Farmasi Ilumination tečni iluminatori & Foundation stickovi za konturisanje

10:02:00

U moru beauty trendova, konturisanje se još uvijek dobro drži na ljestvici popularnosti i čini mi se da neće tako lako pasti u zaborav. Iako je strobing tehnika šminkanja "prijetila" da ugrozi konturisanje, ipak je konturisanje i dalje u prednosti. Između ovo dvoje, moj glas ide za svježinu lica i sve te divne highlightere ili iluminatore. Upotreba proizvoda za konturisanje kod mene je svedena na minimum, a između kremastih i kamenih proizvoda, biram ove druge, te u obzir dolaze samo blage konture. A da sam probala oboje, probala sam! Nisam ni ja odoljela :)


 Stickovi za konturisanje (pojedinačno 5,95 KM, obe nijanse 9,90 KM, 4g) proizvedeni su u dvije nijanse koje su namijenjene baš za naše tržište i kao takve trebale bi odgovarati većini. I vjerujem da hoće! U nijansi 05 odmah sam vidjela potencijalni korektor za bijeli ten, a kao takav posvijetli određene dijelove lica sasvim dovoljno da ne izgleda upadljivo ili neprirodno. Nijansa 16 za naglašavanje kontura ne sadrži narandžastu primjesu i samim tim obećava ljepše konture lica, no bolje bi prošla nešto neutralnija i hladnija nijansa, iako i ova s manjom količinom i mnogo blendanja izgleda lijepo.


Uporedo s nijansama, važna je i tekstura stickova. Nešto bolji i kremastiji je tamniji stick, dok svjetljiji koji ide na veću površinu lica ipak se ne slaže najbolje sa suhom kožom. Svjetlija nijansa na suhoj koži ne pruža izgled kakav bih voljela i nakon nekog vremena pod težinom sticka koža postane na određenim dijelovima isušena. Posebno na osjetljivom području ispod očiju. Tamniji stik, koji ide na manju površinu, pokazao se kao bolji i nije isušivao kožu. Također, mnogo je lakši za blendanje i imam dojam da je kremastiji od svjetlijeg.

Za blendanje tamnijeg sticka najbolji se pokazao Real Techniques Face expert kist, s kojim brzo i lako obavim blendanje. Kod tamnije nijanse važi pravilo da je manje više i bolje blendati manju količinu, pa dodati još boje za naglašenije konture i ponoviti postupak. U suprotnom, blendanje veće količine proizvoda može napraviti jednu veliku mrlju na licu :) Za svjetliji stick, koristim Artdeco spužvice s kojim blago utapkam proizvod, ali opet nisam naročito zadovoljna rezultatom, bez obzira da li koristim suhe ili vlažne. Na suhoj koži ovaj stick ne izgleda lijepo i nedostaje mu bolja, kremastija tekstura kako lice ne bi djelovalo beživotno. Mislim da bi na normalnoj ili čak masnoj koži pokazao bolje rezultate, no za suhu nije dobar izbor.

Trajnost je dobra kod oba sticka, ali opet ovdje svjetlija nijansa dolazi u sukob sa suhom kožom kad nakon nekog vremena dođe do laganog nakupljanja na određenim dijelovima lica, kao i isušivanja. Između ove dvije nijanse moj glas ide za tamniju nijansu s kojom sam poprilično zadovoljna.


Mnogo više moje pažnje imaju Farmasi Illumination (5,95 KM 25 ml) tečni iluminatori i mnogo više sam koristila. Obe nijanse sadrže sitni shimmer koji nije intenzivan, te će jedino biti vidljiv na direktnoj sunčevoj svjetlosti. Uživala sam u njima za noćnu upotrebu kad licu pružaju suptilan sjaj i onaj čuveni zdrav izgled kože, dok bih za dan samo malo dodala na jagodice.  Iluminatori nisu masni, nisu previše tečni, solidne su trajnosti od 4-5 sati, ne suše se odmah i ostavljaju dovoljno prostora za blendanje, tako da su za ovo cijenu dosta dobar ulov.

Silver iluminator je odmah dobio moje simpatije i ovo je nijansa koja se izrazito lijepo prilagodi svijetlom tenu. Na prvu djeluje isuviše roz, ali blendanjem se ova boje izgubi i ostane samo sjaj na koži. Gold, iako tamnija bronzana nijasa, na licu ne djeluje napadno, te pruža malo topline i osunčanosti. Meni se oba sviđaju, iako sam više koristila Silver, a na početku izbjegavala Gold. No nema razloga za izbjegavanje jer uopšte nije upadljiv ili da lice djeluje flekavo, a malo dodira sunca, nježne boje i sjaja na jagodicama uvijek dobro dođe.


*PR proizvodi

You Might Also Like

7 komentari

  1. Mene stikovi za konturisanje uopste ne privlace. Najtamnija nijansa bi kako si i napisala trebala biti hladnija. Sto se tice hajlajtera siler se cini super i mislim da cu njega kupiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Konturisanje je davno počelo da privlači veće ženske mase :D ali meni je to previše svega i svačega. Može blago i to sa proizvodima koji su u kamenu jer jednostavnije i prirodnije izgleda. Ali kad su ova dva sticka u pitanju, tamniji mogu iskoristiti, ali eto, mnogo bolje bi bilo da je hladnija nijansa. Mislim da ćeš biti zadovoljna Silver nijansom ako se odlučiš za kupovinu :)

      Izbriši
  2. i ja nisam zadovoljna svjetlijom nijansom sticka, dok mi je tamniji ok :) Meni je na pocetku bio puno drazi silver iluminator, tj ja ih koristim samo kao hajlajtere, ali sad puno vise koristim gold :)
    Fotografije kao i uvijek divne <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Je li ovo mi za promjenu imamo isto mišljenje o proizvodima? :D I ja sam počela sa Silver, ali onda je Gold dobio priliku iako sam izbjegavala u početku jer sam mislila da ću izgledati prljavo xD I sviđa mi se, ali ipak više koristim Silver. Ide jedno veliko hvala <3 :D

      Izbriši
  3. Set za konturisanje me bas ni ne privlači jer nisam majstorica za šminkanje.Silver iluminator sam naručila jer mi se ucinio kao odličan za ljeto.Nadam se da ce se takvim i pokazati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vampirica će imati jako lijepu nijansu za svoj ten i nadam se da će i tebi odgovarati. Javi ima li ljubavi ili negoduješ zbog kupovine :D

      Izbriši
  4. Pogledajte moj BLOG http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši