Lush Butterball kugla za kupanje

09:34:00

Jednog vrućeg, ali ne nepodnošljivog ljetnog popodneva jer je konačno ljeto već dobro pokazalo leđa, iskoristila sam tišinu za potpuni ugođaj sebi i dan po mom. Volim mir i tišinu stana iskoristiti za svoje male rituale. Pošto volim tuširanje koje je za mene mnogo više od dijela higijene, ništa nije moglo bolje doći od dugo odgađane kupke. Ovaj put ne one skromnije varijane za noge, nego za cijelo tijelo. Lush Butterball čuvam jako dugo za neku priliku kao što je ova, a njeno vrijeme je konačno došlo pa je završila pod vodom samo zbog mog ugođaja :)



Za nježnu, mekanu kožu

Manje je više, rekli bi oni koji vole minimalizam. I doista, u nekim slučajevima najbolje, najluksuznije stvari poprilično su jednostavne, "neugledne" vanjštine. Butterball je njeno ime, bijela je i jednostavna njena vanjština, ali unutrašnjost skriva komadiće hranjivog kakao maslaca upotpunjenog sa slatkim mirisom vanilije i mošusa. Prilično maksimalno, složit ćete se.

Sastojci: soda bikarbona (Sodium Bicarbonate), limunska kiselina, kakao maslac, sintetički mošus, ulje ylang ylanga (Cananga odorata), miris.

Kao što su i Lush tvorci opisali, Butterball je obična, bijela kugla. Nikakva posebna vanjština koja će ukrasti vaš pogled, a nakon toga opljačkati novčanik. Ne, nije takva. Nije čak ni skupa, ali za jedno izležavanje u kadi i tih 20-ak min. koštat će vas 5,00 KM. Možda ipak da kupite jedan gel za tuširanje za više upotreba? :))

No, ova kugla je slatko malo zadovoljstvo. Birala sam na osnovu mirisa, ustvari, na osnovu opisa na Lush službenoj stranici, pa je tako prvom prilikom kugla s mirisom vanilije bila moja. Pa dobro, i nije neki miris vanilije kad sam pomirisala. Blago slatkasto, ali nikako miris vanilije. Kad sam prepolovila na dva dijela, tek tad se osjetio ljepši miris, nešto jači, ali dalje nije bio napadan.  Jači miris se nije oslobodio ni u dodiru s vodom. Dobro, drugi put trebam nešto jačeg mirisa, ali ova kugla sigurno prolazi za sve one koji žele samo blag miris, a više su orijentirani prema djelovanju.  Također, ova kugla neće unutrašnjost vaše kade obojiti jednom ili više boja, nego samo blago zamutiti vodu. I to je to. Ali, ono daleko važnije za istaknuti je kako ova kugla djeluje na kožu.




Svi već dobro znamo da topla voda dodatno isušuje već suhu kožu, ali ja ne mogu da odolim i volim vrelo tuširanje. Kupka koju sam napravila s Lush Butterball bila je skoro pa vrela, ali uprkos ovom i izležavanju od 20-ak min. moja koža nije bila zategnuta i isušena. Naprotiv, kad sam posušila ručnikom primijetila sam da se kapljice zadržavaju na površini kože baš kao nakon upotrebe nekog uljnog proizvoda za tuširanje. Osjetljivi dio donjeg dijela nogu jeste tražio dodatnu njegu, ali nije bio neugodno zategnut. Ne smijem zaboraviti ni upozorenje da vodite računa kako izlazite iz kade jer je malo klizavo nakon upotrebe kugle, pa da ne bi bilo neplaniranih letova :)

Butterball sigurno nije nešto što morate da imate, što je mnogo privlačno, ali ako volite kupke i imate suhu kožu (ili jednostavno želite malo dodatne njege) onda će ova šumeća kupka imati lijepo djelovanje na kožu bez isušivanja i vaše će trenutke opuštanja učiniti prijatnim i pružiti mekoću tijelu. Za nježnije i mekše tijelo krivnju preuzima kakao masslac ;)

You Might Also Like

4 komentari

  1. Ja sam zaljubljena u ove kugle, stvarno su odlične, probala sam par vrsta... daju nekako neki wow feeling. A tvoje slike su tako predivne! *_*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S vremena na vrijeme dobro dođe bilo koja Lush kugla, ali ne trebam ništa objašnjavati, vidim da si ti već upoznata kakav ugođaj pružaju ;) Drago mi je da ti se sviđaju slike, hvala :)

      Izbriši
  2. Nisam probala niti jednu, a čine se jako zanimljivim i gdje god sam čitala o njima, čitala sam samo dobre stvari. Možda uskoro i probam neku. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Osim pohvala, nemam ništa drugo reći za Lush kuglu koja je jednostavan proizvod za ugodnije izležavanje u kadi, ali i malo dodatne njege za kožu ;)

      Izbriši