My hat´s off to you - Alverde

12:41:00

 Ponekad dok po ko zna koji put čistim, sortiram i slažem kozmetiku, obratim pažnju koliko proizvoda imam od kojeg brenda i koji su to stvarno vrijedni pažnje, a koji baš i nisu bili sretan izbor. U jednom takvom opuštajućem trenutku (kozmetika uvijek opušta, bez obzira šta radim, čistim ili samo gledam), došla sam do ideje koja je sprovedena u današnji post. My hat´s off to you postovi predstaviće jedan brend i nekoliko proizvoda vrijednih pažnje, proizvodi kojima skidam kapu :) Za početak je to Alverde koji dugo nije mogao privući moju pažnju prilikom posjete dm-u. Izgled proizvoda nije išao u prilog kupovini ili bar da kratko provjerim šta ima u ponudi. No, kad sam počela sve više s upotrebom prirodne kozmetike, tako je došlo vrijeme da se upoznam s Alverde proizvodima. Alverde je pristupačnih cijena i većini dostupan, a iako na prvu baš i nije izgledalo tako, ima mnogo toga za ponuditi i ima zanimljivih stvarčica.



Alverde Nutri-Care šampon s bademom i arganom


Već prva upotreba šampona odredila je našu zajedničku budućnost i ljubav, dok svaka naredna upotreba samo učvrstila. Ne sjećam se kad sam zadnji put kupila isti šampon dva puta, a ovom je to "pošlo za rukom." Ne sadrži silikon, a šamponi bez ovog sastojka su trenutno veoma poželjni za negu moje kose. Gusta je i teška, pa bih često veoma brzo izgubila volumen na tjemenu, a to je posljednje što želim. Ali s Alverde (200 ml 3,50 KM)šamponom kosa zaista dugo ostane čista (4 dana). Pruža škriputavo, ali baš škriputavo čišćenje s veoma blagim mirisom koji se osjeti prilikom pranja kose. Ako imate problem s kosom koja se mrsi, ovaj šampon će vam možda zadati malo muke dok to dovedete u red, dok u mom slučaju nakon nanšenja maske problem s blagim petljanjem nestane. Obećava intenzivnu njegu i regeneraciju suhe i oštećene kose. Moji vrhovi su poprilično suhi, dok ostatak kose i nije toliko problematičan - blago suha, a dio koji ne tretiram maskom nakon šampona nije isušen nakon sušenja. Vrhovi ipak traže masku, ali nisu dodatno isušeni. Kosa koja se brzo masti, ali ima i suhe vrhove, veoma lako bi mogla zavoljeti ovaj šampon. 


Alverde Clear krema za umivanje za problematičnu kožu



Alverde krema za umivanje lica (100 ml oko 6 KM) namijenjena je problematičnoj koži, što moja nije, ali jedna nesrećna krema dovela je do pojave nekoliko napasnika na koži - bubuljica. Nisam željela agresivne preparate s alkoholom da dodatno isuše kožu, a svakako sam htjela nešto prirodno. Da ne bih odugovlačila, bubuljice nisu nestale zbog upotrebe ove kreme, ali mislim da je nešto malo pomogla da se isuše.
 Bez obzira što bubuljice nisu nestale, postoji razlog zašto je ovaj proizvod na listi.
Kremasta i blago gusta tekstura odmah mi se svidjela. Veoma dobro odstrani šminku s lica (neka vas ne zavara što veoma slabo pjeni), lice ostavi tako nježnim, a najbolje od svega je što suhu kožu ne isušuje i prosto nisam mogla vjerovati da sam s ovim proizvodom ponekad mogla proći bez nanošenja kreme! Čak umiruje crvenilo čime je kod mene zaslužen veliki plus. Dok su napasnici boravili na koži, navečer bih samo koristila ovu kremu za umivanje, bez dodatnih proizvoda kako bih nanosila što manje proizvoda, a ujutro ne bi bilo isušenih dijelova. Prirodni sastojci koji blago čiste kožu i dobar učinak su uvijek poželjna kombinacija, a s ovom kremom za čišćenje sam upravo to i dobila. Jedino što ne mogu pohvaliti je miris, čudan je, ali nije neugodan i previše jak pa se može i zanemariti. Mislim da ću ponekad pružiti priliku proizvodima bez obzira što nisu namijenjeni za moju kožu :)

Alverde ulje divlje ruže



Jako volim koristiti ulja za lice (i tijelo), a zahvaljujući njima ponekad zaboravim da sam imala mnogo problema sa suhom kožom. Alverde ulje divlje ruže je pravo malo blago u maloj bočici o kojem sam već pisala, pa da se ne bih ponavljala ovdje pročitajte zašto je Alverde ulje dobilo sve pohvale. Nisam mogla da ga izostavim u ovom postu :)


Alverde maslac za tijelo makadamija i karite maslac



Mini maslac za tijelo koj prosto mami pored kase da s vama napusti dm. Očigledno nisam odoljela, a kako jako volim mazalice za tijelo, onda ovi mini i nisu neki veliki grijeh jer će sigurno biti potrošeni. Ako ipak volite što veće pakovanje, onda ima i za vas u količini od 200 ml, dok ovaj mali sadrži 50 ml, a košta nešto manje od 2 KM. Alverde maslac putuje sa mnom uvijek jer volim mini proizvode u neseseru - olakšaju torbu u kojoj se nekako uvijek nađe i što treba i što ne treba. Prva namjena bila je samo za ruke, ali kad sam probala za tijelo, nikako nije moglo proći da koristim samo za jedan dio tijela :) Za ruke je jača njega nego što meni treba, pa često koristim kao noćnu njegu za ruke.
Tekstura nije baš gusta kao kod maslaca, više je kao gušća krema. Apsorpcija je veoma brza, kožu će obaviti blagim i  ugodnim mirisom koji se kratko osjeti. Veoma dobro hidratizira kožu, ali izostaje masniji osjećaj pa ne treba brinuti što je maslac i što je namijenjen suhoj koži jer vjerujem da bi ga voljela i normalna koža, posebno za vrijeme hladnijeg vremena.


Alverde maska za lice divlja ruža i shea maslac



Bogata hidratantna maska za kožu namijenjena je suhoj koži. Pakovanje je predviđeno za dvije upotrebe, ali ja sam iskoristila za 4 upotrebe i to nisam štedila nego bogato nanosila, pa vjerujem da bi se mogla iskoristiti za još dvije upotrebe jer 2x7,50 ml (2,20 KM) i nije baš tako malo, a i ne treba mnogo nanositi. Da sam iskoristila cijelu kesicu bilo bi zaista previše, a rezultati su i ovako bili vidljivi. U uputstvu piše da se odstrani blaznicom nakon 15 min, no morala sam umiti lice jer odstranjena samo blaznicom ostavlja težak i masniji osjećaj na licu. Nakon umivanja osjeti se nježna koža lica sa jako, jako dobro hidratiziranim suhim dijelovima te djeluje umirujuće na kožu. Prirodni i njegujući sastojci (ulje suncokreta, glicerin, shea maslac, maslinovo ulje...) maske pružaju zaista bogatu hidrataciju, pa čak nije često potrebna ni mojoj suhoj koži. Ukoliko imate jako suhu kožu, vjerujem da bi s ovom maskom bili veoma zadovoljni i da bi pomogla kad je potreban brz i učinkovit opravak suhe kože. 


You Might Also Like

26 komentari

  1. Alverde proizvodi su stvarno dobri, ja sam probala ulje za lice i puter za tijelo i stvarno su odlicni!
    ali, ovu Alverde kremu za umivanje lica nisam vidjela do sada, koliko kosta i kako dobro uklanja maskaru i lajner?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Krema je oko 6 KM i traži je gdje su svi crveni Alverde proizvodi :D Puno brže završim s čišćenjem kad prethodno odstranim uljem ili micelarnom šminku s očiju, a mislim da bi s ovom kremom potrajalo da sve bude u potpunosti čisto.

      Izbriši
  2. Ja koristim ovo ulje i to bas zato sto sam procitala recenziju istog i bas sam zadovoljna,nekako mi lice blista,mada ga ja ne koristim svakodnevno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šta da kažem za ulje, a da se ne ponavljam i da nije pohvala :) Drago mi je da si i ti zadovoljna i da se pridružuješ pohvalama.

      Izbriši
  3. Meni je super njihova beauty & fruity pjena, odlična je za moju mješovitu kožu. Dobra mi je i aqua linija isto za mješovitu kožu. A i šamponi su im dobri :) ja sam probala onaj s kavom, mislim, za volumen.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo preporuke za mješovitu kožu ;) S ovim šamponom sam veoma zadovoljna i dobijem sasvim dovoljno volumena, ali mogla bih i taj nekad probati :)

      Izbriši
  4. Ove maske mi zvuce super,koliko kosta ovo jedno pakovanje?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za suhu kožu ovo je jedna veoma pristupačna maska za lice, a djelotvorna. Sad sam ubacila i cijene u tekst, to sam potpuno zaboravila - 2,20 KM košta maska :)

      Izbriši
  5. A dobro si me podsetila na tu kremu za umivanje !!!
    nikako da se setim da je kupim, a želim je već dugo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemoj ponovo da zaboraviš! :) Eto praznika, napravi paketić, ubaci kremu i ispuni sebi želju :D

      Izbriši
  6. Nemam nijedan Alverde proizvod,nikad nisam obratila pažnju na njih,a zapravo sad vidim kako ima divnih stvari.
    :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Provjeri šta se krije na policama, vjerujem da će nešto privući pažnju kad malo bolje pogledaš šta nude ;)

      Izbriši
  7. nisam još ništa kupila Alverdeovo :D ne znam ni sama zašto :/
    kupio me šampon od argana i badema, zbog tog šriputavog čišćenja :D i ulje divlje ruže mi se čini odličnim, sve više me privlače i zanimaju ulja :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nekad će možda nešto doći na red :) E, ljubitelji škriputavog čišćenja na ovaj šampon ne bi se trebali žaliti. Ja sam prezadovoljna kako ulja djeluju na moju kožu i njihova upotreba je jedna od pametnijih odluka za njegu kože lica i tijela :)

      Izbriši
  8. Nisam probala ni jedan Alverde preperativni proizvod. Probala sam nekoliko ruževa i još nešto od dekorative i dosta sam se razočarala je su mi proizvodi smrduckali i tu je nastala odbojnost prema brendu. Osim kod tebe, čitala sam puno pozitivnih recenzija o Alverde proizvodima i nadam se da ću se uskoro riješiti predrasuda :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ono malo od Alverde dekorative što sam probala, ni mene uopšte nije oduševilo. S preparativom je, kao što se može primijetiti, potpuno drugačije. S preparativom ćeš puno bolje proći kad je miris u pitanju :) Od ovih mojih ovdje samo smrducka krema za čišćenje, ali nije tako strašno :) Dok proizvodi za tuširanje imaju grozan miris, ono kod mene ne prolazi :)

      Izbriši
  9. Nisam probala nista od navedenog ali sigurno cu Clear kremu za umivanje,jer tvojim recenzijama verujem iz iskustva:) Od Alverde-a sam imala gel za umivanje sa morskim algama za mesovitu kozu,intenzivnog je mirisa ali je to zanemarljivo s obzirom na divan efekat koji daje,i kremasti korektor u okruglom pakovanju-odlicno mi zakamuflira podocnjake :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kristina, uljepšala si mi dan ovim komentarom :) Morske alge zvuče zanimljivo, a i ja mogu zanemariti intenzivan miris i smrduckanje ako pruža dobre rezultate. Korektor sam probala, ali davno, davno, pa se baš i ne sjećam kakav je bio :)

      Izbriši
  10. Šampon je kupljen po tvojoj preporuci i već znaš da me oduševio. Ne mogu da se sjetim da li sam još nešto probala od Alverde-s (vjerovatno jesam)ali trenutno nemam pojma :D A jesam, umila sam se tom kremom za umivanje kod tebe haha :Đ

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Milo mi je i toplo oko srca da si oduševljena :D Koliko ja znam probala si tri maslaca za tijelo i eto još krema za umivanje xD

      Izbriši
  11. Ja koristim losion i gel za tuširanje iz LE kolekcije i sasvim su mi ok, bas lijepo njeguju :D Inače tek sam nedavno počela koristiti alverde proizvode i mogu ti priznati da su zaista dobri :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako volim mazalice za tijelo, tako sam posebnu pažnju obratila šta ovdje imaju i šta želim probati :D LE kolekcije uvijek imaju nešto zanimljivo i mirisno :)

      Izbriši
  12. Veliki pozdrav!
    Danas sam otkrila tvoju stranicu tražeći recenzije od Alverde proizvoda i drago mi je što ima neko iz Bosne. Uglavnom naletim na hrvatske ili srbijanske, a to mi ne odgovara samo zbog toga što cijene nisu izražene u KM i što tamo često budu proizvodi kojih nema kod nas.
    Ako te i dalje zanima Alverde, napisaću svoje utiske ;)
    Probala sam: 2 GELA ZA TUŠIRANJE https://media.meindm.at/asset/dmshop/product_seo_big/ffffff/alverde-pflegedusche-vanille-mandarine--10007729_B_P.jpg
    https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/ca/7c/e9/ca7ce9a2ee14273281fe33a0353240fd.jpg
    Uživala u mirisu, blagi su za kožu, treba ih staviti na spužvu da bi pjenili, miris gela i ne treba biti jak kako bi prirodni miris kože bio lijep ;) Osjeti ga onaj ko bi trebao (vaš partner ili dijete će sigurno uživati u vašem zagrljaju) :D
    ŠAMPON https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRvfEcU3pRIkGuuqLrqyOxiKZjDQVgc3lSt-iv86hMM1HTxDTVbPA
    Kako nema štetne sastojke ne pjeni puno, ali čisti kosu dobro. Ako je masna ne trebate poslije ništa stavljati, a ako je suva trebaće maska, ulje, balzam ili šta već koristite za raščešljavanje i njegu. Miris je divan i takođe nije jak, što je odlično. Nimalo ne smeta mojim očima, inače me peku oči od šampona koji se ne vode kao prirodni, pretpostavljam da mi smeta SLS
    BABY KUPKA http://www.pinkmelon.de/wp-content/uploads/2015/02/alverde-bad-art1.jpg
    Baš prirodna, nježna prema bebinoj koži, osjeti se skroz blagi miris kamilice, tako da bebin božanstveni miris može doći do izražaja :D
    TONIK ZA LICE https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/17/68/46/176846a0c6f77792e3e5909298233947.jpg
    Koristi se poslije čišćenja lica, a prije kreme, da pokupi ostatke. Prija mi jer hladi, a samo pomalo pecka, tako treba da djeluje jer ima alkohol, dođe kao dezinfekcija. Ne treba ga ispirati, samo staviti na blaznicu, natapkati nježno, ostaviti par minuta da djeluje i staviti kremu, npr ovu koju ću napomenuti dole
    KREMA ZA LICE https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRBg43W1p7Mba_76NaciR4F2wBXylJASpgWXAZpA1FPDXiZxoiHeA
    Nju stavljam poslije čišćenja i stavljanja tonika, odlično hidrira kožu, koristim je naveče uglavnom.
    DVOFAZNI ODSTRANJIVAČ ŠMINKE- http://1.bp.blogspot.com/-tc0wGbBO1TI/UzfsvChJh0I/AAAAAAAAAZI/u-P2P6xhYto/s1600/bild-alverde-2-phasen-make-up-entferner-data.png
    Javim utiske kad probam, sinoć ga kupila. Inače sam skidala šminku sa baby vlažnim maramicama, pa prala lice baby kupkom ;)
    Nadam se da sam pomogla bar malo ;) :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si došla do moje stranice ;) Mislim da jedini proizvod koji sam htjela, a da nema kod nas, je ulje za kosu. Mnogo je pohvala dobilo! Naravno da me zanima, volim Alverde proizvode i uvijek volim pročitati šta neko drugi ima za reći. Hvala što si podijelila ovdje svoje iskustvo :)

      Gelove za tuširanje nisam probala, ali nisam nešto mnogo ni obratila pažnju jer sam nekoliko puta pomirisala one koje nemaju baš lijep miris, pa sam odustala. A probala sam maslac za tijelo s vanilijom i mandarinom koji divno mirše, pa vjerujem da je i ovaj gel.
      Šampon sam baš nedavno potrošila i dobar je, ali više sam zadovoljna arganom i bademom. Kosa duže ostane čista! Što se tiče tonika, mislim da je bolje da pronađeš neki koji neće peckati jer to nikad nije dobar znak - koža negoduje :) Koristim Alverde proizvode koji sadrže alkohol i ne peckaju nikako, a kako imam osjetljivu kožu uvijek imam strah da će doći do ovog. Nadam se da ćeš biti zadovoljna zamjenom za vlažne maramice jer one nisu nešto što bih preporučila za odstranjivanje šminke i toliko je drugih proizvoda koji su daleko bolji za kožu :)

      Izbriši
  13. I meni je drago ;)
    Nadam se da će ulje uskoro stići i kod nas jer je mojoj kosi potrebno :D
    Probaj neki od gelova, normalno da ti ne mirišu svi, zavisi šta voliš, o ukusima se ne raspravlja ;)
    Zaboravila sam reći tj. pogrešno sam se izrazila, tonik me peckao samo prvi put, poslije sam imala osjećaj kao da me osvježava, što je najvažnije koža mi se nije crvenila niti išta slično, a kad sam nanijela kremu baš mi je prijalo. Ako se nešto proba prvi put, mislim da ne treba odmah baciti proizvod ako primjetite neku reakciju. Koža tako zna reagovati zbog nagle promjene. Npr ja dugo nisam ništa koristila za njegu, a koža mi je osjetljiva i pomalo suva, pogotovo sad kad je hladnije, pa na prvu često reagujem tako što dobijem po koju bubuljicu koje se povuku nakon manje od sat vremena. To mi se dešava i kad čistim prašinu ili dodirnem 'prljavim' rukama lice.
    Sigurno ću probati šampon sa arganom i bademom jer obožavam takve mirisne note, a i dobro je za njegu. Imam Baleino ulje za kosu s arganom, odlično je za raščešljavanje, stavljam ga na mokru kosu, a može i na suvu. Samo voljela bih da imam od Alverdea jer je čistije i prirodnije ;)
    A vlažne maramice sam koristila jer su bile pri ruci, imam bebu, pa nemam baš vremena da često idem u šoping :P
    Nisam spomenula losion za tijelo http://www.dodaj.rs/f/3z/10R/4efP1QQz/bild-alverde-koerperloti.png
    Pošto sam ga samo jednom namazala jer sam juče kupila, ne znam da li dobro njeguje. Javiću nakon što ga više puta nanesem ;) Miriše osvježavajuće, podsjeća najviše na citrusne mirise, valjda zbog aloe :D
    A skroz sam zaboravila (postala sam baš zaboravna inače) i to da sam oduševljena maskarom https://media.meindm.at/asset/dmshop/product_seo_big/ffffff/alverde-schwung-praezision-mascara-schwarz--10019018_B_P.jpg
    Ima gumenu četkicu i najdivniji miris, nikad mi ni jedna maskara nije mirisala uopšte, a zato je ova odlična. Košta samo 8 KM i nešto pfeniga :D
    Sad sam u fazi istraživanja prirodne preparativne i dekorativne kozmetike, pa ću ti javljati utiske kad god stignem ;) LP

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da sam za ulje prvi put čula prije tri godine i od tad nisam kod nas vidjela, tako da čisto sumnjam da će doći :D
      Provjeriću ponovo kakvih gelova imaju, nadam se da su sad ugodniji mirisi. Odlično za tonik! Važno je da se nije nastavilo. Joj, imala sam jednom reakciju na prašinu i ne želim se ni sjećati kakva je koža bila. Ali samo na bradi :))
      Losione nisam probala, ali maslaci su divni i baš fino njeguju kožu, posebno zimi. Alverde dekorativa me nije oduševila, ali imaju nekoliko zanimljivih noviteta, pa ko zna, možda dobiju priliku :)
      Prirodna preparativa ima moju pažnju, dok s dekorativnom nisam još imala ozbiljnijih susreta. Uvijek se možeš javiti u inbox, pa ćemo razmijeniti iskustva :))

      Izbriši