Alverde schönheitsöl- jedna bočica, pet vrsta ulja

10:42:00

Ulja čine jedan od najvažnijih koraka u mojoj njezi kose, lica i tijela, a dobra stvar je što kod mnogih ne treba mnogo čekati da bi se vidjeli prvi rezultati, a dodatni plus je što je riječ o multifunkcionalom proizvodu koji će odstraniti šminku, njegovati kosu, lice, tijelo, nekoliko kapi poboljšaće djelovanje kreme... Toliko toga! Bilo je potpuno očekivano da ću nestrpljivo čekati dolazak novog Alverde ulja za tijelo (tačnije mješavina ulja)  ali ubrzo nakon njemačkih polica, pojavio se i na našim. Alverde u ponudi ima još nekoliko vrsta, npr. kokosa ili divlje ruže, ali meni je mješavina mnogo primamljivija, posebno za hladnije vrijeme koje nam dolazi i kada su potrebe kože za hidratacijom veće.


Alverde schönheitsöl ili beauty ulje (8,15 KM 100 ml) u svom sastavu ima djelotvorna biljna ulja, a o njihovom dobrom djelovanju se svakodnevno može pronaći informacija više i iskustvo više. Ulja koja sadrži su: sojino, suncokretovo,  sjemenki grožđa, marule, argana , amaranta, masline, zatim ekstrakt cvijeta nevena, ekstrakt kamilice, ekstrakt sljeza i za kraj dodatak vitamina E i ponovo ulje suncokreta. Ostatak sastojaka čine prirodni konzervansi. Na ambalaži je istaknuto pet vrsta ulja, ali dodatnu potporu čine još dvije vrste ulja - ne, nemam ništa protiv :) Mislim da se na osnovu sastojaka može pretpostaviti da je riječ o ulju koje zaista i njeguje kožu tijela, a zajedničko mnogim uljima sa spiska je omekšavanja, regeneracija i čuvanje vlažnosti kože. Napravljena je dobra kombinacija njegujućih ulja, koja svojim svojstvima odgovaraju na potrebe svih tipova kože.

Prvih nekoliko upotreba koristila sam na vlažnu kožu, a kao i kod svih ulja apsorpcija je na ovaj način veoma brza. Zbog toliko ulja u sastavu, mislila sam da bi moglo biti malo teže i sporije se upijati, ali od ovog nema ništa. Jednostavno se nanosi, nije teško i lako se upija. Kako imam veoma suhu kožu koja je već za vrijeme ovih nekoliko hladnijih dana pokazala kako zna biti naporna i koliko može peckati i isušiti se, svaki dan sam dodatno nanosila na suhu kožu pred spavanje i iako se neće upiti odmah, ipak ne treba mnogo čekati. No, ono što mi se posebno sviđa kod ovog ulja je doziranje količine i "kontrolisanje njege". Pod ovim mislim da za nekog s normalnom kožom mala količina aplicirana na vlažnu kožu će pružiti dobru hidrataciju bez masnog osjećaja, a neko sa suhom kožom može aplicirati i na suhu kožu, a da ne ostaje masniji sloj, no ipak će malo duže čekati da se u potpunosti upije, ali nikad nisam imaa problem sa tragovima na odjeći. Ili, ako baš imam osjećaj zatezanja, onda prvo na vlažnu i nakon nekog vremena ponovo samo malo dodam na suhu kožu. Ali ovo su već muke suhe kože :)



Ovu bočicu i mješavinu nekoliko odličnih vrsta njegujućih ulja mogu preporučiti svima za nadolazeće hladne dane jer jako dobro njeguje kožu, a uz svakodnevnu upotrebu koža dobije na elastičnosti. Trebalo bi smanjiti strije, ali kako iste nemam, ne mogu ni nešto više reći. No, obećanje stoji! U mirisu ulja dominira miris soje, ali je dosta ublažen mirisom prigušenog citrusa, te će veoma brzo izgubiti početnu jačinu i nakon nekoliko upotreba meni je postao skoro pa neprimijetan na koži.

You Might Also Like

20 komentari

  1. Nisam još vidjela ovo ulje na policama dm-a, ali svakako ću pogledati jer i ja imam dosta problema sa suhom kožom čim malo zahladi. Hvala na preporuci! :)
    P.S. Fotkice su divne! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da je i kod vas dostupno, ali ambalaža se uopšte ne izdvaja u moru drugih, pa možda zato nisi vidjela. Iako uopšte nije mnogo hladno, mene je koža na vrijeme upozorila da počnem s bogatijom njegom i kako redovno koristim ulje nema problema :D
      Nema na čemu, biće mi drago ako budeš zadovoljna uljem :)
      Hvala <3

      Izbriši
  2. Eh sad si me zainteresirala, definitvno kupujem :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Mališa, kako si me ''navukla'' na Alverde ulje divlje ruže, tako pretiš da i ovo kupim u roku odmah :) Dopada mi se sve što si napisala. A iskustvo je pokazalo da te trebam slušati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa, Misha, nije mi žao što sam te "navukla" na ulje divlje ruže! Posebno, ako je koža rekla: "Da!" :) Još ako i tijelo kaže da Alverde ulju, meni će biti veoma drago. A ova posljednja rečenica, ide jedno hvala i <3 od <3 :D

      Izbriši
  4. Nisam ga videla, verovatno jos nije ni stiglo do mene hahaha, ali kada bude (AKO bude) stiglo uzimam, odlicno deluje. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uvijek mislim da kod nas sve mnogo kasnije dođe, pa za svaki slučaj provjeri. Često imam veliku želju da nešto probam i na kraju, dok dođe, želja nestala, predugo sam čekala :D

      Izbriši
  5. Za ovo si mi već govorila da je fenomenalno, ali čini mi se da nisam ulazila u DM s namjeromd a kupim nešto, ali čim odem, kupit ću ga, zvuči odlično :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Planirano je i da malo probaš kako bi vidjela da li odgovara, ali neke neplanirane stvari su krive što se ovo nije realizovalo :D Uglavnom, javi utiske, zanima me šta imaš reći za ulje.

      Izbriši
  6. Moram provjeriti DM, ovo zvuči fantastično za jesen i zimu. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam uvijek za ulje, bez obzira na godišnje doba :)

      Izbriši
  7. Planiram kupiti ulje divlje ruže, a kad već njega kupujem mogla bih i ovo, naravno ako ga pronađem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da, da ne ideš u dm samo zbog jednog proizvoda :D

      Izbriši
  8. mmm djeluje finooo :) moram ga dobaviti na osobni lager :D

    OdgovoriIzbriši
  9. Koliko sam razumela, stavljas ga i na lice?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo ulje je namijenjeno za njegu tijela, tako da nisam koristila za lice.
      Neka druga ulja koristim za lice - Alverde ulje divlje ruže je odličan proizvod po jako povoljnoj cijeni i uvijeg ga moram izdvojiti!

      Izbriši