Avon CT Kiss´n´go ruževi za usne limitirano izdanje

00:20:00

Avonovi ruževi su osvojili srca mnogih žena, kako nijansama, tako cijenom i kvalitetom. Pružaju zaista odličan spoj navedenog. Dok mnogi hvale druge linije Avon ruževa, Color Trend i dalje stoji na margini i nemaju baš neku pažnju. Možda nisu dobri kao druge linije Avon ruževa, ali nisu baš ni za zanemariti. Možda je jedan od razloga što slike u katalogu baš i ne laskaju ljepoti ruževa, pakovanje koje je više za male dame ili tinejdžere, pa sve do cijene koja je veoma niska. Sigurna sam da ste se ponekad uvjerili kako cijena ne diktira kvalitet i kako izgled zna da vara.


Novo limitarno izdanje CT ruževa dolazi u nježno rozoj ambalaži, ukrašenoj cvjetićima - prije bih očekivala da ovo bude proljetni LE. Osim ambalaže i nijanse podsjećaju na proljeće. Ali, ko još vodi računa o izboru ruža na osnovu godišnjeg doba. Raspoloženje igra glavnu ulogu! ;)
Ne sjećam se da su nekad bili jeftiniji, pa u kampanji 1 dostupni su samo za 2,70 KM (3,6 g).




Raspberry kao najintenzivnija nijansa, trajnošću i pigmenatacijom nadmašit će ostale, a posebnu draž daje joj plavi podton koji je na usnama vidljiv posebno kad se prelama svjetlost. Nezavidnu poziciju zauzima Deco Pink koja pruža jako slabu rozu boju usnama, više je kao balzam u boji, a samim tim i trajnost je slabija od ostalih nijansi. Bold Tangerine u katalogu je potpuno narandžast, kad otvorite to je crveni ruž, swatch je narandžast, a na usnama je ponovo narandžasta :) Fuchsia Pop podsjeća me na ruž moje stare drugarice barbike :)


Zajedničko ruževima je da su ugodni na usnama, za što je zaslužna lagano balzamasta tekstura. Kod tamnijih nijansi zbog preciznosti i ljepšeg dojma potrebna je olovka za usne jer ponekad bježe preko usana. Ne odlikuje ih jaka pigmentacija, no ako nekoliko puta pređem intenzitet se itekako pojača, posebno kod jačih nijansi koje dobiju odličnu punoću boje, dok svjetlije baš i ne mogu dobiti mnogo na intenzitetu. Ovdje je taj odnos posebno uočljiv kod nijansi Cute Pink i Racy Raspberry.
Ovo sigurno nisu ruževi koje biramo kada želimo što bolju trajnost jer to neće pružiti. S Color Trend ruževim s jednom nijansom možete biti veoma zadovoljni, dok vas druga može potpuno razočarati. Tamnije nijanse su ovdje ipak mnogo bolji i sigurnij izbor, dok svjetlije potražite u nekoj drugoj liniji. Nijanse koja sam vidjela na djelu, koje imaju pohvale, a koje nisu dio LE su Raven, Amethyst i Rich Ruby - dobra pigmentacija i dobra trajnost. Kratko i jasno: Kiss´n´go su sasvim solidni ruževi za jako malo novca.

*PR proizvodi

You Might Also Like

28 komentari

  1. Odlican post! Obozavam Avon ruzevi za usne! Odlicne su :)

    Nikoleta, xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Slažem se, zaista imaju odlične ruževe i mnooogo lijepih nijansi :)

      Izbriši
  2. Narucila sam Deco Pink, zapravo sam se i nadala da ce biti balzamast i slabije pigmentiran da ga mogu staviti bez ogledala, trebao mi je takav ruz onako za faks i teretanu :-D sad kad vidim ovaj Fuksija i Racy Raspberry krivo mi je sto i njih nisam narucila, a i one dvostrane olovke... Za tu cijenu vrijede taman da ih samo gledam :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tvoja očekivanja s Deco Pink će biti ispunjena :D Trebala si bar jednu dvostranu olovku naručiti, stvarno su dobre, a biće post uskoro da vidiš šta si propustila :)) Ali hajde, i u kampanji 2 nije mnogo veća cijena ruževa, pa za 3.90 KM možeš još jednu nijansu ubaciti u kolekciju.

      Izbriši
  3. Nisam očekivala ovakvu pigmentaciju. Raspberry rules. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Raspberry je najljepša nijansa od svih CT ruževa :))

      Izbriši
  4. Bas mi se dopada recenzija :) Padam na pakovanja, ali srecom imam slicne boje u kolekciji pa cu se suzdrzati od gomilanja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Nina, drago mi je da ti se sviđa :))
      E, to se zove razumna odluka ;)

      Izbriši
  5. Baš si ih lijepo predstavila, tvoje fotke bi mogle u katalog pa bi im više ljudi poklonilo pažnju :))

    OdgovoriIzbriši
  6. Raspberry je jedini koji bih nosila, ostali mi ne bi ni pristajali ali super sto su balzamasti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod mene je upravo tako s nijasnom Raspberry, odmah se izdvojila i ostale eliminisala :))

      Izbriši
  7. Color trend mi je uvijek bila linija za mlad dame kako si napisala.
    Deco pink i Raspberry su prekrasne nijanse ;)
    Moram ubrzo pronaći neku Avon lady u svojoj blizini :o

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Deco Pink na mojim usnama ne dođe do izražaja, dok se za Raspberry u potpunosti slažem da je prekrasna. Vrijedi krenuti u potragu za Avon damom :))

      Izbriši
  8. Svidjaju mi se svi, osim narandzastog, a ponajvise Raspberry, bas mi je krasan. Volim te njezne, balzamaste ruzeve.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ni ja ljubitelj narandžastih nijansi nikako. Možda kad imaju malo crvene u sebi nekako mogu proći, ali... Upravo su takvi, nježni i balzamasti, a Raspberry se baš izdvaja.

      Izbriši
  9. Ruževi su divni, ali ambalaža je preslatka, pogotovo cvjetići na samom ružu :D Fuchsia Pop mi je totalno moja nijansa za ljeto :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ambalaža je baš simpatična, ali za velike dame ponekad i nije tako privlačna kao one crne i možda djeluje malo neozbiljno :D Rezerviši Fuchsia Pop za ljeto :D

      Izbriši
  10. super su nijanse a i sličice, sviđa mi se fora sa tekicom :D
    tangerine i fuchsia su mi baš nekako ljetne :D a najviše mi se sviđa raspberry

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Teky, Hvala :))
      Mene kod ovih ruževa sve podsjeća na proljeće i ljeto, od pakovanja do nijansi. Iiii još jedan glas za Raspberry :D

      Izbriši
  11. hoce li ovi ruzevi ostati i u slijedecem katalogu i znas li kolika ce biti cijena?

    OdgovoriIzbriši
  12. slatko im ambalaža izgleda, baš je mladenačka :D
    jako mi se sviša Racy Raspberry :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Preslatka ambalaža! A nije im bome ni pigmentacija loša :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pigmentacija uopšte nije loša, pa pogledaj samo Racy Raspberry :))

      Izbriši
  14. Racy Raspberry mi se najvipe dopada, a tik iza te nijanse je Bold Tangerine iako je ja ne bih nosila. Ne volim narandžaste nijanse previše :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Razočarala bi me da si rekla da ti se ne sviđa Racy Raspberry :D

      Izbriši