Avon Advance Techniques Supreme Oils linija za njegu kose

11:56:00

Duga ili kratka, valovita ili ravna, nešto između... svaka kosa je posebna na svoj način i svaka ima svoje prohtjeve u skladu s kojim smo u dobrim ili lošim odnosima s istom. Ja sam sa svojom do prije nekoliko mjesci bila u ne baš tako prijateljskom odnosu. Samo malo vlage u zraku i ja imam nered na glavi. Vrhovi su uvijek bili dosta suhi, iako su makaze često imale posla, pa sam na njih morala obratiti posebnu pažnju, dok je ostatak kose uglavnom normalan. I na sve ovo dodajem da je gusta, teška i zaista je bila teška za održavati.

Jedno nesretno šišanje zaslužno je što je kosa bila u ne baš dobrom izdanju, a nakon toga sam kosu obnavljala nekoliko godina i prije nekoliko mjeseci ošišala do ramena. Sad imam zdravu kosu  od vrha do dna, mnogo jednostavniju za oblikovanje, bez suhih vrhova, ali i dalje gustu. No, ne želim prorijediti jer bih opet vratila stvari na staro jer bi kao takva pucala veoma brzo. Nadam se da sad imate dobar uvid kakav tip kose je testirao novu liniju iz Avona za njegu kose. Konačno je zdrava i samo blago suha, gusta i malo teža za oblikovanje, ali samo ako nema odgovarajuće proizvode za oblikovanje.


Nova linija iz Avona za njegu kose odmah je djelovala zanimljivo. Crno pakovanje koje djeluje privlačno i profesionalna njega koju obećava nekoliko vrsta ulja (ulje makadamije, bademi, sjemenke grožđa i marula),bilo je dovoljno da poželim probati ove proizvode. 
Ambalaža nije nikakva novost, tu su zadržali prepoznatljiv izgled i čvrsto pakovanje. Očekivala sam miris kao i kod većine  Advance Techniques proizvoda za kosu, no kod ove linije radi se o nešto težem mirisu koji je prisutan i nakon pranja. Mene ovdje nešto podsjeća i malo na vaniliju, ali sve je to od nosa do nosa :)






Počinjem od Supreme oils šampona (250 ml 5,50 KM) za koji nisam vjerovala da se nešto mnogo razlikuje od ostalih Avon šampona koje sam probala. Pjena je prisutna već nakon prvog šamponiranja, kao i miris od kojeg cijela kupaonica miriše. Kosa nakon pranja nije škriputavo čista (ali je dobro oprana :), nije otežana i ne mrsi se. Posebno sam bila skeptična koliko će ovaj šampon moći održati kosu čistom. Pranje je potrebno nakon otprilike 2-3 dana. Upravo zbog ovog više sam za "lakše" šampone bez silikona s kojima kosu perem 3-4 dana, ali i koji pružaju volumen mojoj teškoj kosi na tjemenu. Ovaj šampon je nešto između, nije slijepio kosu, ali nije prisutan taj volumen. Namijenjen je za sve tipove kose, ali po mojoj procjeni ne bi bio naročito dobar za osobe koje imaju problem s masnom kosom, dok bi se najbolje pokazao za suhu i oštećenu kosu kojoj bi pružio dosta dobru njegu.

Nakon šampona nanosila bih Supreme Oils hranjivi tretman ili Supreme Oils balzam za kosu (250 ml 5,50 KM). Nikako zajedno jer za tim nema potrebe, te bi samo dodatno otežalo kosu. Nekoliko godina nikako nisam koristila balzam jer je kosa opadala od bilo kojeg, a više volim masku. 
Utisci s ovim balzamom su kratki i jasni. Kosa bude nešto mekša s upotrebom, ali i nakon sušenja dobijem onaj "napuhani" izgled koji je posljednje što želim, a sigurno ovdje ima uticaj i moja vema gusta kosa, tako da bi bolji bio za nekog s tankom kosom bez volumena. Pozitivno je što ne otežava kosu.




Supreme Oils hranjivi tretman (50 ml 5,90 KM) se preporučuje korisiti jednom sedmično, a prema obećanjima daje trenutne rezultate, dubinski njeguje kosu te pruža sjaj. Mogu se složiti da divno njeguje kosu, olakšava oblikovanje, a da pruža sjaj, ovdje ide veliko da. Moja kosa inače ima sjaj, ali s ovim tretmanom se tako lijepo presijava, posebno kad dodam i tretman u spreju. Nanosim od sredine kose, posebnu pažnju obratim na vrhove i držim otprilike 5 min. Količinski ne sadrži mnogo, svega 50 ml, što baš i nije problem ako imate kraću kosu. Neko s dugom kosom bi veoma brzo potrošio ovu količinu, posebno jer je tekstura dosta rijetka. Za razliku od balzama, tretman neće pružiti "napuhani" izgled kose, čim je odmah "kupio" moju kosu. 

Nakon što isperem hranjivi tretman, kosu prosušim ručnikom i nanesem Supreme Oils tretman u spreju (150 ml 7,50 KM). Očekivala sam da će se osjetiti ulje pod prstima, no to nije slučaj. Može se nanositi i na suhu kosu i neće zamastiti. Ovo ulje je veoma lagano i pumpica savršeno rasprši po kosi. Kombinacija hranjivog tretmana i ovog ulja rezultira kosom koja se veoma lako oblikuje, zaglađena je i što je važno taj efekat ne traje samo za dan pranja kose. U mom slučaju traje do narednog pranja. Da jača kosu ne mogu potvrditi, mislim da nema nekog naročitog efekta. Tretman u spreju i hranjivi tretman pružaju zaglađene vrhove kose koje nisam primijetila kad sam kombinovala balzam i ulje, tako da su ova dva proizvoda za moju kosu pokazala kao veoma dobra kombinacija.

Aqua, Cyclopentasiloxane, Alcohol Denat, Phentyl Timethicone, Isiododecane, Isopropyl Mysrate, Parfum, Phenoxyethanol, Hydrolyzed Wheat Protein, Magnesium Sulfate, Camellia Oleifera Seed oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet alomd) oil, Sclerocarya Birrea Seed oil, Hydrolized Wheat starch, Glycerin, CI47005, CI14700, CI60730, Benzyl Saliciyate, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Benzyl Benzoate, Citrolellol, Hexyl Cinnmal, Limonene.


*PR proizvodi

You Might Also Like

18 komentari

  1. Super su ti slike :)
    Ja jos uvijek nisam isprobala sampon i balzam ali jesam kremicu i ulje i svidja mi se, bas nimalo teska formula...
    Ulje mi se bas svidja, posebno na suhu kosu, jedno od rijetkih ulja koje je ne zamasti...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :)
      To je ono što mi se veoma sviđa, nije teška formula i nema otežavanja, što je posebno važno kad je kosa teška i gusta. Baš je lagano ulje, bez obzira da li se nanosi na mokru ili suhu neće zamastiti kosu.

      Izbriši
  2. i meni se sviđa kolekcija, spremam i ja recenziju, meni su vrhovi jaaaako suhi (prokletstvo obojene kose) a masno tjeme, šampon je ok, mislila sam da će me brže zamastiti ali nije toliko strašno, a ulje je odlično! ono me odmah oduševilo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koja kombinacija, masno tjeme i suhi vrhovi :D Ulje ima mnogo pohvala, ali meni ništa manje nije dobar tretman. Baš sam zadovoljna kako kosa izgleda nakon što koristim ovo dvoje :)

      Izbriši
  3. Ovaj tretman u spreju mi je najdraži, koristim ga svakodnevno.. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš me zanima da li će tretman u spreju nadmašiti slavu žutog ili zelenog seruma :))

      Izbriši
  4. Svi ovo nahvalise, a ja moram doci do neke Avon lady da narucim sprej! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da neće biti problem doći do Avon dame i da će sprej veoma brzo biti tvoj :D

      Izbriši
  5. Narucila sam sve osim sampona jer mi nisu odgovarali Avon samponi pa nisam htjela rizikovati :-) vidim da su mnoge djevojke vise odusevljene drugim proizovima, vecina ih je za sampon rekla da je onako solidan.. Miris mi se bas svidja, i kosa bude mekana, fina i sjajna.. Bas sam zadovoljna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šampon uopšte nije loš, ali nije sad nešto bez čega se ne može. U kombinaciji s ostalim proizvodima iz ove linije vjerujem da će se najbolje pokazati na suhoj kosi :) Drago mi je da si zadovoljna proizvodima i da se slažemo da je kosa mekša i sjajnija :))

      Izbriši
  6. Već sam gledala ovu liniju i izgleda mi odlično, no nekako mi se čini da je više za suhu kosu, nego masnu tako da ću ju vjerojatno preskočiti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ideš na sigurno, nećeš da rizikuješ :)) Od svih proizvoda mislim da sprej prolazi kod svih tipova kose, ali ni tretman nije daleko od ovog :)

      Izbriši
  7. Uzela sam balzam i četku a ulje ću nadam se uskoro :). Za četku za sada sve pohvale, balzam nije došao na red još ali obećava.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Četka i mene privlači, odlično izgleda! Mogla bi uskoro biti dio narudžbe ;)

      Izbriši
    2. Nećeš se pokajati veruj mi odlična je, prvo feniranje mi je otpalo par nekih dlakica ili čega već pa sam se malo uplašila al već narednog puta toga nije bilo :).

      Izbriši
    3. Pa hajde, neka i napusti nekoliko dlaka društvo, opet ima sasvim dovoljno :D A uopšte nije skupa da žalim.

      Izbriši
  8. Zanima me kako se koristi tretman u spreju ?Na suvu ili mokru kosu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam uvijek na ručnikom prosušenu kosu, a ponekad bih kad završim s feniranjem malu količinu prstima rasporedila po vrhovima.

      Izbriši