Delia mono eyeshadows

11:41:00

Ljubav prema paletama potisnula je u drugi plan mono sjenila koja su nekad imala mnogo više pažnje kod mene i često sam tražila neke nove nijanse kako bih upotpunila paletu koju imam samo u svojoj glavi :) Kako su palete počele dolaziti u kolekciju, zaboravila sam na mono sjenila, ali ona ženska radoznalost i nevolja zvana trebam baš tu i tu sjenu koja nedostaje ovoj paleti označila je potragu za dvije nijanse koje sam zamislila da trebam. Iako su obje trebale biti mat, ali ipak sam napravila mali kompromis s jednom nijansom i oprostila joj što nije mat. Ipak, nijansa je kojoj se to može oprostiti! I ponovo sam razbila predrasudu da jeftinije ne znači nužno i slabiji kvalitet ili koliko para toliko muzike.


 Delia kozmetika pojavila se ne tako davno u ponudi cm-a, odlikuju je pristupačne cijene, ali ponuda baš i nije primamljiva što se mene tiče. Prije svega ambalaža je dosta loša, neprivlačna, posebno sjenila o kojim danas pišem i ovo plastično zlatno pakovanje tužno baca sjenu na dobar sadržaj. Sjenila ne dolaze u mnogo nijansi, ali dovoljno da ponude nekoliko klasičnih i ove dvije koje su se meni izdvojile - nijansa 15 koja je mat i nijansa 5 shimmer završnice. Probala sam nekoliko testera i ostala oduševljena pigmentacijom, a nakon toga dvije nijanse morale su na pravi test! Za 3,55 KM koliko koštaju, pigmentacija je izvanredna, posebno kod mat sjenila što nisam očekivala. 


Mat sjenilo (15) je tvrđe, ali bez problema se aplicira na kist i kapak, blenda i nadograđuje, dok je blago rasipanje pristuno samo u ambalaži - može li bolje za sjenilo koje ima ovako skromnu cijenu? Ovo je trenutno moje omiljeno sjenilo za pregib kapka gdje volim toplije nijanse, a ovo ima zanimljivu kombinaciju bež s blago narandžastim podtonom koji do izražaja više dođe na kapku. Da sam sudila samo po izgledu u ambalaži zaobišla bih ga, ali swatch je druga priča i otkrio je nijansu koju trebam i koju sam tražila, pa je tako odlična dopuna za neke palete koje nemaju sjenilo za pregib!

Drugo sjenilo, odnosno nijansa 5 ima jako zanimljivu teksturu. Veoma nježno, kremasto i... pa, mislim da se ne varam, ali osjetim da ima i malo gel teksture u svemu ovom! Nijansa je od onih koje ne prolaze uvijek i daleko od moje zone komfora, a ovu pomalo neodređenu boja najpribližnije bih opisala kao koraljnu - ima ovdje i roze i crvene i naradžaste, pa je jako zanimljiv spoj boja. Kod ove nijanse prisutan je gubitak boje prilikom blendanje, traži nadogradnju, ali kako je riječ o intenzivnijoj nijansi ne predstavlja mi problem jer sam sigurnija kad moram nadograditi nego kad trebam odstraniti višak i popravljati. Zbog navedenog moguće je prilagoditi i za dnevno šminkanje kad se primijeti samo blago na kapku nakon što se lagano izblenda, a opet je tu nešto veselije boja. Na pokretni dio kapka najbolje se prenese boja kad nanosim jagodicom prsta. Zbog shimmera traži dozu opreza kad se aplicira na jer se rasipa (posebno ako su nježniji kistovi) i ovo je mala mana, ali ako posljednji nanosite puder onda je zanemarljivo.
 

You Might Also Like

18 komentari

  1. Nisam probala nista od ovog brenda, nisam ih vidjela ni u CM-u. Svidja mi se mat sjenilo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako sam dobro upratila nisu dostupni u cm-u u Titovoj, pa me iznenadilo da su došli u moj mali gradić :) Mat sjenilo je zaista dobro, baš nijansa koju volim za pregib.

      Izbriši
  2. Jao pigmentacije, mah šta me briga za ambalažom nek su ona ovako lijepo pigmentirana, super si nijanse odabrala ovakvo nešto mi fali u 'kolekciji' sjenila. Kod mene ima samo lakova, sjajila, maskara ovog brenda, nisam primijetila sjenila :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pigmentacija je iznenađujuće dobra! Pa da, to su te nijanse koje nedostaju u kolekciji :) Posebno ova mat jer iako neke koje imam djeluju dosta slično, ipak to nije to - sigurno razumiješ :D
      U "moj" cm prvo je došao stalak, zatim nešto malo proizvoda, pa kad sam ponovo došla bio je popunjen samo sa Delia kozmetikom. Možda i kod tebe uskoro dođe još nešto.

      Izbriši
  3. Vidis, i ja sam ih vidjela u cmu, ali sam zaobilazila jer basbjeftino ozgledaju. Kada sam ih vidjela kod tebe mislila sam da ce mi se vise svidjeti nijansa 5, ali je 15 puno ljepsa svocana nego u pakovanju, tako da bih mogla svratiti u cm po nju. I ja volim toplije nijanse...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ambalaža je bezveze i uopšte me ne iznenađuje što si zaobišla, ova zlatna boja baš nekako tužno izgleda. Ja sam ipak bila više radoznala, pa sam morala provjeriti šta je to novo došlo u cm. Nijansa 15 nije ništa posebno u pakovanju, ali swatch je sasvim druga priča! Provjeri uživo kakva je, možda je ovo i tvoja toplija nijansa za pregib :)

      Izbriši
  4. Probala sam za sada njihove lakove. U soku sam, bukvalno. Pored svakodnevnog pranja, kuhanja, ciscenja, posla, djeteta (dakle full opterecene ruke i nokti) njihov lak mi traje do 7 dana bez da se igdje oguli. Imam brdo poznatijih marki lakova i uopce nisam zadovoljna njima kao ovim Delia lakovima. Uzela ga sasvim slucajno. Nedostajalo mi na racunu da zaokruzimo bod na CM kartici i ja dohvatim lak iz kutijice pored kase. Tek kad sam kuci stigla skuzila sam dabje to ta nova marka. Oduaevljena sam i sad samo kupujem te lakove. Probat cu i sminku vrlo rado. Pozdrav! M.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je što čitam još jedno pozitivno iskustvo kad je ovaj brend u pitanju. Nadam se da ima još dobrih proizvoda za ponuditi, a rado ću ponovo stati ispred stalka da još jednom vidim šta Delia nudi :) Mislim da je sedam dana odlično trajanje za lak koji ne košta mnogo, a prolazi test kućnih obaveza!
      Pozdrav M. <3

      Izbriši
  5. Lijepa su oba sjenila,mada mat mi je ipak malko ljepše.
    Da je ovakva dva rumenila ista,lijepe nijanse i dobra pigmentacija.
    Ma ja sam probala njihovu maskaru koja mi je extra i tester pudera sam dobila,solidan-ujednači fino ten :) Ne sumnjam da će biti mnogo dobrih stvari od njih.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko se sjećam rumenila su mat, pa ako je pigmentacija kao kod mat sjenila, onda bi to mogao biti još jedan dobar proizvod. U komentaru iznad lakovi su dobili pohvalu, ti hvališ maskaru - nije loše za početak i nadam se da imaju još dobrih stvari :)

      Izbriši
  6. Nikada nisam naisla na ovaj brend, ne znam da li ga uopste i ima u Srbiji.. :) Medjutim, slazem se sa tobom sto se pakovanja tice. Pigmentacija je ludacka i boje mi se jako dopadaju :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, pakovanje je baš nesretno, ali zato kad uzmem u obzir cijenu, pigmentaciju i nijanse, onda mogu potpuno zanemariti :)

      Izbriši
  7. Nisam vidjela ovu kolekciju u cm-u. Koliko koštaju ova sjenila?
    Novi post, pogledajte http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/noviteti-1.html

    OdgovoriIzbriši
  8. baš slatko izgledaju :D nema ih kod nas, ali nijansa 15 je nešto što i meni treba :D

    OdgovoriIzbriši