Max Factor Colour Elixir Scarlet Ghost ruž

15:59:00

I kad pokušam pronaći ruž koji lagano bježi od ljepote crvene ja nikad ne uspijem. Uvijek završim s još jednom nijansom upravo crvene, koja će jedno vrijeme dominirati nad ostalim crvenim društvom. Ovaj put s razlogom, jedna lijepa Scarlet Ghost postala je neizbježno društvo usnama. Pa hajde da vas upoznam s tom još jednom u nizu nijansom crvene koju sam dodala u kolekciju. Slaba sam na ovu boju, jako, jako slaba. Ali dobro, Scarlet je sve samo ne obična crvena :)




Max Factor ruževe odlikuje zaista lijepa zlatna ambalaža, kojam osim estetskog izgleda odlično obavlja posao čuvara ruža. Čvrsta je, nema otvaranja svojom voljom. Max Factor ruževi dostupni su cm i dm trgovinama po cijeni od 15,90 KM, ali često su na sniženju te se može uštediti koja marka. Ali, da li vrijedi čekati da budu na akciji ili možda bolje odlučiti se za neki drugi ruž, nekog drugog brenda? Pa, vrijedi ga kupiti i po punoj cijeni, a akcija uvijek dobro dođe. Upravo sam nagovijestila tok recenzije i početak hvalospjeva ovom ružu. Inače, jako volim Max Factor proizvode i ovo je još jedan u nizu dobrih proizvoda. I probudio je želju da skupim što više nijansi ovih ruževa.

"Max Factor Colour Elixir ruž za usne hidratizira i njeguje usne vraćajući ih u formu za samo sedam dana. Tajna je u formuli koja sadrži shea, avokado i aloa puter skupa sa antioksidantnim ekstraktom bijelog čaja. Elixir formula dodatno hidratizira usne kako bi za za svega sedam dana njihova površina bila što glatkija i ravnomjernija što u konačnici pruža efekat njegovanih usana."



Scarlet Ghost je mješavina dominantnih crvenih i nešto manje malinastih tonova. Ovisno o svjetlosti dominira jedna ili druga i ovaj ruž priča jako zanimljivu priču u mnogo nijansi. Mislim da jako nezahvalan kad je u pitanju vjerno prikazivanje nijanse jer je pravi kameleon! Krije nekoliko nijansi u sebi, a svjetlost igra glavnu ulogu kada ruž mijenja nijansu, pa je tako moguće primijetiti tamniju crvenu tokom noći, a tokom dana se mijenjaju sasvim blago roza ili malinasto crvena. a nekad se može primijetiti i udio fuksija nijanse. Uh, zakomplicirala sam, ali do ruža je i njegovog mijenjanja boje! Najbolje da obratite pažnju na MF stalak i provjerite tester, da vas ne bih zavarala slikama jer pravu ljepotu ruža moguće je tek uživo vidjeti. Njegova ljepota nije fotogenična :))


Max Factor ruž već nakon prvog nanošenja postao je ruž koji bih rado preporučila svima. Prvo što mi se svidjelo je ugodna kremasta tekstura koja njeguje usne i ne isušuje bez obzira koliko boravi na usnama. Obično prije nanošenja ruža posežem za balzamom, ali ovdje bi ovaj korak zaista bio suvišan. S punim pravom može se reći da je na usnama lagan poput balzama.
 Nanošenje je opet priča za sebe. Ruž klizi preko usana, a  u dva sloja dobije se puna prekrivenost i odličan intenzitet boje. Mislim da je s ovim zaokružio većinu odlika dobrog i kvalitetnog ruža. Zbog kremaste završnice nisam očekivala da će biti dobre trajnosti, ali ovdje me baš izenandio. Kraj pića dočeka u jako dobrom stanju i jako malo nestane s usana. Vjerujem da svoj udio ovdje ima i tamnija nijansa koja ostavlja dosta dobar stain. Mrzim ispranost crvenog ruža i kad počne nestajati s usana, a ne nestaje ravnomjerno. Scarlet Ghost ovdje je dobila od mene veliki plus jer nestaje ravnomjerno, a stain koji ostavlja veoma mi se dopada.
I da ne bih dužila mnogo: Da, Scarlet Ghost je ruž vrijedan pažnje!


You Might Also Like

18 komentari

  1. WOOOOOOOOW! Prekrasan je! Ide na listu, kupujem. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidjećeš tek uživo kako je lijepa nijansa, a posebno na usnama. Ustvari na usnama ćeš vidjeti nekoliko nijansi jednog ruža xD :D

      Izbriši
  2. divan jeee, prekrasan. želim ga :D
    imam jedan iz ove linije, pomegranate čini mi se, i volim ga, dobar je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaboravila si dodati i ono "treba mi" :) Nisam sigurna, ali mislim da sam uputila pohvalu na račun Pomegranate :D

      Izbriši
    2. nisam zaboravila, ne treba mi XD imam karmina za čitav život, ali žeeeeliim i ovaj. uh.

      Izbriši
    3. Onda za tebe važi: "Nek´ se nađe, zlu ne trebalo" :D

      Izbriši
  3. Jest lijepppp. Idem ga u cm veceras swatchat. Nikad nisam rovila po mf stalku

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Večeras će biti tamnija crvena, po pokušaj da swatch dočeka jutro :D Meni je MF uvijek bio zanimljiv, posebno maskare. Voljela bih da puderi imaju više nijansi, ali šta je tu je.

      Izbriši
  4. Nije fotogenična? Pa kako onda izgleda uživo kad je ovako SAVRŠEN na fotkama! Zaljubila sam se u boju <3 :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako god da uslikam ruž nikako mi ne izgleda ni u pola lijep kao što je uživo :)
      Razumijem zaljubljenost, brzo osvaja :D

      Izbriši
  5. moram opet pohvaliti tvoje fotke - ne samo samu kvalitetu, već i način na koji "začiniš" slike :D
    ruž izgleda bajnoo, a na tvojim usnama divno sjeda :D čini se kao ruž koji ima sve - lijepu nijansu, ne isušuje, a odličnu pigmentaciju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je jako drago da ti se slike sviđaju i mnogo hvala na svakoj pohvali <3 :))
      Upravo tako, ovaj ruž ima sve ono što jedan ruž čini dobrim, a njegova cijena je u potpunosti prihvatljiva. Manu nisam našla ;)

      Izbriši
  6. UUUUUUUUUUUUUFFFFF JEST LIJEP.... MA PRELIJEP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Imam sve glupe boje od MF, niti jednu crvenu... to se mora ispraviti! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ljubav na prvi pogled! ;)
      Nisu glupe, ima baš lijepih nijansi, a kad se crvena pridruži biće ljepša kolekcija :D

      Izbriši