Avon Luxe Collection

12:43:00

 Linija koja se u Avon katalogu od drugih izdvaja izgledom sigurno je Luxe sa svojim zlatnim ambalažama koje su i meni privukle pogled, ali ipak dugo nisam ništa naručila i provjerila o kakvim se proizvodima radi. Sve je završavalo na pohvalama nijansi sjenila ili ruževa u katalogu :) Maskara je bila prvi proizvod koji sam probala i koliko se sjećam uopšte nije bila loša. Nakon toga sam naručila puder koji je dobio zajedničko slikanje sa dva noviteta kad su Luxe proizvodi u pitanju. Noviteti su baza za makeup i balzam u boji. Baza za makeup je sigurno proizvod koji mnogi koriste ljeti kad su vrućine najveći neprijatelj za šminku, a balzam za usne u boji često posluži kao zamjena za ruž.




Avon Luxe Fabulous primer


Upotreba baze skoro pa svakodnevno? Od mene je uvijek bilo ne! Osim ako niste masnokožac, pa je ovaj proizvod nešto što vam je zaista neophodno. A kako to obično bude, pronašla sam proizvod koji mi se dopao, odnosno bazu zbog koje sam počela malo udaljavati se od svog "reci ne bazama svaki dan". A ljeti igurno trebamo pomoć baze. Ponovo proizvod od kojeg nisam očekivala ništa posebno, a ponovo ovakav proizvod nije razočarao, no, idemo redom. Da sam kupovala samo na osnovu obećanja u katalogu dala bih šansu bazi, a da sam kupovala "na licu mjesta" i vidjela da je baza namijenjena za matiranje, okrenula bih se i otišla. Meni matiranje nije potrebno, osim blagog ljeti kad su vrućine nemilosrdne prema bilo kojem dekorativnom proizvodu. Ipak, uvijek ima ono ali, koje ovdje nije naglašeno u negativnom kontekstu :)

Prvo, možda vam pakovanje izgleda poznato? Da, bilo je i prije u Avon ponudi, samo što nije nosilo naziv Luxe nego Anew, nešto skuplje linije. To naravno nije bitno, ali zašto ne spomenuti jer ste možda probali prethodnu verziju, a istražujući došla sam do informacija da se radi o istoj ili u nijansu različitoj formuli, kao i djelovanju. Baza je formulirana s Anew Skin-Smoothing tehnologijom.



 Avon Luxe Fabulous primer* (16,90 KM 28 ml) baza je bijele boje, izuzetno lagane teksture i podsjeća me na neki veoma lagani losion za lice. Meni je najdraže da nanesem prstima jer se osjeti mekoća i zaglađenost kože zahvaljujući bazi, ali bez jakog matiranja. Ustvari, matiranje ovdje uopšte nije izraženo i jako je blago zbog čega bi ovu bazu voljela normalna, suha i mješovita koža koji nema pretjerano masno t zonu. Iako nemam mnogo izražene pore, tek nekoliko na kojima mogu provjeriti kako na njih djeluje, primijetila sam da nije utjecala na njihov izgled i da nije činila manjim ili da popunila. Koža nakon nanošenja nije isušena ili da se peruta, pa ova baza jednim dijelom i lagano hidrira kožu. Miris je ugoda i blago cvijetni.

Nakon početnog odobravanja efekta baze na koži, primijetila sam na ruci presijavanje. Ne, samo ne shimmer! I nije, riječ je o iluminirajućim mikro česticama koje se i na ruci slabo primijete, dok na licu pružaju divan, ali istovremeno veoma nježan efekat. Ništa napadano ili da sjaji. Ja prva kažem smrt šljokicama u ruževima i bazama, a u ovoj bazi se nalaze iluminirajuće čestice koje se stope s kožom i jedno što pružaju je svježiji i zdraviji izgled kože. I uopšte ne izgleda ružno ako koristite puder s dewy završetkom. Mnogo mi se sviđa kombinacija Avon calming effects pudera (lagano prekirvanje, za normalnu i suhu kožu, posebno osjetljivu, dewy završetak) i ove baze, kada koža baš djeluje njegovano i pruža zdravi sjaj.

Što se tiče trajnosti, nisam primijetila da će značajno produžiti trajanje šminke, možda neka 2-3 sata. Opet, ovo nije loše ako vam koža dosta dobro i sama drži puder. Važnije je da na ljetnim vrućinama puder ne bježi s lica i da ga baza dosta dobro drži i da s bazom mogu biti sigurna da se neće pojaviti fleke na mjestu gdje puder nestaje. Još jedan od razloga zašto volim bazu je kako prilikom nanošenja korektora u stiku on glatko klizi preko baze, ne nakuplja se, a zatim i puder se lakše nanosi i, naravno, ljepše izgleda.  Sve u svemu, radi se o dobrom proizvodu za sve one koje ne muče proširene pore ili masna koža, a traže proizvod koji će dobro čuvati šminku.


Avon Luxe Silken foundation


Kad imate problem s pronalaskom odgovarajuće nijanse pudera, vjerujem da je kataloška ponuda posljednje na što pomislite. Jer i u drogerijama kada se pred nama nalazi toliko nijansi pogriješimo, a ne na osnovu nekog kvadratića boje. Ipak, ja sam pronašla odgovarajuću nijansu kad su Avon puderi u pitanju, a to je Calming effects podloga i Nude nijansa koja je dovoljno bijela da mi odgovara, a druga koja je dovoljno svijetla za mene je Luxe Porcealain. Ako još niste upoznati, Avon nudi testere za sve pudere, pa vrijedi probati nekoliko pudera i nijansi jer za 1,50 KM možete izabrati 5 testera.



Avon Luxe Silken (18,50 30 ml) puder je teksturom dosta rijedak, ali bez obzira na ovo surađuje dobro i s kistovima, ali i pristićima. Ima nešto intenzivniji miris, meni ne baš posebno lijep, ali eto, može proći jer je prisutan samo prilikom nanošenja. Voljela bih da uopšte nema miris jer parfemi baš i nisu sretan izbor ako imate osjetljivu kožu. Obradovala sam se nijansi Porecelain jer je djelovala kao jako svijetla, no, u zimsko periodu je bio nešto tamniji, pa sam ga baš oprezno koristila i uglavnom jednu pumpicu, što je nekako i moglo proći. Samo jedna nijansa prije Porcelain bi dobro došla, ali trenutno imam nešto malo boje, pa sa iskoristila da se što bolje upoznam s puderom :)

Prekrivanje je solidno srednje, lijepo prekrije sitne flekice i nepravilnosti, te izjednači ten. Ako nemate mnogo nepravilnosti onda bi prekirvanje ovog pudera bilo i više nego dobro. Za neke veće nepravilosti korektor je neophodan.  Puder neće dodatno isušivati, ali kad bi koža bila nešto više suha nego inače, morala sam posezati za jačom njegom ako bih se odlučila za ovaj puder. Naručila sam za vrijeme zimskih minusa i ako je koža bila mnogo suha, puder je znao dodatno isušivati na nekim kritičnim dijelovima i naravno da to uopšte nije lijep prizor. Ljeti ipak mnogo ljepše izgleda nego zimi jer je koža manje suha, pa samim tim traži i manje hidratantnu njegu prije nanošenja podloge. Čak posežem za laganim matiranjem i puderom u kamenu. Završetak je nešto između lagano dewy i polu mat, ali ovdje mat uopšte nije mnogo izraženo i puder bi svojim karakteristikama trebao biti dobar za blago suhu i zrelu kožu, ali i normalnu. Eventualno mještovitu uz obavezno matiranje.


Avon Silken Lip Perfector


Mislim da bi malo ko pomislio da se iza ovako lijepog pakovanja krije balzam za usne. Obično balzami ne plijene mnogo pažnje izgledom, no kad je Avon Luxe linija u pitanju, ovdje i balzami imaju lijepo pakovanje. Novitet u Luxe porodici su četiri  balzama za usne boji koji pružaju laganu boju i štite usne s F15. Nijansa koju posjedujem je Berry Tint, koja u sebi nema baš ništa berry. Berry tint je nježna crvena s blagim malinastim podtonom. Balzami za usne ljeti često imaju prednost ispred ruževa, prije svega kad poželim lagani dašak boje.





Luxe Silken balzam za usne* (9,90 KM 3,6 gr) nije samo lijepa nijansa nego pruža usnama i njegu koja nije tako beznačajna. Lagana boja i lagana njega najbolje opisuju balzam. Na usnama je ugodan i sasvim solidno hidrira, ali na ovim vrućinama ne bih preporučila više od tri sloja jer u suprotnom može da se razlijeva preko ruba usana. Njegova trajnost nije ništa posebno, traži popravku nakon pića, dok za jelo ne trebam ni spominjati. No dobro, ipak je ovo balzam u boji, a kod većine je trajnost prosječna. Za sve dugotrajnije, tu je ruž.
 Pigmentacija je slabija, ali se nešto malo može nadograditi s dva do tri sloja. Na mojim usnama balzam je skoro pa proziran i dobijem samo malo prozračne crvene boje uz blagi sjaj koji ovaj balzam pruža kao završetak.
 Ovo je proizvod za dame koje vole lagane teksture, lagano obojene balzame i samo lagan dašak crvene boje na usnama.



*PR proizvod

You Might Also Like

5 komentari

  1. Super mi je baza moraću da je probam, puder već jesam i zadovoljna sam. A što se tiče testera ja volim da kupim nekoliko raznih nijansi i da ih isprobam a 5kom je i više nego povoljno tako da kasnije nema greške u odabiru prave nijanse.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš biti zadovoljna bazom. Za testere se u potpunosti slažem, ako nijansa ne odgovara nije nikakav problem jer su i više nego povoljni.

      Izbriši
  2. Imam balzam i sasvim je ok. :) 2 sloja tek toliko da se vidi da imam nešto na usnama, za dnevnu varijantu - odlična stvar. I popravljam ga kad se setim. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je to, samo da usne nisu golotinja xD I dobro je što ipak pruža njegu, pa mijenja obični balzam i još je tu malo boje. Baš kao što kažeš, za dnevnu varijantu :)

      Izbriši
  3. Mogu li se naruciti samo testeri raznih proizvoda za isprobavanje

    OdgovoriIzbriši