S njima sam završila #3

11:43:00

Nakon svakog potrošenog proizvoda pohvalim sebe i podsjetim se na odluku da nema gomilanja proizvoda. Jedna godina je iza mene kako se držim da trošim dosta toga što dugo stoji, sporo se troši, ima više sličnih vrsta... sve znate. Konačno vidim neki red i planiram kupovinu proizvoda koje zaista trebam i koji bi mogli biti dobri, a plus sve ovo izbjegavam zamke sniženja ili proizvoda koji izlaze iz asortimana. Naravno, ne izbjegavam sniženje dobrih proizvoda ili onih koje trebam. A s kojim sam to proizvodima završila, pročitajte u nastavku.


Posljednji post ove vrste objavljen je prije... prije... pa, godinu dana! :D Iako je ovdje trebalo biti mnogo više proizvoda, neki nisu dočekali slikanje, a većini je sudbina bila upitna jer sam mislila da neću više pisati ovu vrstu posta :) No, ipak mislim da je korisna iz razloga što se ovdje nalaze neki proizvodi koji nisu dobili recenziju, a nije na odmet da se o njima napiše nekoliko riječi. Ili neki proizvodi koji zaslužuju da ponovo dobiju pohvalu.


L´Oreal i Afrodita micelarne imale su svojih nekoliko riječi u recenzijama, ali nije na odmet spomenuti da su obje veoma dobre i da svoj posao obavljaju skoro pa identično. Za nijansu sam zadovoljnija L´Oreal. Tu je i moja voljena Avene termalna voda koja je u redovnoj postvi za njegu lica i vjerovatno je dugo neću mijenjati. Neizostavna je u kombinaciji s bilo kojim uljem za lice. Probala sam i mini Dr. Hauschka kremu za čišćenje, tih nekoliko upotreba bila zadovoljna, a kad dođe full size biće i detaljnija recenzija. Mini pakovanje je bilo dovoljno da shvatim da želim da se još družim s ovom kremom (Hvala Selma :). La Roche-Posay Hydreane Riche krema za lice je jedna od onih krema koju suha, a posebno osjetljiva koža obožava! Voljela, recenziju napisala i sa zadovoljstvom potrošila. La Roche Posay Cicaplast je također dobila samo pohave. Za kraj malena bočica divnog Alverde ulja za lice, a neću ništa ovako ukratko reći, link za više detalja je u recenziji. Nažalost, više sam jednim nespretnim potezom prosula nego što sam potrošila.
Sierra Bees balzam se od početnog dobrog balzama pretovrio u blagi užas. Prirodnih njegujućih sastojaka bio je dobar za noćnu njegu zbog masnije teksture, ali nakn nekog vremena se počeo užasno topiti (iako je bio na hladnom mjestu), pojavile su se i grudvice nakon kojih je upotreba zvanično bila završena.

Balea Schrunden Salbe/mast za ispucalu kožu stopala - Odmah da upozorim na jedan sitan, ali jako bitan detalj za kremu. Ukoliko se odlučite nanijeti na vlažnu kožu, razmišljajući da će se bolje upiti, dobićete upravo suprotan efekat. Poprilično je teško, skoro pa nemoguće lijepo nanijeti mast jer se stvori film na stopalima, otežano je i kasnije jako teško s ruku odstraniti. Bez obzira da li ste slučajno zaboravili obrisati samo jednu kapljicu (i ona će odlučiti da vam oteža) vode i zato obavezno nanositi na potpuno suha stopala. Djelovanje kreme je zadovoljavajuće, a kupljena je dok sam imala problem s perutanjem stopala, ali i malo grubljih peta nego inače. Perutanje stopala uklanja odmah nakon nanošenja, a što se tiče njege i ovdje se pokazala kao dobra za potrebe suhe kože stopala. Ukoliko samo želite laganu hidrataciju ovo bi ipak bilo previše, jer je ovo je ipak mast gušće teksture.  Sadrži 25 % uree, kao i pantenol, a oboje su dobri za njegu suhe kože. Alverde krema za ruke s nevenom obećava intenzivnu njegu, ali to ne ispunjava. Sasvim ok krema, finog sasava za sve koji nemaju problem s rukama i čija koža nije suha ili sklona pucanju. Sa svojih 100 ml traje vječnost. I miriše na neven u kombinaciji s nekim osvježavajućim sastojkom, kao menta.


Palmolive Tukish bath sadrži eukaliptus i ekstrakt maka, koji po riječima proizvođača, obećavaju detoksikaciju. Nešto mi ova detoksikacija sumnjiva, ali nije ni bitno. Samo u tubici miriše nekako "travasto", ali po tušem se oslobodi osvježavajući miris. Potrošen veoma brzo. Ništa manje nije privlačan ni neodoljivi Thermal spa koji pruža pravi užitak svojim osvježavajućim mirisom i blagim pilingom prilikom tuširanja. Ako niste, obavezno probajte, sigurna sam da se nećete pokajati. Afrodita Acai Berries uljni gel je proizvod koji odmah osvaja mirisom, ali i djelovanjem na koži. Iako ne preovladava ulje, više je kao i svaki drugi gel, ipak ne izostaje osjećaj nježne kože koja nije isušena. Jako sam zadovoljna i vjerovatno će ponovo doći na red. Nivea Natural Oil sa svojim sastojcima je daleko od prirodnog ulja za tuširanje, ali ako vam to nije bitno onda ovoj tuširalici vrijedi dati šansu. Ne isušuje, blago miriše i ostavlja lijep osjećaj na koži. Balea Sensitive gel je kupljen kad sam imala problem s osjetljivom kožim i dobro je poslužio. Nije dodatno iritrao, ne isušuje, ali nisam nešto posebno ni oduševljena.

 ,
Balea nature pjena za brijanje - Sadrži arganovo ulje, a 95% sastojaka je prirodnog porijekla. Bez silikona, parabena, mineralnih ulja i bojila. Prikladno za sve tipove kože, uključujuči i osjetljivu. Za kožu nogu, pazuha i bikini zone. Dermatološki testirano.
Povoljan i djelotvoran proizvod čiju kupovinu svakako vrijedi ponoviti. Posebno zato jer imam poprilično osjetljive noge, koje s vremena na vrijeme odluče da mi zadaju muke nakon brijanja, ali s ovom pjenom nikad nisam imala neugodnih situacija. Dosta je rijetka, nije kao većina pjena, ali upravo takva blaga i učinkovita odgovara osjetljivoj koži.

Ali depilacija nije depilacija bez muških proizvoda za brijanje. Potrošila sam nekoliko pakovanja Avon hidratantnog gela za brijanje i nekako najbrže s njim odstranim dlakave napasnike. S ovim gelom britvica jednostavno klizi i nema iritacija. Imala sam mali izlet u ženske britvice iako godinama koristim samo muške koje su meni mnogo bolje. Wilkinson britvica Xtreme3 s mirisom kokosa! Hm, hajde da probam i na kraju je prošla kao sasvim prosječna britvica. Brzo se tupi, a ako vas privlači miris kokosa, ovdje se zadrži samo dok je još nov i s prvom upotrebom nestaje i nema mirisog brijanja. Lubrikantna trakica obogaćena je Aloe verom i jojobom koji sprečavaju isušivanje tretiranog dijela. Balea men ultra sensitive bez mirisa i bojila nikako neće biti ponovljena kupovina! Ova pjena je dosta gusta, da sam imala osjećaj da će začepiti odvod :D Nije nešto posebno ni kad je u pitanju lakše brijanje.


Avon Advance Techniques šampon za jačanje i zaštitu od mene može dobiti jedinu pohvalu za miris koji je mentol svjež, a ostalo baš i nije oduševilo. Otežavao je kosu i brže bi se mastila, a na tjemenu nigdje volumena, kao što volim.
Schauma Cream & Oil je jako, jako dobar šampon ako imate suhu i oštećenu kosu. Na petom mjestu je pantenol, slijede keratin i arganovo ulje, a njega ova tri sastojka se zaista i osjeti. Odlično hidratizira, njeguje i zaglađuje kosu, a nakon upotrebe ovog šampona ne treba jača maska ili tretman za oblikovanje jer mogu samo otežati kosu. I miris je ono što ne smijem zaboraviti, miriše kao neki parfem :) i ne bježi baš tako brzo iz kose.
L´Oreal Elseve Fibraology šampon namijenjen je za tanku kosu i za povećanje debljine dlake. Moja kosa nije ništa od navedenog, ali bila sam zadovoljna, no ne toliko da ponovo kupim. Miris je posebna priča i divan je, divan! Mislim da masnoj kosi nikako ne bi odgovarao jer lagano otežava kosu. 
L´Oreal Arginine resist x3 light šampon bez silikona za jačanje kose sklone mašćenju - Kupila sam zbog odustva silikona i jednog obećanja - ne otežava kosu. I nije, zadovoljna sam kako kosa izgleda nakon upotrebe. Dobar je u kombinaciji s različitim maskama za kosu, ne otežava kao što je navedeno i kosa izdrži 3-4 dana do idućeg pranja. Meni dosta! :) I mnogo je bolji od prethodnog.
Alverde mandel argan i Swiss O-Par - Dva šampona koja veoma, veoma volim! Nešto malo mi je draži Swiss koji je konačno ponovo dostupan u mom dm-u i svakako da mu se vraćam. Iako je bez silikona kosa nije kruta nakon upotrebe kao nakon nekih šampona. Kao dobra zamjena poslužio je Alverde, no oba imaju moje veeelike preporuke, posebno ako ste za šampon bez silikona. 


Indola 4+4 maska za kosu - Solidna maska ako vaša kosa nije zahtjevna. Lijepo miriše, nešto malo olakša oblikovanje, malo zagladi, ali ipak rezultati nisi toliko dobri da kupim ponovo.
Balea glatt+glanz intensive serum je dugo, dugo u upotrebi i konačno je zadnja kap napustila bočicu. Najveći problem je što slijepi kosu, a nekih pozitivnih učinaka skoro da nema. Na blago prosušenoj kosi i prilikom oblikovanja nisam primijetila ništa posebno, a potrošila sam tako što sam ponekad jako malo koristila da zagladim vrhove.
Avon Advance Techniques Lotus shield tretman bez ispiranja -  Ovdje sam posebno voljela miris, a djelovanje baš i ne. Samostalno nanesen ne pruža ništa posebno kosi, osim nešto lakšeg oblikovanja, a po nekoliko kapi dodala bih u proizvode za oblikovanje jer ovaj tretman sprečava da vlaga napravi nered na kosi :) Ovako je nešto bolje, ali opet, ovo je bilo samo da potrošim.
Svima dobro poznati Avon serum s argan uljem kosa veoma voli, a iako malo odmaramo jedno od drugog to nije razlog da ponovo ne uputim nekoliko pohvala. S ovim proizvodom zaista se primijeti da odgodi pucanje vrhova i odlazak frizeru. Da olakša oblikovanje - da, da kosa izgleda glađe - da, da lijepo "složi" kosu nakon oblikovanja - da! :)
Balea Ultra power lak za kosu - Ovaj lak ima ugodan miris i šteta što nije dugotrajniji. Meni nije potrebno nikakvo jače učvršćivanje kose, uglavnom koristim nakon feniranja kada nanesem na četku i prođem kroz kosu da se sateliti/antenice i ostale leteće dlačice spuste i dovedu u red. I za ovu namjenu je odličan. Mama je koristila za učvršćivanje raznih instalacija na glavi i bila je zadovoljna. Ali mislim da ipak ne može pružiti neko ultra jako učvršćivanje, osim ako ne potrošite negdje do polovine.


Essence I < 3 stage baza za sjenu je jeftin i solidan proizvod za sve koji nemaju jako masne kapke. Produžava trajanje sjenila, blago doprinosi intenzitetu i nema nakupljanja. Jedino mi nijansa nije po volji, dosta je tamna i na mom svijetlom licu vuče na narandžasto.
Manhattan mat sjenilo 101C Mat grey je najbrže potošeno sjenilo ikad. Ovome doprinosi i što je porilično mekano i trusi se, ali skoro pa svakodnevno sam koristila. Odgovarala mi je i slabija pigmentacija. Dugo ovih sjenila nema u drogerijama pa nisam sigurna da li se više proizvode. I da, nije ovo nikakva grey nijansa nego je bilo bijelo sjenilo :)
Rimmel Hide the Blemish korektor - Konačno da potrošim! Ubacila sam ga u svakodnevnu upotrebu samo da ga maknem s očiju i oslobodim prostor za neki drugi. Nije loš, ali nije ni dobar. Za područje oko očiju ni slučajno više od jednog blagogo nanošenja, inače ističe borice i koje imate i koje tek dolaze ukoliko vam je ovo područje inače sklono isušivanju. Ustvari, nikako nije za podočnjake, dok može poslužiti da prekrije neke manje nedostatke ili bubuljice.
Za Catrice eye liner nemam baš ništa reći. Kupljen prazan :) O L˙Orela So Couture eyeliner-u sam pisala i dobio je samo pohvale.  Deborah definitive volume maskara nije pružila volumen, ali solidno produži trepavice i što je meni mnogo važnije, nema grudvica. Ok maskara za koju se možda ponovo odlučim.
Oriflame Very me puder je kupljen samo zbog jako svijetle nijanse koja se na kraju i za moj bijeli ten pokazala kao previše bijela! Ali i tekstura nije ništa bolje, dosta je rijedak i slabog prekrivanja. Slučajno sam ga našla negde davno zaboravljenog, ali nisam zaboravila koliko je loš bio :)
Eveline Celebrities - Mislim da dvije potrošene maskare znače samo jedno - sviđa mi se. Pristupačna maskara koji pruža dobre rezultate. Da sve ne ostane na priči, trebala bih uskoro pokazati i kako izgleda na trepavicama, ali mislim da je ovo jedna od jeftinijih, a boljih maskara.


Nivea Powder touch stik protiv znojenja je najbolji koji sam probala od Nivee. Lijepog pudrastog mirisa, odlične zaštite od znojenja i pored ovog spriječava pojavu neugodnih mirisa. Ne iritira ako nanosite nakon brijanja. Borotalco stik ima blag, ali i pomalo čudan miris šume :D Znam, čudno, ali nije loš. Zaštita od znojenja je ok ako vas znojenje ne muči mnogo, u suprotnom  nije za vas. Ali na stranu zaštitu, nikako ne mogu preći preko tvrde teksure proizvoda koji je dosta grub i zna grebati osjetljivo podrućje pazuha. Iritacija nije bilo, ali neću ponoviti kupovinu.
Balea MED roll on je bio pokušaj provjerim da li se nakon nekoliko godina mog odricanja od roll on proizvoda nešto promijenilo, ali i zbog odsustva aluminija u proizvodu. I nije, i dalje mi je jako neugodan osjećaj nakon nanošenja roll on proizvoda, a ovaj nakon nekog vremena zna imati neki čudan miris.
Balea Sensitive mini dezodorans je često u neseseru zbog svoje praktične veličine, ali ni djelovanje nije zakazalo. Po učinku je skoro pa isti kao i duplo skuplji dezodoransi. Više se isplati kupiti veliko pakovanje, ali nije praktično za torbu :)
Puder za bebe je kod mene nezaobilazan proizvod! Uvijek imam u kući jedan primjerak, a potrošeni je Johnson´s. Primjena pudera je zaista velika, kad ostanem bez sticka protiv znojenja ovdje uskače puder i zaista odlično, odlično štiti. Zatim ako imate problem s brzim rastom dlačica, malo ovog pudera nakon losiona za tijelo pomoći će da sporije rastu (pojma nema zašto, ali ovo djeluje xD), te umanjiti iritacije. Neko ga koristi i kao suhi šampon, ali to nije za mene :)

You Might Also Like

18 komentari

  1. Od punoo raznih stvarčica jako me zanima Eveline Celebrities maskara, sad već crpim zadnje kapi Unlimited look by bipa maskare, pa razmišljam o sljedećoj. Ja koristim baš ovaj baby puder u svrhu suhog šampona kad mi treba još jedan dan bez pranja kose. Od svih raznih koje sam isprobavala ovaj Johnson's mi ima najprimjereniji miris, da nije baš po bebama. Što se tiče britvica, ja obožavam Bic britvice, sve vrste, ali one najjednostavnije sa dva žileta i bez ikakvih dodatnih trakica su jako oštre i uopće ne hrđaju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najbolje je kad od maskare ne očekujem neke posebne rezultate i na kraju me iznenadi. Upravo ovako je bilo s Eveline. Johnson's nema onaj miris kao većina proizvoda za bebe, dosta je jači. Meni nije nešto posebno, ali može proći :)
      Uh, ništa bez tri oštrice i ništa bez muške britvice :D Ne mogu se sjetiti, ali mislim da sam probala neki Bic i da uopšte nije bio loš. Vrijeme je da se podsjetim :)

      Izbriši
  2. aj svega tu ima, nz gdje da počnem :D Želim onu Balea mast za stopala i alverde šampon za kosu :) Eto samo ukratko :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kratko i jasno :) Jedan od boljih Alverde proizvoda koje sam probala je upravo ovaj šampon i ako probaš nadam se da nećeš biti razočarana :)

      Izbriši
  3. Sateliti/instalacije na glavi, hahahaaa :D Ovako, Palmolive gelove volim, Balea Nature pena mi je bila losa, Wilkinson brijace cu tek probati, Loreal sampon me nije odusevio. Ovu Eveline maskaru sam imala i bila mi je super dok nisam otkrila neke druge :), za Rimmelov korektor isto vazi :). Essence bazu od skoro koristim ali mi ide na zivce ta zuta nijansa pa se vracam Avonovoj. Slazem se da je Borotalco suv i tvrd, a i nije radio dobro svoj posao :|, Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nesretni sateliti su često problem :D Mislim da nam se ne razlikuju mnogo dojmovi kod ovih proizvoda, tu smo negdje i naravno da ne možemo svi imati isto mišljenje :)
      Sigurno da ima boljih maskara od Eveline, ali za ovu cijenu ona je i više nego dobra, a mojih trepavica je izbor posebno zato što tako lijepo razdvoji :D
      Ali Rimmel, Essence i Borotalco sigurno neće ponovo u moju korpicu :)

      Izbriši
  4. wow koliko toga potrošenoog :) slike su stvarno odlične <3
    obožavam Palmolive Thermal Spa, biti će i u mom emptiesu :D
    Zainteresirala si me za Balea Sensitive gwl za tuširanje i Balea Nature pjenu za brijanje :D
    schauma Cream & Oil šampon obožavam, kao i isti regenerator :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Očigledno je da nisam dugo pisala o potrošenim proizvodima :) Mnoogo hvala za slike <3
      Ništa manje nije dobar ni novi Feel glamorous, također s piling zrncima, imaš preporuku ako želiš malo voćne svježine ;)
      Shauma šampon sam nekad davno potrošila, ali sam čuvala baš za ovaj post :D Regenerator ne koristim, ali sam imala želju probati masku iz ove linije, no nisam vidjela da ima kod nas u prodaji.

      Izbriši
  5. Ah, nista kao dobar empties. :D Sad cekam new in.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobar osjećaj potrošiti nešto što dugo stoji, moram priznati, pa napraviti mjesto za neke nove proizvode :D A joj, nema kod mene new in postova i ne vjerujem da će se ovo mijenjati :D

      Izbriši
  6. Schauma Cream&Oil je i meni jako jako dobar proizvod, a uopce ne masti kosu! :) hocu probati ovu termalnu vodicu od Avenea, a nikako :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod Schauma šampona posebno sam voljela miris, a onda naravno i rezultat. Sad ne trebam jači šampon, ali dobro je znati na koji obratiti pažnju ako nekad bude potrebno :)
      Osjetljiva koža voli termalnu vodu <3 :))

      Izbriši
  7. Svaka čast na skupljanu proizvoda tako dug period :D L´Oreal Arginine resist x3 light šampon mi je najbolji šampon drogerijskog ranga, a probala sam ih puno :D Avene termalnu volim, pogotovo u ljetnim mjesecima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedno vrijeme su bili potpuno zaboravljeni, ali ipak su na kraju završili ovdje. Swiss, L´Oreal i Alverde su moji favoriti koje bih mogla rotirati uvijek, ali samo ako znatiželja za nekim novim šamponom ne bude jača :) O termalnoj sve najbolje, bez obzira na godišnje doba :D

      Izbriši
  8. Od svega što si potrošila ja sam probala Dr.Hauschka kremu za čišćenje i oduševljena sam pa sam je uvrstila u svoju redovitu postavu preparative.
    Probala sam i ovaj Nivea dezić, ali u tekućem obliku i meni ništa ne štiti od znojenja, a ne znojim se pretjerano :/ Inače, koristim u spreju, ali sam zadnji put za probu uzela tekući i ne mogu vjerovati da se toliko razlikuju u djelovanju.
    Volim i Afroditine uljne gelove, ali nisam probala ovu. Moje preporuke idu za badem i grožđe ;)

    Na listu stvari koje bih voljela isprobati stavljam: Avene termalnu vodu, Alverde šampon za kosu i ove male Balea deziće ;)

    P.S. Britvice s mirisom kokosa o.O :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nestrpljivo čekam da ponovo počnem sa upotrebom Dr. Hauschka kreme ;)
      Ne volim roll on proizvode protiv znojenja i nikad nisam bila zadovoljna s njima, a ovi u stiku su sasvim druga priča. Mislim da će Nivea ponovo doći na red, mnogo mi se svidjela. Sprej ponekad koristim samo kao dodatak, ali znam da sam sa stikom sigurna.
      A kako ne voljeti Afrodita gelove? Ovaj je bio baš kako meni odgovara, a provjeriću miris tvoje preporuke :)

      Na listu si stavila meni jako drage proizvode i bilo bi mi drago da i ti budeš zadovoljna :)
      Ništa od mirisa kokosa ako misliš koristiti jer mirišu samo dok su nove :D

      Izbriši
  9. Svašta lijepog potrošenooog.. I kod mene kesa u hodniku čeka da se slika, a meni mrsko :-D I ja sam uvela ovaj neki režim da trošim ono što mi se nakupilo pa kupovinu pametno iskoristim.. Afrodita Acai Berries obožavam, divan mi je gel stvarno.. I ovi Palmolive su jako dobri :-) Zaslužila si da ideš u kupovinuuu ^_^

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neka smeće napusti hodnik! :D Toliko toga se nakupilo, pa je vrijeme da se nešto i potroši :) Palmolive gelove baš volim, tako lijepo mirišu.
      Neka, kupovina ide po potrebi :D

      Izbriši