Balea Luxury Golden Glamour piling za tijelo

11:47:00

Neizostavan proizvod u postavi proizvoda za njegu tijela kod mene mora biti piling. Bez obzira na godišnje doba, nema izgovora da se preskoči upotreba bar jednom sedmično. A teško je ne doći u iskušenje svakodnevne upotrebe kad je koža tako nježna i glatka. Ali danas imamo gelove za tuširanje koji imaju sitna zrnca, pa se ne moram odreći blagog pilinga. Ono, samo neka nešto struže po koži :D A Balea struganje sam na svojoj koži itekako dobro osjetila kad sam koristila uljni piling s morskom soli. E, ono se zove detaljno struganje! Vjerujem da je bilo onih koji su morsku so smatrali pregrubom, a za njih je Balea ovaj put predstavila novi šećerni piling, kako bi dobili nešto nježniju njegu, ali i dalje učinkovitu.
 


Iako nije dočela slikanje, ambalaža je zaštićena folijom koja nikako nije garancija da prvi otvarate piling. Tek sam na trećoj ambalaži imala sreće i dobila neotvoren proizvod. Nema više na sreću, sve provjeravam, sve kontrolišem prije kupovine :)
Cijena za 200 ml iznosi oko 8,00 KM. 

A nakon otvaranja osjeti se prava gurmanska nota zimskog mirisa. Topla vanilija u kombinaciji s pačulijem. Možda nije pravo vrijeme za gurmanske mirise, ali ako uzmemo u obzir da se miris samo blago osjeti na koži, onda neće predstavljati problem što nema osvježavajući miris. Miris ne bježi odmah s kože, nego se zadržava neko vrijeme, možda otprilike 2 sata da mogu lagano osjetiti.





Gusta masa pilinga više podsjeća na marmelade za sunčanje koje ovog ljeta imaju svojih pet minuta, nego na piling za tijelo. Prilikom dodira malo me podsjetila i na nešto čvršću žele masu. Bez obzira na gustoću bez problema se razmazuje i još lakše odstrani vodom i ne pravi nered. Prilikom trljanja piling oslobađa slabiju bijelu pjenu.
Iako na bazi ulja suncokreta uz dodatak glicerina i ulja brazilskog oraha, nema izraženu uljnu komponentnu kao što je slučaj kod pilinga s morskom solju. No, bez obzira na ovo neće isušivati, ali nešto za hidrataciju je potrebno ako imate jako suho tijelo. Meni za noge skoro uvijek treba dodatna njega, dok gornji dio tijela može proći bez mazanja nakon upotrebe pilinga. Zrnca su srednje krupna, nisu oštra ili gruba, pa će piling vršiti blagu i djelotvornu eksfolijaciju tijela.

Iako je djelovalo kao da sadrži mnogo zrnaca, to ipak nije slučaj. Nije da je siromašan zrncima, ali kao da se razbježe na tijelu prilikom trljanja :D Koža jeste mekša, ali ne i mnogo glatka nakon upotrebe, pa je jednim dijelom ovaj proizvod za mene ostao nedorečen. Nisam razočarana, ali da bih dobila bolje rezultate, ponovim postupak 2-3 puta, pa se na ovaj način troši mnogo više proizvoda. Štednja na količini nije moguća na način na koji koristim, ali rezultati su mnogo bolji :) Kako nije grub i nema jako abrazivno djelovanje skoro pa može proći za svakodnevnu upotrebu. Sviđa mi se kako pripremi kožu za depilaciju jer ne isušuje, ostavi samo veoma  blagi uljni film na koži, preko kojeg britvica klizi bez problema. Balea Golden Glamour piling je za sve koji vole ljeti često koristiti piling, a žele one koji su blagi i koji ne isušuju kožu.


You Might Also Like

12 komentari

  1. Izgleda zanimljivo i definitivno bih probala. Jako mi se sviđaju Balea proizvodi. I ja sam probala taj sa morskom soli i otad sam se baš navukla na pilinge. :D Taj mi je baš odgovarao jer sam poslije njega imala manje uraslih dlačica i sviđalo mi se što baš ostruže kožu. Sad bih htjela nešto blaže pa je možda ovaj odličan izbor. :D Hvala na recenziji. :)  

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, morska so djeluje protiv urastanja dlačica i to je još jedno pozitivno djelovanje Balea pilinga. Ulje koje sadrži divno njeguje kožu, pa je poslije upotrebe glatka i nježna - šta još tražiti? :) Ovaj je mnogo blaži, tako da ćeš nadam se biti zadovoljna ako probaš.
      Nema na čemu, uvijek mi je drago ako mogu pomoći :))

      Izbriši
  2. Kupila sam slucajno kremu za ruke sa ovim mirisom i zaljubila se. Podsjeca me na Dior Dolce Vitu i zelim ovako da mirisem do kraja zivota :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Krema možda dođe na red kad jesen konačno dođe, sad trebam što svježije mirise. Šteta što nema i losion za tijelo, za mirisni ugođaj od glave do pete :D

      Izbriši
  3. Nisam još nikad koristila baš šećerni piling osim onaj koji doma napravim. Ovaj mi se čini super za zimu. Inače obožavam Balein limited edition sa mirisom jabuke i cimeta, već sam ga potrošila ko zna kolko tubica. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ponekad sam lijena da bilo šta pravim, a ovako samo otvorim kutijicu i sve je spremno :D Nije mi dugo trebalo da potrošim jabuku i cimet, voljela sam miris, a kao blagi piling je sasvim ok :)

      Izbriši
  4. baš zanimljiv proizvod, zanimljive teksture :D vjerojatno na jesen nabavljam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ćemo suditi po mirisu, onda je jesen pravo vrijeme za ovaj piling :)

      Izbriši
  5. Jako sam zainteresirana za ovo. Iskreno, nisam ga uočila u DMu, ali sam vidjela one shimmeraste gelove za tuširanje iz ove linije. Jesi ih možda probala?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidjela jesam, probala nisam :D Razmišljala sam o kupovini kreme za ruke i gela, ali ipak nije ovo miris koji volim ljeti, tako da sam odustala.

      Izbriši
    2. Taj losion za ruke mi mama koristi, meni jos nije stigao na red :)). Jako lijepo mirisi, ne prejako, a po masnoci podsjeca na Dark Glamour LE. Kod nas su makli sve losione i prodaju samo te male "luksuzne" :D. Ne uveseljava me cinjenica da nemam izbor :-Đ

      Izbriši
    3. Pridruži se mami, dok nije potrošila :D I meni se sviđa miris, ali ipak ljeti želim svježe i lepršave mirise. Neka, ni slučajno se nemoj žaliti jer ne želiš znati kakva je ponuda kozmetike u BiH :D

      Izbriši