Brand focus: Catrice complexion

11:27:00

Sve smo bliže praznicima i prazničnom veselju, a jedan od važnijih zadataka za žene je kako postići lijep ten koji će se što duže zadržati na licu. Lijepo njegovano lice s kvalitetnom preparativom je osnova dobrog izgleda i prije svega treba obratiti pažnju na potrebe kože u ovom hladnijem periodu, kako bi dekorativa mogla naglasiti ono najbolje na licu. Zatim potreban je i dobar primer koji će produžiti trajanje šminke, a već sam pisala o dva o koja jako volim, pa skoknite na njihove recenzije ako vas zanima - Artdeco i Avon Luxe. U ovom postu, predstaviću proizvode jednog brenda - Catrice, koji bi trebali osigurati lijep ten, a to su nezaobilazni puder, kamuflaža, rumenilo i bronzer. 


Catrice proizvode sve više i više volim! Imaju dosta dobru ponudu, a srce su mi osvojili nekim dovoljno svijetlim nijansama i što ne zaboravljaju da nismo svi tamni i da nas ima koji njegujemo i volimo bijeli ten :) U posljednje vrijeme sam testirala dosta Catrice proizvoda, pa je vrijeme da utisci završe na blogu, a ne da škrto čuvam za sebe. Vjerovatno ste neke od ovih proizvoda "upoznali online", te za vas više nisu novitet, ali malo podsjećanja na neke dobre proizvode nije na odmet.


Catrice Even skin tone beautifying puder i Liquid camouflage



Ponekad je dobro kad znatiželja ne da mira i kad probam proizvod za koji sam prvo mislila da su male šanse da će odgovarati. Catrice Even skin tone (oko 15 KM) puder dostupan je u 4 nijanse,a a moj je u nijansi 020 ili Beige Rose koja je treća po redu! Obično mi najsvjetlije nisu dovoljno svijetle, pa sam ovu u startu otpisala! Ali, kako je ovaj puder privukao moju pažnju svojim obećanjima i željela sam da probam, morala sam provjeriti, ako ništa, kako se ponaša na koži. Uopšte nije mnogo taman, može se prilagoditi, ali kako sam jako svijetla, tako trebam i malu pomoć korektora kako bi što prirodnije izgledao na koži. No, provjerila sam kakva je najsvijetlija nijansa i svakako da kupujem, nijansa je baš za sve nas koji teško dolazimo do pudera, dok ni preostale tri nisu tamne kako je inače slučaj sa nijansama koje uvoze na naše tržište.

Puder je srednje gustoće koja omogućava lako nanošenje i dovoljno vremena da se lijepo rasporedi prije nego se potpuno osuši. Prekrivanje je srednje, sasvim dobro srednje koje će lijepo izjednačiti sitne nepravilnosti, blago prekriti crvenilo, a za jače prekrivanje i neke veće nedostatke potreban je korektor. Do sad baš nisam imala mnogo sreće s puderima koji će odgovarati suhoj koži zimi, ali ovaj puder trenutno nudi teksturu koju moram voljeti i koja suhoj koži odgovara! Osim suhe, normalna i mješovita koža u ovoj bočici mogu pronaći dobru podlogu za zimu. Lagan je na licu, ima dewy finiš, ne isušuje kako vrijeme odmiče i njegova trajnost je dosta dobra, posebno kad fiksiram sa samo malo pudera u kamenu. Odahnula sam kad sam vidjela da ne oksidira!


A kad želim jače prekrivanje, onda u pomoć puderu dolazi Catrice liquid camouflage (oko 8 KM). Catrice je s tečnom kamuflažom napravio veoma dobar posao! Crvenilo, akne, podočnjaci, blago izraženi kapilari ostaju ispod ovog proizvoda! Prekrivanje koje pruža je srednje, s mogućnošću nadogradnje do jakog, a kako nemam mnogo izražene podočnjake niti neke druge velike nepravilnosti, tako s tankim slojem ovog proizvoda dobijem jako prekrivanje. Crvenilo odlično prekrije, a ujedno ne isušuje kožu bez obzira gdje se koristi, s tim da se na područje oko očiju nanosi u tanjem sloju kako ne bi naglasio borice. Teksura uopšte nije teška, lako se nanosi i lako se blenda. Ne suši se odmah po nanošenju, što je plus jer se može lijepo rasorediti.

Dostupna je u dvije nijanse, a moja je u svjetlijoj - Porcelain, a ova nijansa će vjerujem dogovarati mnogim curama koje imaju problem s pronalaskom dovoljno svijetlog korektora. Ne oksidira i ne isušuje dodatno područje oko očiju, ali hidratantna priprema ne smije izostati. Da se ne bi uvlačila u borice uvijek blago fiksiram puderom u kamenu i čak meni sa suhom kožom traje satima bez uvlačanja ili neravnomjernog nestajanja.





Catrice Sun glow mineral bronzing powder & Multi matt blush

Rumenilo sastavljeno od nekoliko nijansi izgleda lijepo, ali imate li i vi malu dozu opreza prema ovakvim proizvodima?  Moj strah je da ću jedan obraz našminkati jednom nijansom, a da će na drugom dominirati neka druga :)) No, za ovim nema potrebe jer se boja na kistu zadrži jednako i nije neko mudro slovo kako rukovati s ovim proizvodom. Catrice Love, Rosie! multi matt rumenilo (oko 8 KM) sadrži 4 nijanse koje zajedno kreiraju nježno rozu nijansu. Ne volim rumenila u tamnijim nijasama, čak i ne posežem uvijek za rumenilom prilikom šminkanja, pa kad koristim to su nijanse koje se tek malo primijete na obrazima. Catrice mat rumenilo nije jako pigmentovano, riječ je o slabijoj pigmentaciji koja se može nešto malo i nadograditi. Voljeće ga svjetlije cure koje ne žele ništa napadno nego samo blago naglasiti obraze, a cure koje vole jače pigmentovana rumenila tražiće dalje. Kod mat rumenila postoji mala doza opreza da li će isušivati obraze, no s ovim nisam imala problem i lijepo se nanosi i blenda.

Bronzer nije samo za ljeto, jer, ko ne treba zimi malo osunčanog tena kad sivilo postane neprijatelj koži? Mislim da ovdje najbolje može priskočiti pečeni bronzer! Catrice Sun Glow mineral bronzing powder (10,35 KM 8g) je pečeni bronzer koji pruža decentnu svježinu licu, a njegova svilenkasta tekstura ravnomjerno se nanosi, pružajući lijep završni izgled. Djelovao je blago narandžasto na swatch-u i ovo je vjerujem strah svih koji su svijetli, ali uz postepenu nadogradnju i dobro blendanje ovaj strah mogu prevazići. Ako koristite bronzer u svrhe konturisanja ovaj ne bih preporučila jer je topliji, te nije potpuno mat, pa je upravo ova nijansa dobra za blago osunčani izgled i pružanje svježine licu. Ne trusi se, a pigmentacije je dosta dobra, pa bolje postepeno nadograditi nego pokušavati odstraniti višak s lica jer se lako može pretjerati. Što se tiče trajnosti, na kraju dana i dalje se primijeti, ali naravno da je vidljivo da je izblijedio, no nikako u potpunosti, baš kao što j slučaj i sa rumenilom. Ali, moja koža je suha i dosta dobro "drži" proizvode, pa ne bih mogla reći kako bi se ponašali na masnoj koži.


 *PR proizvodi

You Might Also Like

14 komentari

  1. Puder je odličan, a rumenilo je ljubav <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je posebno drago što puder ima svijetlu nijansu, a veliki plus ide što odgovara suhoj koži. A rumenilo, paa... sve znaš :))

      Izbriši
  2. Ja sam u kamuflazu zaljubljena, bas mi fino prekrije i posvijetli moju bijela-kao-zid kozu haha a rumenila obavezno moram probati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za prekrivanje nemam nikakvu zamjerku, odlično obavi posao! Ljubav za nijansu koja odgovara duhovima :D Ako nemaš ništa protiv slabije pigmentacije, onda bi mogla zavoljeti i rumenilo.

      Izbriši
  3. Puder koristim i preporucijem stalno ljudima :D Kamuflazu nisam probala jos. Htjela sam je kupiti, pa nisu imali moju nijansu pa nisam. A rumenilo nisam probala ne smijem doci kuci sa rumenilima jedno vrijeme :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaslužuje preporuku! Žao mi je što nema nijansa koja tebi odgovara jer je kamuflaža odličan proizvod! Posebno u kombinaciji s puderom :))
      Onda nemoj kupovati rumenilo dok bar jedno ne potrošiš, čisto da opravdaš kupovinu :D

      Izbriši
  4. Super mi je ovaj bronzer, sviđa mi se i korektor, a solidan je i puder. :) Rumenilo nisam isprobala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Catrice asortiman nudi neke jako dobre proizvode, a ovi trenutno imaju moju pažnju. Ako ne voliš slabije pigmentovana rumenila, onda možeš bez ovog :)

      Izbriši
  5. Kupujem ovu kamuflažu prvom prilikom :)Slike predivne kao i uvijek :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad je Catrice u pitanju, trenutno je kamuflaža na prvom mjestu! Povoljan proizvod s dobrim rezultatima. Voljela bih nekad pročitati da si i ti jednako zadovoljna :)
      Zahvaljujem na pohvali za slike :)) <3

      Izbriši
  6. Kamflažu i puder volim, puder me zapravo jako ugodno iznenadio :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se za puder, baš pozitivno iznenađenje, ali ni kamuflaža ne zaostaje :)

      Izbriši
  7. Super proizvodi i više nego prihvatljive cijene! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Catrice je brend koji je spojio prihvatljive cijene i dobar kvalitet proizvoda, a ovo dvoje se uvijek traži :))

      Izbriši