Pür Minerals Soul Mattes paleta

09:06:00

Svake godine za rođendan sebe počastim poklonom koji sam dugo željela, pa tako ispunim želju ili željicu bez grižnje savjesti da li mi to zaista treba. Pošto jako volim palete, ove godine su čak dvije napustile wish lisu s izgovorom rođendana. Prva koja je doputovala je fantastična Pur Minerals Soul mattes paleta. Osam mat nijansi koje su me u potpunosti osvojile. Kad mi je konačno došla u ruke nakon nešto dužeg puta, na prvi pogled znala sam da je ova paleta jedna od onih stvorenih za uživanje.

 Iznenadila sam se da niko od blogera s naših područja nije pisao o ovoj paleti, baš niko! Ali, kako i nema mnogo slika (koliko sam ja željela da pregledam), tako ću dati svoj mali doprinos internet galeriji Soul mattes palete, pa je ispod mnoštvo slika! Ako ste razmišljali o kupovini i pregledali swatcheve po netu, pa odustali, onda možda i razumijem odustajanje jer uopšte ne izgleda kao paleta koja ima nešto ponuditi pigmentacijom. A zašto sam onda ja naručila? Pa, morala sam! Predugo sam gledala paletu i želja za njom nije popuštala. No, strane blogerice su hvalile paletu i pigmentaciju, tako da sam imala osjećaj da neću pogriješiti s kupovinom i da neće postati loša kupovina. Osjećaj mene ne vara :D Bilo je, ako ništa, poslužiće za pregib i kombinovanje s nekim drugim sjenilima da se dobije "dubina i toplina", ali ipak na kraju imam mnogo dobru beauty stvar!


 Pakovanje u kojem paleta dolazi jako je simpatično, pa tako kartonska kutijica prilikom otvranja podsjeća na lijepo upakovan poklon. Vodila sam računa da dobijem i lijepo pakovanje za rođendan :)  Ambalaža u kojoj dolaze sjenila je nešto teža limena kutijica u kombinaciji s plastikom koja pomalo "klapa" :D no, ništa strašno, dobro čuva sjenila! Dolazi sa kistom koji koristim od prvog dana, a dobar je za grublje blendanje u pregibu ili za nanošenje bazne sjene. Također je i ogledalo iskoristivo jer je dovoljno veliko da se pomoću njega može našminkati. Što se ambalaže tiče, ništa ne ističem kao minus, ovdje je sve iskoristvo i funkcionalno. Soul Mattes paleta dostupna je na online stranicama i košta oko 60,00 KM (link ovdje). Riječ je o je cruelty free brendu.


 


Sweetheart, Companion, Adore, Better half, Alter ego, Sidekick, Bff, Confidante 

Sweetheart - Pale pink
Companion - Vanilla
Adore - Puce
Better Half - Raspberry
Alter Ego - Plum
Sidekick - Mocha
BFF - Cinnamon
Confidant - Tea rose 

Nakon slika, vrijeme je da se dotaknem konkretnijih dojmova! Od čega početi nego od pigmentacije. Dobra, mnogo dobra! Sve nijanse su mat s pigmentacijom za pohvalu! Iznenadila su me prva dva sjenila (Sweetheart i Companion) koja su čak na mojoj bijeloj ruci pokazala raskoš dobre pigmentacije. Ostala sjenila ne zaostaju s pigmentacijom, s izuzetkom posljednjeg sjenila u nijansi Confident, koje se skoro pa stopi s mojom rukom i na fotografijama se i ne primijeti, dok uživo ima naznaka da je na ruci, ali i dalje slabo. Voljela bih da je Alter ego na kapku sličnija nijansi koju vidimo u paleti, no nekako uvijek ove nijanse budu tamnije od očekivanog. Daleko od tog da mi se ne sviđa, samo malo gunđam :)

 Osim nijansi, naravno, posebno mi se sviđa jako mekana i nježna tekstura. Minimalno se truse, ali ovo zavisi koji kist koristim. Blendanje s ovim sjenilima obavlja se s lakoćom i pravi su užitak za rad. Ljepota nijansi na kapku u potpunosti dođe do izražaja, posebno kad koristim bijelu bazu i kad ova sjenila pokažu svu svoju ljepotu. Ono što još volim (kao da ne što ne volim) kod ove palete je mogućnost prilagodbe, kako za dnevnu šminku, tako i za noćnu. Intenzitet je lako prilagoditi našim željama i potrebama, od samo blagog naglašavanja očiju do nešto jačeg šminkanja. Potpuno su prilagodljiva za dnevni look, odlični za intenzivniji noćni i, ono što je meni bio jedan od ciljeva s ovom paletom, savršena dopuna mojoj većinski neutralnoj kolekciji sjenila! Nije ni ovo daleko od neutralne palete, ali opet daju malo živosti na kapcima nekim drugim nijansama koje nisu pedeset nijani smeđe.

You Might Also Like

10 komentari

  1. Prelepa je! Podseca me na jednu Kiko paletu koju sam mnogo zelela i koju nikada nisam nabavila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kiko ima divne nijanse sjenila! Možda Soul mattes može biti zamjena za Kiko paletu ako više nije dostupna :)

      Izbriši
  2. Lijepe su nijanse,ali iznenadujuce skupe za ovako malu paletu,ja bih ipak kupila neku the balm paletu :D Jesi isprobavala Make up revolution palete,ja sam bez rijeci <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. theBalm palete su lijepe, ali ipak mi se mnogo više sviđa Soul mattes. Što je najvažnije, iskoristiću sve nijanse, od prve do posljednje. Trebala sam dobru mat paletu i evo je, tako da je u mom slučaju opravdala cijenu :) Imam dvije MUR palete i jako su dobre! Treća je u planu! :D

      Izbriši
  3. Fotografije su predobre, a nijanse su zaista lepe i odlicno ukombinovane :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za fotografije <3
      Da, nijanse su odlične za kombinovanje!

      Izbriši
  4. Predivna paletica sa jos divnijim nijansama.

    OdgovoriIzbriši