Avon calming effects redness corrector

16:55:00

Malo je reći da sam nestrpljivo čekala da korektor dođe i da vidim ispunjava li ono što obećava. Mislim da mi je veoma lako prodati nešto što obećava ublažavanje crvenila. Korektori zelene boje namijenjeni su ublažavanju crvenila oko nosa, bubuljica ili na obrazima, a upravo zeleni korektor i Avon ima u ponudi. Kada se istisne iz tubice boja je nježno zelena, a na licu kada se razmaže djeluje posvjetljujuće i prilikom razmazivanja lagano prelazi u bijelu boju, koja se lijepo stopi sa tenom. Dosta je tečan tako da nije teško razmazati, a ne isušuju područje na koje se nanese.


Ono što je posebno važno za zelene korektore je da se ne nanose na cijelo lice nego samo na područje na kojem se želi ublažiti crvenilo. Moram napomenuti ako neko ne zna :) Može se nanositi kistom ili prstima, a na bubuljicu je najbolje nanositi tankom četkicom radi preciznijeg nanošenje pa prstom lagano utapkati ilil tuferčićem lagano utapkati. Kako ko želi :) 


Može se koristiti ispod podloge ili samostalno. Probala sam samostalno, prije i poslije kreme za lice. Najbolje rezultate daje nanešen samostalno ali kako je moje lice suho morala sam koristiti kremu preko cijelog lica. Nanešen odmah nakon kreme djelovao je veoma malo, ali kada koža dobro upije kremu (nakon 10-ak min.) rezultati su puno bolji i, naravno, vidljivi. Pokušala sam koristiti prije kreme za lice ali to nije bilo to, iako bih duže čekala da se lijepo upije u kožu, kada bih nanijela kremu, korektor kao da dobrim dijelom nestane.


Sa količinom se lako može pretjerati.  Potrebno je sasvim malo, a ja sam nanosila 2-3 puta veoma male količine i slojevi se lijepo "slažu" jedan na drugi. Nakon što se korektor upije u kožu, puder se jednostavno nanosi preko.


Ono što moram istaknuti je da korektor neće u potpunosti prekriti jače crvenilo ali će znatno ublažiti. Ukoliko imate blago crvenilo  onda bi možda mogao i u potpunosti prekriti. Ima dana kada je crvenilo blaže i tada sam zadovoljna korektorom, ali kada je jače onda korektor baš i ne pruža dovoljno ublažavanje crvenila. I za kraj, da napomenem da su se tri male bubuljice ponudile kao dobrovoljci da isprobam i na njima, pa je i njihovo crvenilo postalo blaže :)

Količina je 15 ml, a cijena u aktuelnom katalogu 7,90 KM.

You Might Also Like

10 komentari

  1. Da li imaju breskvaste / roze za podocnjake? Inace nemam problema sa bubuljicama, ali kolutovi oko ociju su mi uzas

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj ima u samo jednoj nijansi, zelenoj za crvenilo, a za podočnjake calming effects nema. A koliko znam nemaju roze nijanse ni kod ostalih korektora. Jesi li probala Artdeco kremu za kamuflažu? Prekriva baš sve, ali mnogi kažu da je teška za svakodnevnu upotrebu. Ali je nešto što treba imati :)

      Izbriši
    2. Imas rozi concealer od Alvedre kozmetike u DM-u. Nisam probala, smrdi mi lol :S Ali uglavnom, to je jedini rozi koji sam ja do sada nasla. :)

      Izbriši
    3. Zerina našla jedan pa i taj jedan smrdi. Jedan kao ni jedan :) Farmasi ima rozi tečni korektor ali nisam probala tako da ne znam kakav je.

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. A ja nisam mogla prekočiti nešto što obećava ublažavanje crvenila :D

      Izbriši
  3. Imam i OK je. Ne mogu reći da nešto pretjerano pomaže jer me crvenilo kao takvo i ne muči previše ali dobro dođe :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ti si jedna sretna žena :D Sad se okrećem prirodnoj kozmetici kada su kreme za lice u pitanju, dosta mi je red napasnika :D

      Izbriši
  4. imam ga i bas je dobar i nakon sto se stavi podloga a i krema

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probala sam razne načine za upotrebu i na kraju sam našla odgovarajući. Prije kreme i nisam baš imala dobre rezultate ali nakon što se krema upije vidljivo je poboljšanje.

      Izbriši