Max Factor Facefinity 3 in 1 foundation

20:13:00

Ima li sretnije žene od one koja je našla svoj idealan puder? Osnova dobrog izgleda i lijepog lica je svakako dobar izbor pudera (poslije njege lica). A ja sam čini mi se jako dugo čekala na ovkav puder. Onaj u koji se mogu pouzdati u svakom trenutku. Uvijek sam voljela Max Factor pudere ali uvijek su problem bile nijanse, tačnije nedostatak svijetlijih. Konačno sam došla do ovog pudera koji je imao moju nijansu. Nude 47 je najsvijetlija nijansa koja meni, jako svijetlog tena odgovara.

Puder dolazi u lijepoj staklenoj bočici, plastičnog čepa i pumpice i zapakovan u prozirnu foliju pa ste tako sigurni da prvi koristite puder. Cijena Max Factor facefinity 3u1 pudera je oko 25 KM za 30 ml što je prihvatljiva cijena za jako dobar puder. Sadrži zaštitini faktor 20. Rok upotrebe je 12 mjeseci nakon otvaranja.


Mnogi koji su koristili puder ističu da nije za suhu kožu zbog efekta matiranja, ali, morala sam lično da probam pa sam tako napravila pravi izbor. Zbog suhe kože uvijek nanosim kremu prije pudera, sačekam 2-3 minute da koža upije i zatim nanosim puder. Tako je bilo i ovaj put. Ne samo da ne ističe suhe dijelove nego se tako lijepo stopi sa kožom da me oduševio i definitivno je, po mom mišljenju, najbolji puder od Max Factora. Mislim da ne pretjerujem.

U sebi objedinjuje primer, puder i korektor. Nadala sam se da će biti dobar ali je nadmašio moja očekivanja. Posebno me oduševila nijansa koja je bila identična mojoj koži ( Nude 47) jer uvijek imam problem kada tražim odgovarajuću nijansu zbog svijetlog tena, pa su mi ponekad i najsvijetlije nijanse tamne, posebno od Max Factora. Prekrivanje je srednje do jako što zavisi od količine koja se nanese. Ukoliko se nanesu tri sloja rezultati neće izostati ali je rezultat vidljiv i nakon prvog nanošenja.


Ovo 3u1 u mom slučaju pokazalo se kao opravdano. Prvi sloj primer, drugi puder i treći korektor - traje dugo, prekriva odlično i nema potrebe za korektorom. Bolje prekriva podočnjake od mnogih korektora koje sam probala. Srednje je gustoće, lako se razmazuje i moguće je nadograditi bez efekta maske ili da djeluje neprirodno. U mom slučaju najbolje izgleda kada se nanese prstima, što je opet individualno, a kistom se postiže jače prekirvanje. Nakon nanošenja ne oksidira i traje satima, a da nisam negodovala kako mi lice izgleda, a onda sam ga odstranila :) Iako se suhoj koži ne preporučuju puderi koji matiraju ja se ipak ne bih s tim složila. Ponekad i ja želim mat izgled, a MF puder pruža upravo takav efekat bez isušivanja, ali uz obavezu upotrebu hidratantne kreme.

You Might Also Like

7 komentari

  1. Meni je nude nijansa ovog pudera pretamna, znaci gora sam od tebe:) ako moze savjet- da stavis i pracenje preko bloglovin' ili sl za nas sto nemamo facebook:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Toliko je dobrih pudera, a tako malo nijansi koje odgovaraju :D Savjet uvažen :)

      Izbriši
  2. Koristila sam taj puder i generalno sam najzadovoljnija njim. Moje lice je kao u duha belo i najsvetlija nijansa mi je okej u trenutku kada mazem, ali kada odstoji, kao da oksidira i razlika se primecuje. Najbolje od svih (koje sam licno ja probala) pokriva i bubuljice kao i podocnjake :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam kako je kada imaš duh nijansu :) Ja nisam imala problem da oksidira i baš se stopio s kožom. Prekriva baš dobro, čak podočnjake bolje od nekih korektora prekrije. I u mom slučaju je najbolji puder koji sam ikad probala. Bravo za MF :)

      Izbriši
  3. Zaista jedan odličan puder, mnogo volim MF ali mi na licu užas napravi. Ali ovaj nije.. prezadovoljna sam.. prekriva fantastično, a lagan za lice... sve preporuke... :) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja stvarno nikada nisam imala problema na licu zbog MF pudera, a često koristim ili kada neko kaže da su teški jer mi je i to nepoznato :) Ali ovaj je ubjedljivo najbolji koji MF ima u ponudi i u potpunosti se slažem za prekrivanje :)

      Izbriši
  4. To više nije isti proizvod. Uzalud bačen novac.

    OdgovoriIzbriši