Deborah Absolute Lasting liquid lipsticks

17:45:00

U potrazi ste za dugotrajnim ruževima? Potraga može prestati jer novitet koji predstavlja Deborah je odličan beauty proizvod i saveznik svake žene kad želi besprijekorno našminkane usne što duže. Dugotrajni ruževi dolaze u 8 nijansi koje obuhvataju sasvim dovoljno nijansi da većina bude zadovoljna. Da li je moguće nanijeti ruž i 6+ sati zaboraviti na popravljanje? Pa da, upravo o takvom ružu danas posvećujem pažnju!





Nijanse koje sam testirala su 02 Brown Nude i 05 Coral. Brown Nude nije moja nijansa jer uopšte nisam ljubitelj nude usana, ali za ovu ne mogu reći da je ružna, jer se radi o smeđoj koja nema onaj "mrtvi ton" i sigurno da će biti mnogo cura koje mogu da iznesesu ovu nijansu. U sebi ima malo i zagasito crvene, pa sam čak i zadovoljna kako na mojim usnama izgleda (ali i dalje je upitno da li ću izaći vani s ovom nijansom), iako ja i nude usne nikako ne idemo zajedno. Izgledam kao pred smrt!
Nijansa Coral s potpunim pravom nosi ovo ime i pravi je predstavnik ove nijanse. Prava svježa proljetna, ali i ljetna nijansa.
Pigmentacija ruževa je veoma dobra, već pri prvom sloju pruža boju koju vidimo u pakovanju. Ustvari, pigmentacija je odlična!


Deborah Absolute Lasting liquid ruževi dolaze u pakovanju koje je dovostrano, odnosno s jedne strane nalazi se tečni ruž, dok je s druge top coat. Ruž je srednje gustoće, mazivost ne predstavlja problem te se ravnomjerno nanosi, ali kako se veoma brzo suši potrebno je da što prije nanesete jer u suprotnom sloj na sloj neće lijepo izgledati i nakuplja se. Nakon što se osuši, postaje lagano ljepljiv i zateže usne. Nakon ovog potrebno je nanijeti prozirni dio, top coat i usne su spremne. Top coat nije ljepljiv, veoma je lagan na usnama. Voljela bih da mogu proći samo s mat stranom ruža, ali nažalost, zateže usne i nikako nije ugodan osjećaj. Ipak, nakon što nanesem sjaj, cmoknem maramicu i riješim problem, te ostanem bez suvišnog sjaja, a usne nisu isušene.
Ruževi dolaze u količini od 2x4 ml, a cijena je 19,95 KM.




Tamo gdje dosta ruževa pada na testu, ovi nisu. Test hrane i pića prolaze skoro pa savršeno. Gubitak boje je skoro pa neprimijetan, a na čaši nećete vidjeti tragove ruža. Jedino što nestaje je top coat, odnosno lagani sjaj koji pruža. Ukoliko osjetite da su usne lagano zatežu, ponovo aplicirate i problem riješen. Ova dugotrajnost i jako teško odstranjivanje može zadati i male slatke muke oko skidanja kad nikako ne želi da napusti usne. Zato u pomoć priskače dvofazni ili uljni odstranjivač s kojim se ovakav tip ruža najlakše i najbrže odstrani. Nemojte ni pokušavati samo maramicom ili vodom, od tog nema ništa, a ni micelarna ovdje neće mnogo pomoći. Ali, svakako da sam za to da dugotrajni ruž treba imati u kolekciji jer ponekad smo u situaciji kad ne možemo uvijek popravljati ruž, a treba da bude na usnama što duže. Vjenčanja, rođendani ili bilo kakve proslave. Ovi ruževi sigurno neće zakazati. Deborah tim je napravio odličan posao!


*PR proizvodi

You Might Also Like

14 komentari

  1. Coral nijansa mi se bas dopada, odlicno deluje. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko Brown nude nija moja nijansa, toliko Coral jeste :))

      Izbriši
  2. Niti jedna boja nije skroz moja, ali tebi stoje!!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa sad, ne znam baš koliko mi Brown nude stoji, ali hvala :D Coral je više moja nijansa, a sigurna sam da bi i tebi lijepo stajala ;)

      Izbriši
  3. Deborah je brend koji je kod mene totalno zapostavljen, ni sama ne znam zašto. :D Pročitala sam puno recenzija za ove ruževe i pokušat ću se dočepati barem jedne nijanse jer sam ja uvijek za dugotrajne ruževe koji ne zahtjevaju puno popravljanja. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemam ni ja neku veliku Deborah kolekciju, ali ovo što imam i što sam probala nije me razočaralo, što je najvažnije. Eto, onda znaš gdje možeš da pronađeš takve ruževe ;)

      Izbriši
  4. Dobila sam iste nijanse na testiranje :-) I meni se više svidja Coral, mada mi u ovih 8 nijansi fali jedna fina, svjetlija roza koju ja volim... Ali odlični ruževi u svakom slučaju...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Coral je mnogo ljepša, ali iznenadila sam se kako na usnama izgleda Brow nude i kako uopšte nije tamna i ružna :D Možda Baby pink može proći, a možda je tamna za tvoj ukus ;) To da, odlični su!

      Izbriši
  5. Ima već godina kad je Max Factor imao nešto slično tome i sjećam se da mi je isušilo usnice jako. Mislim da je to bila linija Lipfinity ili nešto tako. Ove ruževe još nisam vidjela, ali bi ih svakako htjela probati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imala sam i MF prije nekoliko godina i više se ne sjećam da li je isušivao, ali znam da je bio dugotrajan i da je nijansa bila lijepa :D S novom formulom nisam probala.
      Ako probaš nadam se da će Deborah ruževi manje isušivati i da ćeš biti zadovoljna :)

      Izbriši
  6. prekrasne su mi i jedna i druga nijansa,, super trik da se riješiš sjaja, a u ruž ne zateže usne,,,
    lijepe i zanimljive fotke, kao i uvijek :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne želim da sjaj bude prepreka da koristim ruž, pa sam se snašla :D
      Mnoogo hvala, jako mi je drago kad nešto ovako pročitam <3 :)

      Izbriši
  7. Super mi je ova Coral nijansa i baš ću baciti pogled na ove ruževe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baci, baci, vidjećeš da ima još jako lijepih nijansi :)

      Izbriši