Artdeco puder za fiksiranje

11:50:00

Od pudera u kamenu sam skoro odsutala kad nikako nisam uspjela u jednom proizvodu spojiti nijansu i da ne djeluje isušujuće na suhu kožu. Kažu ne možeš sve imati u jednom proizvodu, ali mislim da ne tražim mnogo? Izuzetak su dva Artdeco pudera - Silk Touch puder u kamenu koji je pri kraju, a do novog primjerka ne mogu doći jer nije dostupan i još jedan čijeg se imena ne sjećam jer sam davno potrošila, ali također je bio ovog brenda. Uglavnom, Artdeco puderi u kamenu imaju formulu koja odgovara suhoj koži, ali i svjetlije nijanse. Artdeco se dosta provlači kroz moju kolekciju šminke i izdvaja se kao jedan od dražih drogerijskih brendova, a jedan od voljenijih proizvoda je fiksator o kojem u narednim redovima pišem samo lijepe riječi.


 


Artdeco fixing powder (oko 12 KM) Bio je usputna kupovina zahvaljujući testeru i radoznalosti. Bijeli prah koji nije djelovao suho, izgledao je obećavajuće za suhu kožu. Prvenstveno je namijenjen fiksiranju Artdeco kamuflaže, ali u ovu svrhu nisam koristila nego kao fiskator za puder za koji se pokazao kao odličan! Zavoljela sam tri stavke: bijeli prah koji neće od mene napraviti duha nego djeluje transparentno i stopi se tenom, s malom količinom prekrijem cijelo lice uz pomoć kabuki kista i na kraju, fiksiranje je za pohvalu. Mnogo dobro fiksira korektore koji imaju tendenciju uvlačenja u borice, a trajanje pudera uvijek produži, te djeluje da puder ljepše izgleda na licu. Koristila sam ga i kad su temperature bile manje, krajem zime i nikad nisam imala problem da je isušio lice, dok sad, u ljetnim danima značajno utiče da makeup što duže ostane u dobrom stanju.

You Might Also Like

9 komentari

  1. Nisam ga uopste primijetila. Djeluje obecavajuce, sada koristim shiseido i bas razmisljam sta uzeti jer je pri kraju ☺ artdeco it is

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je jedan od onih neupadljivih proizvoda koji se skoro pa ne primijeti na Artdeco stalku. Ima tester, pa provjeri ima li nade da ovo bude zamjena za Shiseido :)

      Izbriši
  2. Pre svega pohvale za fotke, odlične su. :)
    Moj puder za fiksiranje je pri kraju, uzecu ovaj u obzir kada budem kupovala sledeci. :)

    Beauty by Keti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za fotke, drago mi je da ti se sviđaju :)
      Ako ovaj puder bude tvoj izbor, nadam se da ćeš biti zadovoljna ;)

      Izbriši
  3. Koristim ga već neko vrijeme i baš sam zadovoljna, odličan proizvod :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da imamo isto mišljenje o ovom proizvodu ;)

      Izbriši
  4. Bio mi je jednom prilikom kao opcija za kupiti, ali sam se na kraju odlucila za provjereni Rimmel, bas zato sto ga nitko ne spominje. Ocito je nepravedno zapostavljen, drago mi je da sam procitala ovu recenziju i imat cu ga na umu sljedeci put kad zatrebam puder za fiksiranje/matiranje. Kako ga pokupis cetkicom? Jedino mi se pakiranje cini nezgodnim..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probala sam i Rimmel, ali ipak sam mnogo zadovoljnija Artdeco puderom. Odnosno, Artdeco je mnogo bolji za moj tip kože. Možda jeste malo nezgodan za nanošenje, ali ništa strašno - jednostavno s dlana pokupim kabuki kistom. Lako se dozira, nisam nikad pretjerala s količinom.

      Izbriši
  5. Uh što volim ovakve proizvode :-) Trenutno koristim Catrice kamuflažu, ali kako puno podseća na Artdeco mislim da bi se solidno slagali.

    OdgovoriIzbriši