi, neću se ljutiti :))

      Izbriši
  2. Meni si ga prodala, taman sam ptorošila većinu losiona za tijelo :D meni je piling iz iste linije baš fin :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zar je moguće da je ona velika brojka postala nešto manja? :D E, voljela bih i ja piling da probam, vjerujem da je dobar.

      Izbriši
  3. Nisam probala ništa od njihovih proizvoda, iz nepoznatog razloga. Obzirom da mi koža mrzi zimu onoliko koliko i mozak, morat ću nabaviti nešto od ovih mazalica, kad si ih već tako fino nahvalila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako volim mazalice, posebno kad su ovako divne i onda jedva čekam priliku da koristim. Ako kupiš maslac vjerujem da ćeš biti zadovoljna, a koža će imati dobru zaštitu za zimu + ovo bi bio odličan početak za upoznavanje Afrodita proizvoda :)

      Izbriši
  4. Mislim da ću ovo kupiti:D A slike mame da se ušuškam i tetošim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Biće to uspješna kupovina, sigurno :D Sprovedi u djelo uživanje na koje slike mame ;)

      Izbriši
  5. Svi me mamite s ovim maslacem za tijelo :D Imala sam piling i bila sam više nego zadovoljna, a ovaj maslac planiram kupiti već neko vrijeme. Fotografije su predivne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S razlogom, s razlogom! ;) Za piling nisam čula ništa loše, pa ću sigurno probati.
      Jako mi je drago da ti se sviđaju fotografije <3 :))

      Izbriši
  6. Čitala sam dosta recenzija ovog putera, i još uvek nisam naišla ni na jednu negativnu. :) Baš bih ga mogla kupiti, jedino što je meni malo 200 ml, jer mazalice brzo potrošim. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaslužio je svaku pohvalu, zaista. Ovaj se tako sporo troši, pa možda ipak ne trebaš brinuti zbog količine. Ili odmah kupi dva, da budeš sigurna :D

      Izbriši
  7. Posto trenutno imam hrpu maslaca i losiona za tijelo nacetih, a ne potrosenih, ne smijem ovaj probati,ali jako mi se svidja po svim recenzijama i bas se vidi da je bogate teksture vec po slikama :)! Jako privlacno izgleda :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda odmah na posao, neka potrošnja počne! A ovaj će negdje strpljivo čekati tebe ;)
      Manu nisam otkrila, od teksture do izgleda :)

      Izbriši
  8. Nemam što nadodati jer već znaš moje mišljenje o ovom maslacu. Naprosto predivan i definitivno će biti ponovno kupljen <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve znam, oduševljenje u potpunosti dijelimo. Nova kupovina se podrazumijeva.

      Izbriši
  9. Kako meni dobro miriše i ona verzija s jogurtom.. Ovu nisam pomirisala al jedan ću kupiti sigurno :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam i jogurt, ali meni je miris mnogo intenzivniji i pomalo zagušljiv, a više volim miris koji ima maslac. Jogurt traži ispiranje i koristi se kao maska, dok maslac možeš koristiti kad god želiš, pa evo vidiš gdje ide moj glas ;)

      Izbriši
  10. suzdržavam se od kupnje jer imam previše otvorenih mazalica, ali teško je kad ga svi hvale :)))
    volim taj miris, oduševio me kod pilinga iz te linije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A možda bi mogla dodati još jednu mazalicu u kolekciju, neka ovo bude zimska ;)
      Piling će doći na red, toliko pohvala sigurno nije tek tako, a posebno me privlači što je uljni.

      Izbriši