Makeup Revolution Redemption palette Iconic 3

11:22:00

Palete o kojima se pričalo na sve strane i o kojima se priča na sve strane su sigurno Urban Decay Naked palete, a stanovnici su mnogih kozmetičkih wish listi. Nažalost, nisu baš svima dostupne zbog visoke cijene, ali sreća pa su mene osvojile samo dvije - Basic 2 koja je u mojoj kolekciji i divna Naked 3 koja je bila na listi za kupovinu, ali dolaskom Makeup Revolution palete, Naked napušta tu istu listu kao nepoželjan trošak. Dok sam čitala prije nekoliko mjeseci recenzije Naked 3, kako domaće, tako i one strane, slučajno sam otkrila blog na kojem je cura radila poređenje Naked i MUR, a razlika ove dvije palete u nijansama nije bila primjetna. Kasnije sam pronašla još sličnih recenzija i definitivno sam znala da Naked više nema šanse pored MUR palete. Meni je najbolji prikaz napravila Stella, pa svakako skoknite do nje na odličnu recenziju i poređenje :)

Još jedan + za kopiju Naked palete je što MUR ima jasno istaknute sastojke i jasno je porijeklo proizvoda za raliku od mnogih kopija koje se nude na raznim stranicama, po povoljnijim cijenama. Naravno, često na tim istim stranicama nude npr. Naked 3 palete  po cijeni Naked Basic. Oh, well... ako baš želite. MUR svakako ima prednost i nad e-bay kopijama Naked palete i u svakom slučaju je sigurnija i bolja kupovina. Kad je u pitanju MUR paleta (oko 12,00 KM + 13,50 KM poštarina), mislim da je riječ o najvjerodostojnijoj kopiji, pa zašto onda da kupujem ime i ljepšu ambalažu?




Bez razmišljanja svi ćemo reći da Naked odlikuje daleko ljepša ambalaža, ali kad kod MUR palete kroz transparenti poklopac vidim ovako lijepe nijanse, onda je ambalaža posljednje o čemu razmišljam. Što se tiče "inventara", jedino malo žalim za dobrim dvostranim kistom Naked palete, a spužvasti aplikator kod MUR uopšte neće utješiti jer svoj posao neće obavljati ni zadovoljavajuće.
Ali, nema veze, kaže novčanik, ostalo mi je sasvim dovoljno da kupim dobar kist. Ili set kistova!

Koliko sam se radovala Sleek Oh so special paleti i koliko sam nestrpljiva bila da što prije probam, tako sam s ovom paletom bila dvostruku nestrpljivija. Dugo je bila na wish listi i dugo sam samo gledala slike, swatch-eve i razmišljala kako bih kombinovala nijanse. A kad sam uživo vidjela nijanse razvukla sam osmijeh od uha do uha. Doslovno. Još jedna paleta u kojoj ću iskoristiti svaku nijansu.
Trenutno ima sve što ovih dana trebam i zaista uživam u ovoj paleti. Možda na prvu djeluje pomalo i tamno, te kao da nema nešto baš rozih tonova, no swatch će pokazati da nijanse i nisu tako slične kao što se na prvu čine. Zagasito roze, smeđe, taupe smeđe i tamno ljubičasta obećavaju razne kombinacije i dobru zabavu s ovom paletom.






Volim kad paleta ima mat i shimmer sjenila, a iako Iconic 3 ima samo tri mat, ovo uopšte nije problem jer je sasvim dovoljno da imate prostora za kombinovanje s ostalim. Preostala sjenila su shimmer zavšetka, od kojih je šest sjenila sa sitno mljevenim, a druga, peta i šesta nijansa su neodoljive, jako kremaste sa mogo više shimmera i mene prije svega podsjećaju na presovane pigmente ili čak folije za oči, nego na klasična sjenila. Njihova pigmentacija je zaista za svaku pohvalu i od onog početnog slabijeg sjaja mogu se izvrsno nadograditi do punog intenziteta boje. Osma, deveta i deseta nijansa također podsjećaju na presovane pigmente, ali mnogo manje od gore navedenih i samo su blago kremaste pod prstom. Mat sjenila nisu mekana po prstom, srednje su tvrda, no i dalje ugodne teksture. Posljednja nijansa se jako trusi i od ostalih se razlikuje i po izražajnijem praškastom shimmeru, pa traži više pažnje prilikom nanošenja. Također, i druga nijansa je dosta praškasta i vlažan kist će ovdje odlično poslužiti kako bi se što manje rasipala, ali kod svih svjenila uvijek odstranim višak s kista.

Pigmentacija svih sjenila je jako dobra i baš sam iznenađena kako ovako pristupačna paleta nudi kvalitet za svaku pohvalu. Jedino prvo sjenilo nije baš mnogo pigmentovano (no nije ni loše), ali kako je riječ o nude nijansi, a još mat, na to smo navikli. Preko cijelog kapka, ispod obrva najbolje se pokaže ili ako sam negdje pretjerala s bojom dolazi u pomoć da ublaži. Bez baze ne bih preporučila upotrebu, čisto zbog shimmera koji će ljepše izgledati, ali naravno, sjenila će daleko duže trajati. Shimmer nijanse se truse (posebno ove s više shimmera), pa volim tek nakon šminkanja očiju nanijeti puder da ne bih rizikovala shimmer na sve strane. Ali sve su ovo neke manje mane koje se mogu riješit, koje ne umanjuju ocjenu palete i kad sve saberem i oduzmem ovo je odlična, kvalitetna paleta po prihvatljivoj cijeni.

You Might Also Like

29 komentari

  1. Pigmentacija je zaista odlična! Imam nekoliko MUR proizvoda na WL i planiram prvu kupovinu uskoro. Palete su mi odlične, kao i ova. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nijanse, pigmentacija, sve mi odgovara, a i ostale palete koje MUR ima u ponudi su jako lijepe. Pretpostavljam da je na WL bar jedna paleta :D

      Izbriši
  2. Mene zanima sa koje stranice si naručila? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možeš naručiti na makeuprevolutionstore.com ili ako imaš nekog da ide u Budvu, a dovoljno je ljubazan da kupi za tebe, onda može i ovako :D

      Izbriši
  3. Ja sam bas želela da je kupim ali kad sam videla da je poštarina veća od cene palete nekako me je to iznerviralo i na kraju je nisam kupila. Kupiću je jednog dana. Negde. Nekako. :) Prelepa je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da mnoge odbija poštarina i razumijem, mnogo je! Mrzim poštarinu :D Uvijek dobro dođe s nekim podijeliti troškove, a valjda ćeš i ti što prije pronaći način da dođeš do palete, pa da vidiš kako je uživo još ljepša :)

      Izbriši
  4. Auu poštarina veća od cijene palete pihh bezobraluk :P Iako mi se paleta sviđa i kupila bih je prije nego neku Naked odbija me činjenica da je poštarina skuplja od palete :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, čisti bezobrazluk! :D Nakon MUR uopšte nemam želju za Naked, posebno kad vidim poređenje ove dvije palete.

      Izbriši
  5. Ja se ohladila od MUR paleta! :D XDDD
    Ispipala ih i ohladila se....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne vjerujem da ću tako lako ostaviti ovu paletu! Ostale MUR su lijepe, ali ipak je ova bila moja velika želja :D

      Izbriši
  6. Boje predivno deluju, zelim je! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim kad mogu iskoristiti sve nijanse u paleti, a ovdje nema zapostavljanja bilo koje od ovih 12 nijansi :)

      Izbriši
  7. Diivna paleta!

    https://www.facebook.com/tinkerbelloflaka

    OdgovoriIzbriši
  8. Divna paleta, dugo sam razmišljala da je kupim. Na kraju nisam jer ih je previše i ne mogu ih potrošiti da se još jednom rodim :) Fotke su ti predivne. Svaka čast!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Palete se baš sporo troše, ali nisam zaboravila da si dva puta kupila Sleek OHS! :) Meni još nije pošlo za rukom da potrošim nekoliko sjenila iz palete, a ne da ponovo kupim, tako da ćeš možda uskoro osloboditi mjesto za ovu paletu :D Hvala mnogo za fotke <3

      Izbriši
    2. :D Haha, znači tako!
      Istina, al' to je izuzetak jer sam bila zaljubljena (još uvek sam) u svaku nijansu te lepotice! Pa kolike su šanse da naprave paletu u kojoj ti se sve dopada?!? :*

      Izbriši
    3. Sve za Oh so special razumijem, baš sve! I moja ljubav prema paleti je ista kao i prvog dana, to nam je zajedničko :D Ali, Iconic 3 je još jedna paleta u kojoj volim svaku nijansu i svaku ću koristiti, ali dobro je pa se ne moram odlučiti samo za jednu od ove dvije :)

      Izbriši
  9. Gdje si nabavila paleticu?
    Već dugo tragam za MUR paleticama, posebno Iconic 1 koja mi je vrh, ali i ova ima savršene boje sa rozim podtonovima.

    Divna je, sigurno ćeš uživati u njoj! ☺

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možeš naručiti na makeuprevolutionstore.com ili pinkpanda.hr ako si iz Hrvatske. Eto, par klikova i Iconic 1 je na putu prema tebi :)
      Uživam u paleti, a ostala sjenila i palete su na kratkom odmoru :)

      Izbriši
  10. divna paleta, divna <3 i odlična usporedba s Naked 3 ...
    ekipa na drugom swatchu je san snova :D i vjerujem da će stvarno kombinacije na očima biti spektakularne :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Toliko kombinacija, a sve nijanse su lijepo usklađene i kao da je neko mene pitao kakvu paletu želim :D

      Izbriši
  11. Boje su savršene, baš po mom ukusu, predivna paletica :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Divno izgleda pa mi je drago pročitati i da je dobre kvalitete. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je drago da nije samo lijepa jer ne treba mi za ukras :D

      Izbriši
  13. Ma baš me pogađaš u žicu, danas je bilo riječi o njoj i UD i na mom blogu ;) Uglavnom, predivna je i drago mi je čuti toliko pozitivnih stvari o njoj i od tebe, još da opet uskoro bude dostupna na pinkpandi, moja je! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. UD je zaboravljena nakon ove palete - dobila sam iste nijanse, pigmentacija veoma dobra i još došlo do uštede ;) Vjerujem da ćeš uživati u paleti, stvarno je divna. Budi u pripravnosti za narudžbu, neka kartica bude spremna :))

      Izbriši
  14. Paleta je zaista divna, kao i post! I ja sam odradila recenziju, pa bi mi bilo drago da je pročitate! http://glitterlovertara.blogspot.rs/2017/05/makeup-revolution-iconic-3-paleta.html

    OdgovoriIzbriši