Alverde Q10 Reinigungsöl Bio-Gojibeere (ulje za čišćenje)

10:17:00

Kad su uljni preparati u pitanju, Alverde u mom slučaju zauzima prvo mjesto sa uljem divlje ruže. Ubjedljivo! Nešto najbolje čime sam počastila kožu. Kad je Alverde ulje za čišćenje stiglo u dm, nisam mnogo razmišljala da li da kupim - nekako sam pod dojmom prošlog ulja i odličnog učinka željela da i ovo bude dobro.  Iako je od ruže za njegu, a ovo za čišćenje, ali... ulje je ulje i ja uljima ne mogu da odolim :) Nadala sam seda će biti dobar duo za čišćenje i njegu.

O čemu je riječ?

Osvježavajuće mirisno ulje za čišćenje lica sa prirodnim koenzimom Q10 njeguje kožu bez da ostavlja masni trag. Prije upotrebe dobro protresti. Nekoliko kapi nanijeti na suhu kožu lica, usana i kapke. Potom navlažiti lice vodom kako bi se ulje pretvorilo u pjenušavau emulziju. Ostaviti 1 min. da djeluje. Potom isprati toplom vodom.


Alverde Q10 Alverde Q10 Reinigungsöl Bio-Gojibeere (7,50 KM 100 ml) nije čisto ulje, riječ je o dvofaznom sredstvu za čišćenje s manjim omjerom ulja. Zbog ovog uvijek treba baš dobro mućkati bočicu kako bi se sastojci sjedinili i kako bi se ulje ravnomjerno rasporedilo, a ne već prilikom prvih nekoliko upotreba potrošilo. Kako obično bude kod dovafaznih čistača, ostavljaju uljni film na koži, no ovdje je vodena faza mnogo izraženija i taj uljni dio se uopšte ne osjeti.

 Prvo što sam zanemarila kod uputa za korištenje je da nanesem na suho lice. Ne koristim nikad ulja na suhu kožu, pa tako ni za čišćenje. Trošim više s manje rezultata! A ovo i nije moguće dozirati u kapljicama jer je previše vodeno i bježi s ruke. Pjenušava emulzija se pojavi tek kad se šminka većinski očisti.

 Ovo ulje neće ukloniti šminku u jednom potezu, postupak je potrebno ponoviti dva do tri puta, sve u  zavisnosti koliko šminke koristite. Ja nisam mnogo, tako da moj postupak ćišćenja bude gotov s dva tufera, a ponekad zaokružim čišćenje i kremom za umivanje, također Alverde (volim ovaj brend očigledno). Šminku uklanja... solidno! Neće brzo, posebno veću količinu. Obično alkohol u Alverde proizvodima nije naišao na negodovanje kože,  no s ovim uljem osjetim peckanje koje je nekad izražajnije, nekad slabije. Ako uzmem u obzir sastav u kojem je alkohol na visokom mjestu, ali i parfem, onda bih mogla dobiti moguću kombinaciju za negativnu reakciju kože.


Koliko god sam se nadala da će ovo ulje upotpuniti njegu koju dobijem s Alverde uljem od ruže, odnosno da će prvi korak čišćenja biti dobar uvod za ulje ruže, na kraju svega moram priznati da ovo ulje ne bih ponovo kupila. Previše posla, a na tržištu imamo učinkovitije proizvode. Postepeno sam smanjivala upotrebu za večernju rutinu odstranjivanja šminke i "prebacila" ga u jutarnju gdje se nešto bolje snašao (nekako se mora potrošiti :). Kako posjeduje izraženiji citrusni miris, tako je dobro došao za razbuđivanje jer mi miris godi, ali priznajem da bih voljela da je manje izražen. I na kraju, ono preko čega ne mogu preći je peckanje! Kad imate osjetljivu kožu sklonu crvenilu, onda je ovo posljednje što vam treba od čistača za lice. Nažalost, ovaj proizvod nema moju preporuku!


INCI: Aqua, Glycine Soja Oil*, Alcohol*, Coco-Glucoside, Betaine, Heptyl Glucoside, Parfum**, Prunus Amygdalus Dulcis Oil*, Ubiquinone, Punica Granatum Seed Oil*, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Olea Europaea Fruit Oil*, Citrus Limon Peel Oil*, Lycium Barbarum Fruit Extract*, Vanilla Planifolia Fruit Oil*, Sodium PCA, Sodium Lactate, Sodium Cocoyl Glutamate, Disodium Cocoyl Glutamate, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Limonene**, Citral**, Geraniol**, Linalool**, Eugenol**
* ingredients from certified organic agriculture ** from natural essential oils

You Might Also Like

14 komentari

  1. Hvala na recenziji. Ja cu ga ipak isprobati :)
    Imam izuzetno masnu kozu koja nije osjetljiva ni zahtjevna a i puder koristim jako rijetko pa cu rado isprobati ulje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu! Sudeći po ovom što si napisala, ovo ulje bi moglo odgovarati tvojim potrebama :)

      Izbriši
  2. Jooj, kad sam ugledala pakovanje odmah sam ga poželila imati, al ako ga ne preporučuješ teška srca ću ga preskočiti.. Mislim da ni meni ne bi bio od veće koristi.. A i ja jako volim ulja!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I moja ljubav prema uljima je velika, ali eto, ne može svako biti po mojoj volji :)

      Izbriši
  3. Alverde zaista ima dobrih proizvoda.Jedan medu njima jeste ulje od divlje ruže koje preporučujem svima i svi su zadovoljni.
    Na početku posta sam mislila evo ga još jedan u nizu must bave Alverde proizvoda ali me alkohol na trećem mjestu bas razočarao.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ulje od ruže i krema za umivanje su moja dva omiljena proizvoda za njegu lica! Odlična kombinacija za osjetljivu kožu od koje nikad nisam imala negativnu reakciju. Iako je alkohol prisutan u mnogim Alverde proizvodima, ovo je prvi put da je izazvao neugodan osjećaj peckanja.

      Izbriši
  4. Nisam probala ni ulje od ruze, mada sam citala brdo pozitivnih recenzija za njega. Tako da je to prvo na listi pa onda sve ostalo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I od mene preporuka da ulje od ruže bude prvo na listi za kupovinu! :)

      Izbriši
  5. e pa hvala na recenziji, i dobro da ga nisam uzela. privukla me bocica i novitet na policama, ali me odbio alkohol u sastavu i odlucila sam ipak pricekati neciju recenziju. ponadala sam se da ce biti dobra zamjena ako ili kad povuku Balea ulje za umivanje, ali mi Baleino ipak djeluje kao bolja opcija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa nema na čemu, iskoristi onda pare za Balea ulje :D A jeste lijepa bočica, posebno ova narandžasta boja. Mislim da je svaki Alverde proizvod koji sam probala imao alkohol, ali ovdje ga nisam mogla zanemariti jer koža negoduje.

      Izbriši
  6. Dvoumila sam se izmedju ovog ulja za ciscenje i onog balea, pa sam uzela balea na svu srecu Ni balea nije fenomernalno,treba ga barem dva puta staviti da se skine sva sminka, ali je nesto jeftinije od alverde ulja. Mnogvdnosno da će prvi korak čišćenja biti dobar uvod za ulje ruže, na kraju svega moram priznati da ovo ulje ne bih ponovo kupila. Alverde ima umivalicu sa morskim algama koja mi sjajno odgovara, ne isusuje, ne pecka za oci,fino osvjezi i ocisti kozu, a jeftina je i ima dobre sastojke.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ništa nemaš problem s peckanjem kad koristiš Balea ulje. Imala sam piling s morskim algama, ali mislim da je ta linija namijenjena za mješovitu kožu, pa nisam više ništa probala jer piling baš nije bio za moju kožu - isušivao je. Alverde krema za umivanje (crvena linija) je nešto što jako, jako volim za umivanje i potrošila sam nekoliko pakovanja. Sve ovo što si navela za svoju umivalicu, ja mogu iskoristiti za ovu moju :)

      Izbriši
  7. Da sam bar procitala recenziju prije nego sam platila i izasla iz DMa :( u ruci sam imala i ulje divlje ruze i ovo, q10 me prevario :( doduse, jos uvijek nisam isprobala, mozda ce meni i odgovarati :/

    OdgovoriIzbriši
  8. gdje ima da se kupi???
    vec dvije godine uzalud cekam da se vrati na police dm-a u Sarajevu ... ako znate gdje ima molim vas javite, bit cu vam beskrajno zahvalna

    OdgovoriIzbriši