Dr. Hauschka balzam za usne

12:14:00

Nikad nisam bila zahtjevna kad je njega usana u pitanju, niti imam zahtjevne usne, no svakako da i ja  zimi s vremena na vrijeme imam problem sa suhim usnama. Da sam bila posebno oduševljena nekim balzamom i nisam, a najduži staž ima Labello Hydro Care. Posebno negodujem zbog onog osjećaja prije/poslije. Kad tek nanesem lijep osjećaj, a nakon jako kratkog vremena jednostavno kao da skupi usne i moram ponovo mazati. Ili na samom početku korištenja balzam je ok, dok nakon manje od mjesec kao da to više nije isti. Dr. Hauschka balzamu prišla sam s pomiješanim očekivanjima. Prvo zbog cijene, a zatim zbog samog brenda. 

Vlaži i štiti čak i najosjetljivije usne, dajući im mek, svilenkast sjaj. Nježni sastojci održavaju usne zdravima ne stvarajući ovisnost. Kandelila i karnauba prirodni voskovi dovoljno su otporni na toplinu da se mogu održati u čvrstom stanju u stiku za usne. Dr.Hauschka stick za njegu usana pruža idealnu zaštitu za osjetljive usne koje naginju isušivanju. Kvalitetni biljni voskovi i biljna ulja njeguju osjetljive usne i štite ih od vanjskih utjecaja. U svom sastavu sadrže i ZF 3 koji pruža umjerenu zaštitu od sunca.


Pakovanje Dr. Hauschka balzama nije ništa bolje od balzama koje viđamo u drogerijama. Plastično i jedino što vrijedi spomenuti je čvrstoća poklopca koji proizvod odlično čuva. Količinski sadrži 4,9 g što je za mene, koja jako sporo trošim proizvode za usne, uvijek bila količina koju jaaako sporo trošim kod balzama, no s ovim je druga priča i znakovi trošenja su vidljivi :) U MakroVita apoteci (Sarajevo BBI centar) košta 15,60 KM.


Balzam je biljnog mirisa, na prvu nešto jači, te kao da se osjeti i nešto malo mentol mirisa, no meni je jako ugodan. Topi se u dodiru s usnama, ali bez masnijeg izgleda ili razlijevanja preko ruba, a zbog ovog je i potrošnja nešto brža. Iako se je dosta lagan na usnama, njega je jako dobra i nema potrebe često nanositi jer poprilično dugo traje na usnama. Odličan je i kao priprema usana za ruž, a dovoljno je nanijeti samo jedan sloj i cmoknuti maramicu da upije višak masnoće - ukoliko ima :) Njegujuća ulja i voskovi koji su u sastavu ovog balzama, zaslužni su za njegu i mekoću usana nakon upotrebe uz blagi sjaj. Sadrži i skroman zaštitini faktor 3.


Osobama koje pate od jako suhih usnana, koje su pri tom sklone i pucanju, vjerovatno samo ovaj balzam ne bi bio dovljan i ne bi mogao riješiti problem. Ali, ja nikad nisam imala pretjerano izražen problem pucanja usana i ne mogu sa sigurnošću tvrditi. Preporučila bih ga baš kao i Hauschka - usnama koje naginju isušivanju, odnosno kao dobru zimsku njegu koja će spriječiti  neugodno isušivanje ili zatezanje usana. Moje potrebe i očekivanja je u potpunosti ispunio, a kad trebam nešto jaču njegu, tu je Sierra Bees balzam s kojim sam jako, jako zadovoljna i kako je masniji dio je noćne njege usana, dok je Dr. Huschka u dnevnoj smjeni :)



Ricinus Communis Seed Oil, Rosa Canina Fruit Extract, Simmondsia Chinesis (Jojoba) Seed Oil, Lanolin, Beeswax/Cera Flava, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Euphorbia Cerifera (Candellila) Wax, Rosa Damascena Extract, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Anthyllis Vulnerana Extract, Cetyl Alcohol, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Hydrogenated Jojoba Oil,  Fragrance/Parfum, Limonene*, Citronellol*, Geraniol*, Citral*, Linalool*, Farnesol*, Rosa Damascena Flower Wax*, Lecithin

*component of natural essential oils

You Might Also Like

14 komentari

  1. Kad sam ugledala recenziju ponadala sam se da ću pročitati da odgovara usnama kao što su moje jer stvarno volim Dr.Hauschka proizvode, ali nažalost za moje prezahtjevne usne bi očito bio slab :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš što prije doći do balzama s kojim ćeš spremno dočekati pravu zimu koja dolazi i da usne neće praviti probleme :))

      Izbriši
    2. Sad će Nuxe na testiranje, a ako prođe kod mene onda može kod svakoga ;)

      Izbriši
    3. Da li je Nuxe spreman na Anin strašni sud :D

      Izbriši
  2. Ovaj balzam mi izgleda tako fino i ima divan sastav :) Također nemam zahtjevne usne, ali zimi ne idem nikuda bez balzama za usne u torbici i mislim da bi se ovaj balzam bio dobar i u mojoj dnevnoj smjeni :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zimi je uvijek dobro imati jedan balzam za noćnu smjenu koji će olakšati posao balzamu u dnevnoj smjeni :D

      Izbriši
  3. Ni ja kao ni ti nemam nekih velikih problema s ispucalim usnama, osim malo vise u zadnje vrijeme, ali najcesce su mi dosta obicni balzami pa sam sigurna da bi i ovaj bio super :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iako još nije pravo zimsko vrijeme, usne već traže da se na njih obrati nešto više pažnje. Ako prolaze i obični balzami, onda bi bila zadovoljna i s ovim :)

      Izbriši
  4. Ove godine sam se baš opskrbila sa balzamima za usne :D Sviđa mi se i ovaj :D ali mislaim da ću ga preskočiti ove god, previše ih imam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda tvoje zalihe dočekaju i kraj iduće godine :D Prvo potrošnja, pa onda nova kupovina ;)

      Izbriši
  5. Uistinu nemam zahtjevne usne,mažem labelo čisto onako :D
    Ali lijep sastav,dojmio me ovaj spf 3 :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imaš labelo tek tako, nek´ se nađe :))
      Veoma zanimljiva brojka za SPF xD

      Izbriši
  6. ponekad imam problem s ispucanim usnama :D
    ali ovaj balzam mi djeluje kao idealna mjera precencije i zaštite,, te za nanošenje prije ruža :) baš zato što je lagan na usnama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Većina ima ponekad problem s usnama, posebno zimi :D
      Zimi obavezno koristim balzam prije ruža, a ovaj je zbog teksture jako dobar i znam da su usne sigurne :D

      Izbriši