Essence Merry Berry LE

12:13:00

Kad sam prvi put vidjela promo materijal Essence Merry Berry kolekcije, bez razmišljanja sam rekla da je ovo najljepša kolekcija koju su posljednjih godina predstavili. Od imena, preko proizvoda do samih nijansi nisu mogli napraviti bolji izbor za LE, a na sve ovo kad dodamo izuzetno prihvatljive cijene, onda kolekcija ne može biti promašaj. Napredak koji Essence predstavi svakom novom kolekcijom je evidentan, a zadržavanje u low budget cjenovnom rangu omogućava mu dosta dobro kotiranje na tržištu. Evo, pođite od sebe - koliko Essence komada posjedujete i s koliko ste zadovoljni? Vjerujem da svi imamo, ako ništa, bar jedan proizvod. Da li prvo pomislite na olovke za usne? ;)


Mali dio Merry Berry kolekcije koji je u mom vlasništvu nije me razočarao i nema mjesta za ono da osim lijepog izgleda nemaju šta ponuditi. Sa svim manama i prednostima, ova tri proizvoda su dobri predstavnici Essence proizvoda s kojim ne možete pogriješiti i vjerujem da niko neće ostati razočaran kupovinom. Dobro, razumijem da svi imamo različita očekivanja i želje kad je šminka u pitanju, ali mislim da će se ovi proizvodi "uklopiti" u očekivanja mnogih koji postave realne zahtjeve pred Essence. 


Essence ruževi uvijek imaju divne nijanse kad su u pitanju limitirana izdanja, pa ni ova kolekcija nije izuzetak. Ukupnu su predstavljena tri nova ruža, a moj je u nijansi Pink&Perfect (4,85 KM) koja je kombinacija intenzivno roze s mnogo fuksija tonova i jako malo ljubičaste (ljubičasta više navečer dolazi do izražaja). Tekstura kod ovog ruža je kremasta i lagana, a pigmentacija dosta dobra, pa s dva sloja u potpunosti prekrije usne. Nekoliko Essence ruževa koje sam probala nisu su naročito pokazali kao dugotrajni, no kad su u pitanju tamnije nijanse ovdje je situacija nešto bolja. Pink&Perfect ostavlja blagi stain koji uvijek dobro dođe, a solidno se drži i prilikom konzumiranje jela. Ne nestaje ravnomjerno s usana, prvo s unutrašnje strane, pa je popravka neminovna. Pošto je kremast, koristim u kombinaciji s olovkom jer ponekad malo bježi preko rubova.
 

Mono sjenila sam skoro pa prestala kupovati, ne zato što mi nisu zanimljiva, nego zato što mnogo više uživam u paletama i većem izboru nijansi na jednom mjestu. Essence mono sjenilo The masked ball (4,25 KM) pokazalo je koliko je Essence napredovao kad su u pitanju mono sjenila. Od nekadašnje veoma praškaste teksute sa slabom pigmentacijom, došli su do mekane teksture koja se jako malo trusi i koja se mnogo lakše nanosi, a uz sve ovo pigmentacije je od one slabije došla do srednje. Ovo sjenilo zahtjeva nadogradnju i ponavaljanje jer se prilikom blendanja gubi dio boje. S bazom neću ni razmišljati o trajnosti jer dosta dugo traje. The masked ball je tamnija zagasita nijansa šljive. Veoma je mekano, no slabo se trusi, a sadrži veoma, veoma sitni shimmer koji je na kapku neprimijetan. Ne, ne mogu reći da je u pitanju odlično sjenilo, ali za ovu cijenu se može dosta dobro kombinovati s nekim kvalitetnijim i lijepo iskoristiti.


A šlag uvijek ide na kraju! Essence highlighter I Love My Golden Pumps (6,95 KM) bio je moja želja od trenutka kad sam ga prvi put vidjela. Iako zanimljivog izgleda, nisam ga željela samo zbog ljepote nego jer sam vjerovala da bi mogao biti baš ono što meni treba. I to sam dobila! Decentan highlighter u kojem se nalazi sitno mljeveni shimmer, suptilan efekat na licu i jako dobra trajnost - moje želje ispunjene! Kod ovih proizvoda ne želim jaku pigmentaciju jer u žurbi mogu napraviti pravi nered na licu, a Essence se od slabijeg prvog sloja lako može nadograditi do intenzivnijeg efekta, ni nikad ne izgleda neukusno i napadno. Suptilni sjaj koji pruža na licu i svježina koja se dobije su ovom proizvodu veoma brzo osigurali mjesto u mojoj svakodnevnoj rutini šminkanja. Od laganog sjaja na dnevnoj bazi ili nešto jačeg za noć, s ovim se highlighterom veoma lako dogovoriti. Iako sam mislila da će zlatna nijansa biti mnogo izražena, na kraju je moj strah bio neopravdan i pruža samo decentan slabi zlatni sjaj koji nikako neće biti napadan na svjetlijim curama - ovo posebno volim :)


Imam osjećaj da će ova kolekcija veoma brzo napustiti police, pa ako vam se nešto svidjelo i to isto želite, nemojte dugo čekati i odgađati kupovinu. Ili, možda ste sebi već obezbijedile neku sitnicu iz Merry Berry kolekcije? :) 

*PR proizvodi

You Might Also Like

32 komentari

  1. Planiram kupiti sve iz ove kolekcije :D Jel vec stigla kolekcija u CM ove? Ako jeste idem danas :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Paa, znam zašto! Posebno će uživati zaljubljenice u lakove koji su u preslatkoj ambalaži. Danas nemoj, Merry Berry tek treba doći na police cm-a :) Još malo!

      Izbriši
  2. Kako si predstavila kolekciju, svaka čast! Fotografije su ono na šta prvo padnem. Hajlajt je divnog dizajna i na licu jako fino izgleda.
    P.S. lepa si :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Lena mnogo na lijepim riječima, divna si <3 :) Uh, kako sam se samo zaljubila u highlighter! Baš onako kako meni odgovara.
      P.S. Mali dio mene sa fotografija zahvaljuje :D

      Izbriši
  3. Jaooo predivna kolekcijaaa :D Jedva čekam da dođe u CM.. Ja maksuz otišla kad sam vidjela tvoj post a ono nema još haha :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neko se baš potrudio oko ove kolekcije :D Pa ti si veoma nestrpljiva! Zamoli nekog u cm-u da bude ljubazan i odvoji nešto za tebe, da budeš mirna :D

      Izbriši
  4. Divne fotografije,a već odavno čekam ovu kolekciju koja je prelijepa:D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Amila :) Nećeš još dugo čekati, Merry Berry uskoro dolazi u cm :)

      Izbriši
  5. Definitivno najljepša kolekcija, morat ću barem nešto uzeti :) Highlighter je divan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno! Meni je highlighter najbolje i najljepše od ove kolekcije :)

      Izbriši
  6. Kako su samo divne slike *.*, a bogami i model :) Sve mi se dopalo, ruz i senka najvise, samo jos da kolekcija stigne kod nas. Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za slike, meni je mnogo drago da ti se sviđaju, a model također zahvaljuje :)) Merry Berry nema mnogo proizvoda, ali ovih nekoliko je tako vješto birano, da na kraju većina može pronaći nešto za sebe, pa sve da to bude samo ruž ili sjena :)

      Izbriši
  7. Prelijepa kolekcija zaista i jedva cekam da dodje u CM! :) odlican post, sad je jos vise zelim! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da se ova Essence kolekcija najnestrpljivije očekuje u prodaji! Hvala Jasenka, nadam se da ćeš uspjeti kupiti sve što želiš :))

      Izbriši
  8. Jednostavno, prekrasna kolekcija! Do mene još nije stigla, ali u niskom sam startu i nadam se da ću uspjeti uloviti bar pokoju sitnicu :) Predivne slike ♥

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko samo pohvala ide na račun ljepote ove kolekcije! Držim fige da dođeš do stvarčica koje želiš i to odmah nakon posjete prvoj drogeriji, bez čekanja :D Hvala <3

      Izbriši
  9. Jako mi se sviđa highlighter, ali pošto sam rozog podtona, bojim se da na meni možda i ne bi izgledao najbolje. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da se ovaj highlighter može svidjeti većini, bez obzira na podton, pa nemoj odustati dok ne vidiš obećava li tester :)

      Izbriši
  10. Hajlajter mi deluje kao odličan proizvod. Ali ni ovaj ruž ne zaostaje za njim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O highlighteru sve najbolje :D Tri ruža iz ove kolekcije imaju lijepe nijanse, ali voljela bih da su svi mat, a ne samo jedan. Ali hajde, šta je tu je :)

      Izbriši
  11. sjenilo i highlighter su mi prekrasni <3 <3

    OdgovoriIzbriši
  12. Jao kakav je hajlajter! <3 Na njega ću sigurno obratiti pažnju kada (i ako) dođe ova kolekcija do nas :) I sve pohvale za fotografije, divne su <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurno neće proći nezapaženo! Jedan pogled na highlighter, prva upotreba i odmah sam znala da ćemo se lijepo družiti :) Vjerujem da će do kraja decembra doći i kod vas, pa ćeš moći sve lijepo pregledati :) Hvala, hvala <3

      Izbriši
  13. Uzela sam sve lakove, highlighter i dva ruža, a mislim da ću i treći. Divna, divna kolekcija <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad je većina iz Merry Berry kolekcije u tvom vlasništvu :)
      A to da, stvarno je divna i zamisli kako bi bilo fino imati onaj šareni kartonski kutak sa svim proizvodima negdje u sobi :))

      Izbriši
  14. highlighter mi se bas dopada, divan jeee! :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Ovo je do sad najljepsa kolekcija, prvi put mi se svidjaju bas svi proizvodi, ali higlighter je poseban, cekam da stigne u CM pa cu izabrati nesto :D Fotografije prelijepe :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad imaš mali problem, šta kupiti kad ti se baš sve sviđa! Valjda na kraju neće sve završiti u kesici :D Zahvljajujem :))

      Izbriši
  16. Ovo je stvarno najljepša kolekcija. Ja sam uzela sva tri ruža i dva laka :) Slike su ti jako lijepe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lijepi su ruževi, jasno zašto nisi samo jedan kupila, a još bi bolje bilo da su svi mat, a ne samo jedan :) Hvala <3

      Izbriši