Alverde piling maska za lice

12:52:00

Jedan od razloga zašto ne volim ljeto je znojenje kad samo nakon kratkog boravka vani imam osjećaj da je lice puno svakakvih nečistoća i jedino što u tom trenutku želim je što prije doći kući i očistiti lice i sve što se nakupilo u porama. Tu naravno u pomoć dolazi piling, a nakon toga i maska. Još bolje je kad su ova dva proizvoda spojena u jedan proizvod, a oba djeluju veoma dobro. Nisam mislila da ću zavoljeti bilo šta 2u1 za lice jer nešto baš i ne vjerujem u takva obećanja, ali na kraju ipak završim tako što pišem ovaj post i nekoliko pohvala jednom takvom proizvodu. Ponovo me Alverde nije razočarao.

"Piling maska za pranje lica s ljekovitom zemljom smanjuje nečistoću i kožne iritacije te sprečava njihovo ponovno nastajanje. Djeluje antibakterijski, adstringentno te posjpješuje pore. Visokovrijedni aktivni sastojci otvaraju začepljene pore. Blage čestice pilinga od koštica marelica čiste kožu od odumrlih stanica.

Primjena: piling masku nanijeti na lice više puta tjedno i pustiti da djeluje cca. 10 min. (ne nanositi na područje oko očiju). Na kraju isprati u mlakoj vodi i odstraniti blaznicom, lagano masirajući."




Alverde piling maska za lice s ljekovitom zemljom (5,65 KM 50 ml) namijenjena je za njegu nečiste kože, ali iako nisam u skupini onih koji se konstantno bore s bubuljicama (osim ponekad nekoliko dosadnih primjeraka), nakon kreme za umivanja iz ove linije s kojom sam jako zadovoljna, odllučila sam probati i piling masku. Moram biti iskrena i reći da sam na početku mislila kako će ovo biti ili piling ili maska, nikako oboje. S upotrebom sam počela kad sam već neko vrijeme drugovala s nekoliko bubuljica na bradi koje baš i nisu imale namjeru napustiti moje lice. Dolaskom piling maske primijetila sam da su se počele povlačiti, sušiti i smanjivati, pa sam već nakon prvih nekoliko upotreba bila u dobrom odnosu s ovim proizvodom.

Njegova tekstura nije zahtjevna za upotrebu - tečna, no ne previše i nije problem rasporediti po licu. Sadrži sitne abrazivne čestice koštica marelice, koje se osjete prilikom nanošenja, ali ne smetaju. Na slici ispod se koštice marelice baš i ne primijete, ali pod prstima se mnogo više osjete. Nakon nanošenja na  suhu kožu ostavim na licu da se u potpunosti osuši, ali "probijem" rok od 10-ak min. koliko se preporučuje držati na licu jer su rezultati mnogo, mnogo bolji kad držim skoro pa sat vremena. I ne, nema nikakvih iritacija, a moja koža je osjetljiva. Kad se osuši napravim blagi piling, laganim kružnim pokretima bez grubljeg trljanja kako ne bih iritirala, nadražila ili oštetila kožu. Abrazivi su okrugli, sitni i nisu grubi, pa i ovo olakšava upotrebu te će u konačnici pružiti blagi piling pogodan za sve tipove kože.



A sad ono zbog čega i pišem recenziju - rezultati. Piling maska je tokom cijelog jula bila moj favorit za njegu kože, a sa svojom skromnom cijenom pokazala je dobre rezultate. Pošto je namijenjena za nečistu kožu, počinjem sa djelovanjem na bubuljice. Dok su bile nešto veće, koristila bih u kontinuitetu 2 ili 3 dana, pa napravila pauzu od jednog dana i ponovo nastavila po starom. Primjetno je da umanji crvenilo i veličinu bubuljice, ali i da utječe na njihovo brže nestajanje. Nešto sumnjam da bi mogla pokazati zavidne rezultate kod nekog ko ima uporne bubuljice, ali za one PMS od mene ima prolaznu ocjenu. Iako isuši bubuljice, nikad nisam primijetila da je i koža isušena, a koristila sam na cijelom licu i to više puta sedmično uz boravak na licu od oko sat vremena. Naprotiv, koža je na dodir nježna i uopšte nije isušena, nego čak i blago hidratizirana. Maska nije ni neugodna na licu dok traje sušenje, skoro pa ne osjetim prisustvo. Vjerujem da je ovo zasluga jojoba ulja koje je u vrhu liste sastojaka. Iako je alkohol drugi, njegovo prisustvo se ne osjeti, ni po mirisu, ni po djelovanju.  Na kraju sam uvijek posezala za dvije kapljice ulja kako bih kompletirala njegu lica.

Što se tiče cjelokupnog izgleda lica i pora, tu se primijeti osvježeno i čišće lice, s ljepšim izgledom pora, ali iako obećava adstrigentno djelovanje, pore ipak nisu mnogo sužene iako pomaka ima, ali ne značajno. Moramo biti realni, pa od ovog proizvoda ne očekivati velike rezultate već nakon prve upotrebe, ali nakon sedam dana vidi se da zaista djeluje i da lice izgleda ljepše, čišće i svježije nakon upotrebe. Da, djeluje na bubuljice (sadrži cink koji pomaže protiv istih), ali ujedno će umiriti lice i blago djelovati na smanjenje crvenila, pa pored osnovne namjene pruža još nekoliko usputnih dobrih učinaka za lice. Mislim da je Alverde trenutno najpristupačnija prirodna kozmetika na našem tržištu koja po niskim cijenama nudi nekoliko jako dobrih proizvoda, a ovo je još jedan Alverde proizvod koji mogu preporučiti kao zanimljiv za sve tipove kože.

You Might Also Like

28 komentari

  1. Odgovori
    1. Neka na kraju umjesto dobro zvuči bude da dobro djeluje :))

      Izbriši
  2. MENI ISTO KAO I TEBI ODLIČNA! :D
    Baš smanji te PMS gadosti i lice se nekako poslije nje osjeća ljepše... XDDDDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I kako nakon svega koristiti samo 2-3 puta sedmično? Ja bih svaki dan :D

      Izbriši
  3. Također sam isprobala i kremu za umivanje i ovu masku i obije stvari su me oduševile. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uopšte nisam imala velika očekivanja za kremu ili piling masku, a s oba proizvoda sam baš zadovoljna. Ali, znaš dobro zašto je tako :)

      Izbriši
  4. Ja se načitala pozitivnih recenzija o ovom proizvodu ali nekako uvijek zaboravim na njega kad odem u dm.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nakon što sam više puta zaboravila nešto što sam planirala kupiti, počela sam da zapisujem i sad je bolje. Znaš šta ti je činiti :D

      Izbriši
  5. Probati cu je obavezno. Bas sam trazila nesto ovako :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dva proizvoda u jednom, a oba svoj posao obavljaju kako treba - to se traži :D

      Izbriši
  6. Ja sam uzela od marelice, breskve nisam sigurna koji je miris, ali je bas jak i jako je dobar piling, bas sam dugo trazila takvu kremu, a slucajno sam je kupila. Cim je potrosim ovu cu da probam :))

    http://asja91.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je marelica u pitanju i koliko se sjećam namijenjen je za sve tipove kože, a kako je moja suha i osjetljiva nisam rizikovala jer većina proizvoda za sve tipove kože meni baš i ne odgovara :)

      Izbriši
  7. Odgovori
    1. Amina, drago mi je da dijelimo mišljenje za ovaj proizvod :)

      Izbriši
  8. Ja sam si nabavila kremu za umivanje i za sada je dobra skroz, moram ju još malo isprobati da donesem konačni sud ali za sada sam zadovoljna :D a mogla bih i ovaj piling-masku ubaciti u košaricu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Važno je da nije razočaranje na početku, da ima mjesta za nastanak ljubavi :D Ubaci, ubaci, počasti se :)

      Izbriši
  9. Mislim da su u Hrvatskoj izbacili iz asortimana tu masku jer je nema nigdje na policama. Slažem se da definitivno ubrzava zacjeljivanje prištića i nije agresivna niti isušujuća. Volim ju ali imam još za jedan put staviti na lice nažalost.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, pa to je baš bezveze, ali nadam se da uskoro dolaze nove zalihe i da ćeš doći do novog pakovanja ;) Bilo bi mi žao da se prestane proizvoditi jer je zaista dobar proizvod.

      Izbriši
  10. Nisam ga još probala, sad koristim od Yves Rocherja i mi je super :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Moracu da probam :) Jedino sto mi je malo cudno jeste sto ima piling zrnca, a ne znam bas koliko je to pogodno za aktivne bubuljice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zrnca su jako sitna i nisu gruba, pa na mjestu gdje se nalaze bubuljice možeš samo da odstraniš bez da obaviš piling ako ne želiš. Ja bih uvijek napravila samo par veoma laganih kružnih pokreta da odstranim masku. Ali baš nikad nisam imala negativnu reakciju ili da je piling prouzrokovao dodatne probleme s bubuljicama.

      Izbriši
  12. Izvrsno zvuči, morat ću je probati :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Oduševila si me tom recenzijom pa ču sigurno kupiti sledeči put u DMu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bilo bi mi jako, jako drago da nakon recenzije budeš oduševljena i djelovanjem :))

      Izbriši