Avon Colortrend dekorativne novosti

13:39:00

Poseban šarm zimskim novitetima daju pakovanja koja odišu nekim sitnim malim ukrasima koji su sinonim za praznično vrijeme, pa tako zvjezdice nikad ne budu zaboravljene tokom zimskih mjeseci. Od simpatičnih pakovanja, do lijepih zimskih nijansi, sve ima svoju draž. Samo pogledajte simpatična pakovanja sa zvjezdicama CT linije! Colortrend nisu samo slatka pakovanje s nekim tamo ne tako dobrim sadržajem, može se pronaći nekoliko odličnih stvarčica - ovo sam još nekad pisala i mislim da nije na odmet da ponovim. Colortrend je odrastao i poboljšao se, a noviteta iz ove Avon linije u posljednje vrijeme ne manjka.


Šarena kolekcija Color Trend proizvoda ponudila je nekoliko lijepih nijansi koje, iako nisu nešto neviđeno, ipak ukradu pogled i izmame kompliment. Možda CT ambalaža nije dopadljiva većini, ali sadržaj je sigurno važniji i uvjerila sam se da ovdje ima dobrih proizvoda i ponovo ću izdvojiti olovke za oči koje su sigurno dobar početak za upoznavanje ove linije. Neki od ovih proizvoda kratko će se zadržati u katalogu,  pa ako su vas zainteresovali imajte ovo u vidu.

Sad rizikujem da ponavljam i dužim s objašnjenjem zašto volim CT olovke za oči, ali neću, skratiću jer sam već pisala, ali o drugim nijasama. Ukratko bi bilo da su ovo iznimno jeftine (oko 4 KM), a dobre olovke. Ugodne teksture, dobre trajnosti i dvostrane su, pa je tu i dobar izbor nijansi. Purple pose, Blue bling i Polished bronze su nove nijanse koje su s jedne strane mat, dok druga sadrži sini shimmer koji ne otežava nanošenje. Kad bih morala izdvojiti nekoliko Avon proizvoda koje jako volim, olovke sigurno ne bih zanemarila. Bez obzira da li koristim samo uz rub trepavica, na donjem kapku ili preko cijelog kapka, zadovoljna sam kako se ponašaju. S bazom imaju odličnu trajnost bez nakupljanja i prolaze kao sjena u olovci. Kao podloga za tamniji look snaći će se odlično, a nove olovke imaju lijepo usklađene nijanse koje kombinujem na onaj klasičan način - svjetlija na unutarnji kut oka, tamnija na vanjski, dodam malo sjenila u pregib i to je to,  jednostavno i brzo gotovo.


Tuš u boji do sad je bio rezervisam za noć, ali dolaskom nijanse Green CT tuša za oči (4,90 KM) moje mišljenje da je prejak za dan postalo je suvišno. Da, intenzivnija je nijansa i neće proći nezapaženo, ali je toliko divna da nisam mogla ponekad izostaviti za dnevno šminkanje. Tekstura kod tuša je rijetka, dosta rijetka, no srednje pigmentacija omogućava ravnomjeran nanos jedne linije i malu popravku druge da bi se dobila puna linija. Ipak, više od jednog ponavljanja ne prethodnu liniju ne bih preporučila jer u suprotnom može doći do pucanja tuša. Kist je tanak i jednostavan za rukovati, a moguće je izvući precizne i tanke linije. Možda se od CT tuša ne bi očekivala dugotrajnost, ali nemam zamjerku! Najduže što sam nosila bilo je 10 sati i na kapku je ostao isti nakon nanošenja, potpuno isti!


Chopstick olovka za oči (5,50 KM) dostupna je u tri klasične nijanse: smeđa, crna i ljubičasta. Ovaj tip olovke voljeće svi koji koriste olovku kao bazu za tamniji smokey eye look jer nije kremasta, ali nije ni suha - upravo tekstura koja će kao baza odlično poslužiti! Nije za precizne linije jer se ne može oštriti, pa uži vrh postepeno gubi oblik. Više bih voljala da je u pitanju neko drugo pakovanje jer ovo nije baš najpraktičinije, no dobro. Plum i Black pod određenim osvjetljenjem djeluju skoro pa identično, pa Plum nije baš najbolji naziv i orijentir u katalogu. Nijansa je tamnija zagasita ljubičasta s nešto malo crne u sebi. Ovo je moja alternativa crnoj olovci - dovoljno tamna da može poslužiti za nešto tamnije našminkane oči, a posebno volim kako izgleda kad se izblenda na donjem kapku. Ne voli hladnoću i u hladnijoj prostoriji smrzne se :)) i prije upotrebe uvijek bih morala zagrijati kako bih mogla nanijeti.


Kiss˙n´Go Rocker Glam ruževi (oko 4,00 KM) dolaze u  četiri nove nijanse, od kojih sam testirala dvije. Ono što sam primijetila kod CT nijansi koje su prikazane u katalogu je da imaju veliko odstupanje od stvarnih nijansi. Red Glam u katalogu je narandžasta, ali uživo je potpuna suprotnost prikazanom i mnogo ljepša. Tamnija bogata crvena izvrsne pigmentacije već pri prvom nanošenju. Lagano kremasta omogućava lakoću nanošenja i ugodan osjećaj na usnama, ali da ne bih završila van linije usana i da bi ljepše izgledala uvijek koristim olovku za usne. Dosta dobre trajnosti čak i za vrijeme konzumacije jela. Nisam ljubitelj sjanijeg završetka kod ruževa, pa obavezno cmoknem maramicu i dobijem skoro pa mat završetak, a ono što je važno je da neće isušivati usne.

 Nakon Red Glam naručila sam nijansu koja me najviše zanimala - Purple Power, očekujući tamniju ljubičastu, ali dočekalo me iznenađenje i nijansa ni slična onoj u katalogu. Čak sam mislila da je došla pogrešna nijansa jer tako sliči Red Glam u pakovanju!  Pigmentacijom je dosta slabija od prethodne, prvi sloj je providan, slab, a potrebna su 3-4 da bi se dobila bolja boja. Da, previše, ali ipak na usnama ne stvara težinu slojeva, ali obavezno cmoknem maramicu kako bi ljepše izgledalo, ali i umanjilo sjajniju zavšnicu koju ruž ima. Purple Power je dosta slabije trajnosti kojoj doprinosi i slabija pigmentacija, ali i balzamasta tekstura, pa me više podsjeća na stain koji ostaje nakon nekih ruževa.


*PR proizvodi

You Might Also Like

10 komentari

  1. Kad vidim sve ovo dođe mi žao što sam prestala naručivati Avon.
    Olovka za oči Polished bronze, zeleni tuš i purple power ruž su moji favoriti. Baš divne nijanse :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moj prvi susret s Avon katalogom bio je nekad u srednjoj i druženje godinama kasnije ne prestaje. Dođe kao navika, mjesečno "štivo" :) Kad su olovke u pitanju, Polished bronze se i meni posebno sviđa :)

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Mislila sam da ću probati samo zbog radoznalosti i onda reći da ova nijansa nije za mene, ali na kraju ipak ljubav :)

      Izbriši
  3. E bas su me zanimali neki od ovih proizvoda, npr tecni ajlajner (crni), Chopsticks i neki ruzevi.. Red Glam ti stoji fenomenalno :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Crni nije potpuno crn :D Blago se presijava na sivo u pakovanju, pa uzmi u obzir. Hvala za ruž <3 Uživo mnogo bolje izgleda - ne volim kad fotografije umanje ljepotu ruža, posebno crvenog! :))

      Izbriši
  4. Moj prvi kontakt s Avon kozmetikom su bile olovke za oci, nesto drugacijeg pakovanja ali iz Color trend kolekcije. :)
    Novi post http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/oriflame-delights-from-nature-cream-trio.html?m=1

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. CT olovke često mijenjaju izgled, ali važno je da kvalitet ne nazaduje :)

      Izbriši
  5. Purple Power mi se baš sviđa <3 Purple Pose dvobojna olovka i Plum olovka :) :)
    po swatchevima se vidi da je Color trend stvarno odrastao :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sviđa se i meni PP, ali voljela bih da je bolje pigmentovan i da ne bježi brzo s usana. Sve što si izdvojila je u ljubičastoj nijansi - očigledno da voliš ovu boju :))

      Izbriši