Essence rumenila: So blush! cream to powder blush & Silky touch blush

11:10:00

Mislila sam da na ovom blogu tekst o rumenilima neće tako brzo doći na red. Razlog je jednostavan, nisam baš nešto zainteresovana za ovaj komad dekorativne kozmetike. A i kolekcija od svega 4-5 rumenila ne može se nazvati nekom kolekcijom. Ako se i odlučim za rumenilo, to je čisto zato jer nešto vježbam na licu :) No, priznajem da sam počela malo i na njih obraćati pažnju, ali daleko je to od neke velike ljubavi na vidiku. Što možda i nije loše jer sam zadovoljna sa svega nekoliko rumenila, a i cjenovno dobro prolazim jer ne žudim za nekim skupljim.



Oba pakovanja Essence rumenila napravljena su od plastike, a imam dojam da je Silky touch rumenilo u nešto čvršćoj ambalaži od soo blush! Ali važnije je da se ne otvaraju svojom voljom i da su rumenila sigurna. Silky touch sadrži 5 grama koja su za nekog poput mene skoro pa nepotrošiva i već vidim da bi ovaj rok od 24 mjeseca nakon otvaranja mogao vrlo lako dočekati s dosta sadržaja u sebi. So blush! je samo jedan gram manje težak i 12 mjeseci s kraćim rokom (4 g, 12M). Oba koštaju oko 6 KM.


Silky  touch Autumn peach ima krasnu nijansu boje cigle, sa prigušenom crvenom u sebi. Pigmentacijom je slabiji, ali može se nadograditi. Sadrži i sitni shimmer koji na licu djeluje iluminirajuće. Mislim da je moglo proći i bez shimmera, bio bi mnogo ljepši, ali šta je tu je. Zlatni shimmer je sitno mljeven i u hladnu nije tako primjetan, dok na suncu jeste i to je ono što mi se ne sviđa i zbog čega nanesem samo malo jer nisam baš za shimmer u rumenilu. 
 Slabija pigmentacija odrazi se i na slabiju trajnost te će tražiti popravku tokom dana. Ipak, na suhom licu se dosta dobro drži. Ako volite jače pigmentovana rumenila onda nećete biti u ljubavi s ovim, ali meni ovako baš odgovara jer je na licu jako prirodan, nanesem samo malo što je dovoljno da osvježi lice, a i nije tako lako pretjerati s količinom. Vjerujem da će ga početnici u šminkanju voljeti.


Soo blush! Sweet as peach na prvu djeluje kao obično kremasto rumenilo, ne baš tako privlačne nijanse. Ipak, swatch je pokazao jako lijepu narandžasto-breskvastu nijansu koja od početne slabije pigmentacije ide do neke srednje. Trajnost je nekih oko 5 sati. Možda kremasta rumenila ne djeluju obećavajuće i možda traže nešto malo više pažnje prilikom nanošenja, ali s ovim se može veoma lijepo raditi. Kistom ili prstima, na vama je. Ima sasvim dovoljno vremena da se nanese na lice dok se ne pretvori u puder (otprilike kao cream to powder highlighter). Zanimljiva nijansa djeluje tako osvježavajuće na licu i nikako ne ide na narandžastu ako vas to brine. Proljetno svježe i prirodno, a lice dobije zdravi sjaj kože :) 



Ako tražite sasvim solidna i povoljna rumenila, bilo kremasta ili "klasična", onda s Essence rumenilima nećete pogriješiti. Cijena je i više nego prihvatljiva, a ako vam se i navedeno sviđa, onda nema prepreka da povećate kolekciju za još jedno (ili dva) rumenila. 

*PR proizvodi

You Might Also Like

14 komentari

  1. Imala sam to kremasto, baš tu nijasu. I baš je divna na licu, daje onako svježu, zdravu boju, ali sam ga proslijedila dalje jer mi nekako nije dugo trajalo, sat vremena maksimalno. Ne mogu vjerovati da je tebi trajalo 5 h :O Zašto i meni nije tako? :'( Al da, je divno, baš je :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sviđa mi se kako pruži licu svježinu, a uopšte nije napadna nijansa koja se mnogo ističe. Za trajnost svega i svačega na licu mogu da zahvalim suhoj koži koja sve dosta dobro drži na mjestu :D Naravno da nije pred kraj imao isti intenzitet kao na početku, ali nije ni potpuno nestao. Žao mi je što nisi mogla duže da uživaš u ovom rumenilu :))

      Izbriši
  2. Nijansa 80 mi se vise dopada, vise volim rumenila sa blagom pigmentacijom, tako da ovo izgleda odlicno. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni se jako sviđa Autumn peach, ali još bih više voljela i koristila rumenilo da nema shimmer :)

      Izbriši
  3. Silky Touch Autumn peach je moj omiljeni!
    Odlican post! :)

    Nikoleta, xoxo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si zadovoljna rumenilom.
      Hvala Nikoleta :)

      Izbriši
  4. Imam nekoliko Essence rumenila i zadovoljna sam omjerom cijene i kvalitete :D Iako sam fan rozenih rumenila, Autumn peach je baš lijepa nijansa i šteta što je lošije pigmentacije :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svi Essence proizvodi imaju dobre cijene :) Pa eto, uvijek ima neko ko neće zamjeriti lošu pigmentaciju :D Ali ipak se može lijepo nadograditii i baš bih voljela da je bez shimmera.

      Izbriši
  5. Super da sam naisla na ovaj post, jer sam se bas juce u drogeriji premisljala koji da uzmem, i na kraju ne izaberem nijedan.
    Ali zahvaljujući tvom postu mislim da ce to biti Autumn peach. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Autumn peach je jako lijepa nijansa i nadam se da ćeš biti zadovoljna rumenilom :)

      Izbriši
  6. Autumn peach izgleda stvarno divno! :) Šteta što je slabije pigmentacije. Nisam probala Essence rumenila, ali vidim da su dosta hvaljena.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čak je i mene privukao, iako nisam neko ko voli rumenila :) Pigmentacija mi odgovara, ali shimmer ne odgovara i mnogo bi ljepše bilo da je mat. Ali hajde, šta je tu je :D

      Izbriši
  7. Imam Esseence bloom me up! kremasto rumenilo u stiku,peachy nijansa onako blaga, fin izgled daje licu,prirodan,meni posebno odgovara jer su mi u zadnje vrijeme obrazi suhi,vjerujem da bi mi ovaj autumn peach odgovarao jer ovaj što trenutno koristim je slične boje i slabe pigmentacije a i on je nekako cream to powder :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobra stvar kod Essence proizvoda je što uopšte nisu skupi, pa kad god neki proizvod malo razočara, može proći s komentarom nema veze, odoh probati neki drugi :D Ili jednostavno želiš nešto novo da probaš :)

      Izbriši