Flormar Waterproof olovka za usne

11:57:00

Kada bih morala da biram između olovke za usne ili ruža, teško bih se mogla odlučiti. Ali, kada bih morala izabrati dvije nijanse opet bi nastao problem. Crvenu svakako, ali ja volim sve nijanse crvene dok za neku drugu nijansu koja nije crvena morala bih dooobro razmisliti. Ne tako davno, nisam mogla zamisliti da koristim crvenu, dok danas ne mogu bez nje. Ne samo u kozmetici.

Za ovaj post biće dvije olovke Flormar Waterproof Lipliner ili vodootporna olovka za usne. Ovo vodootporna su mogli i izostaviti jer to nije. Prva pa kritika :) 



Izabrala sam nijasnu 232, a to je crvena  i 228 roza. 

Tekstura olovaka je za pohvalu. Nisu kremaste ali nisu ni previše suhe nego dovoljno tvrde da omogućavaju precizno nanošenje. Postojanost bi mogla biti i malo bolja kod svijetlije nijanse, dok je kod crvene puno bolja. Za produžavanje trajanja ruža i precizno konturisanje usana pokazale su se puno bolje nego samostalno. Razlog je što samostalno nanesene veoma brzo isuše usne pa je balzam prije njih obavezan. I nedostatak je upravo isušivanje usana jer ja volim olovke nanositi same, a sa ovim osjetim neugodno zatezanje pa čak i kad prethodno koristim balzam.



Posebno mi je drago što se veoma lako oštre. Mrzim kada pola olovke nestane u pokušaju zaoštravanja.

A sad ukratko, neću kupiti ponovo jer želim olovke koje mogu samostalno koristiti, a ove ću svakako iskoristiti prije nanošenja ruža i za takvu upotrebu toplo preporučujem. Što zbog cijene, što zbog posla koji naprave zajedno sa ružem. Ili, preko njih sjalilo za usne i nema suhih usana, ukoliko volite ovu kombinaciju.

I za kraj, cijena  je smiješno mala, 2,50 KM.

You Might Also Like

14 komentari

  1. oni ovo vodootporna stave reda radi :-) mislim ne samo oni nego mnogi :-)
    uglavnom ubijedila si me da mi ova olovka ne treba jer volim kremaste i olovke koje su mazive preko cijelih usana ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da ne bude samo bijelo pakovanje i ime nego hajde da popunimo prazninu ovim waterproof :) Kupi čokoladu za ove pare, sigurno ćeš više uživati :D Bolje su mi Essence ili Farmasi, a cijene su tu negdje.

      Izbriši
    2. slažem se, bolje su mi essence a flormar sam kupila jer sam cula da su dobre, a meni..meh :D ali ima dosta nijansi pa se može probrati

      Izbriši
    3. Nisam ni znala kakve su niti sam čitala o njima, ali hajde, probaću nisu skupe :) I eto, nisu po mojoj mjeri :)

      Izbriši
  2. Ja volim da nosim olovke preko cijelih usana jer mi duže traju. Imam Flormarovu 201, ali to su muke sa nanošenjem. Mislila sam da je do nijanse, ali izgled ada su sve takve :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni se sviđa dugotrajnost i kako olovke izgledaju samostalno nanešene. Flormar ne baš, ali hajde :) Prvo sam kupila crvenu pa sam onda ovu drugu, kontajući biće bolje. Ali, čini mi se da su sve iste :D

      Izbriši
  3. Imam ovu fuksijastu i bas je volim. Meni je jako bitno da se lepo ostre posto sam neke bacila iz besa jer se uzasno ostre i lome se. Ove su srecom dobre. Bada imala sam neku njihovu za oci i nije se tako lepo ostrila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je i meni važno jer ako će pola olovke nestati dok se dobije nešto što se može skoro pa koristiti onda ništa. Za oči nisam probala iako sam malo zastala da ih pogledam :D

      Izbriši
  4. Nisam nikad probala flormar, ali probala sam essencove olovke i po opisu, djeluju mi dosta slicne. Ne zatezu mi usne nakon nanosenja, ali je daju mi bas neugodan i cudan osjecaj

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su Essence puno bolje. Koristim balzam prije i nema zatezanja kao kod ovih, a i ako isušuju usne to je minimalno u odnos na Flormar jer su više kremaste.

      Izbriši
  5. Imam nekoliko Flormar olovcica i sasvim su mi ok. Ja doduse nisam fan toga da nanosim samu olovku umjesto ruza.
    Ako trebas neke dobre u te svrhe, preporucujem ti Aurine, one zbilja mogu i kao ruz.
    Meni recimo Essence olovke ne drze dobro ivice usana za ruz upravo jer su toliko mekane, ali za ispuniti cijele usne bojom su odlicne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Flormar olovke će biti prve koje ću iskoristiti samo za obrubljivanje usana dok sve ostale više volim koristiti samostalno. Aurine bih rado probala ali nažalost, nisu mi dostupne. Ako ikad upratim negdje Auru svakako ću te poslušati :)

      Izbriši