Avon Calming Effects puder

23:11:00

Nimalo se nisam dvoumila koji će biti prvi proizvod koji će otvoriti blog. Odlučila sam da to bude proizvod kojem sa vjerna dugi niz godina. Puder koji uvijek imam i kojem se uvijek vraćam - Avon Calming effects.


Avon Calming Effects puder je srednje gustoće, sa srednjom moći pokrivanja pa tako uz malu pomoć korektora dobijate jače ciljano prekrivanje, npr. podočnjaka. Lijepo se stopi s licem, pa samim tim nema efekta maske, čak ni ako nanesete više slojeva, koža i dalje djeluje prirodno. Moje osjetljivo i suho lice koje reaguje na mnoge proizvode, pa i pudere crvenilom, s ovim puderom došlo je na svoje. Sadrži aloju i kamilicu koji umiruju lice i ujedno sprečavaju nastank crvenila koje se često pojavljuje kod osjetljive kože, a veoma lijepo ga prekrije. Mislim da je ovo jedini puder za koji znam da je namijenjen baš za osjetljivu kožu. Veoma je ugodan na koži i licu pruža zdravi sjaj ali ništa previše, a ako vam se i to malo sjaja ne dopada, sa vrlo malo pudera u kamenu ili prahu možete se dobiti mat izgled. Iako ne isušuje kožu, uvijek koristim kremu prije da na suhim dijelovima ne izgleda ružno, a ukoliko imate normalnu kožu, s ovim puderom možete proći i bez kreme. Vaša koža, samo bolja :) 


Kada sam imala problema sa bubuljicama, ovo je bio jedini puder koji sam mogla koristiti, a da mi se stanje ne pogorša. Moja nijansa je Nude koja se veoma lijepo "stopi" sa mojim jako svijetlim tenom i u potpunosti mi odgovara. Da ne bi pogriješili prilikom izbora nijanse u katalogu, preporučujem da prvo naručite nekoliko testera i tako pronađete najbolju nijansu. Dolazi u količini od 30 ml, a cijena varira od kataloga do kataloga ali uvijek je negdje oko 10 KM što je jako povoljno. Preporučila bih ga suhoj i normalnoj koži, pa i mješovitoj uz obavezno matiranje T zone.

You Might Also Like

8 komentari

  1. Imala i bio mi je dobar. Nisam samo sigurna koju sam boju imala, cini mi se Almond.Meni su njihovi puderi cesto odgovarali, nisam sklona bubuljicama,a iako nemaju puno nijansi, mogu se pronaci u tih par.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je nude bila savršena, a inače teško dođem do odgovarajuće nijanse. Ovo je bio jedan period kada su me bubuljice napale, a ovaj puder mi nije otežavao situaciju.

      Izbriši
  2. Mene zanima kakav je nijansa Cream, posto sma cula da je nekima dosta tamnja nego u katalogu. Dvoumim se izmedju Nude Almond i Cream. Moze help Da je zuti podton. Thx :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nude je, čini mi se, najsvijetlija nijansa i za jako svijetle osobe. Almond nikad nisam vidjela uživo, dok Cream jesam kod prijateljice, ali prošlo je od tad vremena. Najbolje je da naručiš uzorke i tako skontaš koja ti nijansa odgovara, da te ja ne bih zeznula :D Ali mislim da je žuti podton i da je to, sudeći po katalogu, srednja nijansa :)

      Izbriši
  3. Hvala ti puno. Narucila sam Cream pa sta bude, a svakako ide ljeto pa ce mozda biti ok.
    pozzich
    Azra

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu, nadam se da će nijansa odgovarati :)

      Izbriši
  4. Sigurno ću ga probati, ali češće koristim bb kreme pa mi neće trebati u skorije vrijeme.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj puder je baš, baš lagan i ugodan, pa ni ljeti ne pravi problem na licu :) Ako ne voliš jako prekrivanje, onda svakako probaj.

      Izbriši