Avon Ultra Colour Indulgence ruževi

12:37:00

Vrijeme je za nove Avon ruževe! 
Otkakao sam saznala da dolazi novih 20 nijansi, bila sam veoma nestrpljiva da vidim šta nam je to Avon ovaj put pripremio. S Avon ruževima baš i ne možete pogriješiti. Nude odličan omjer cijene i kvalitete, a raskoš nijansi je neosporan. Baš, ali baš za svakog. Nova Ultra Colour Indulgence linija je nijansama baš onako kako se meni sviđa. Samo dvije nijanse (nude naravno), ostavile su me potpuno ravnodušnom. Ostale su divne. Toliko da smo prijateljica i ja nakon dobrih 10-ak minuta komentarisanja nijansi, zaokružile priču tako što smo se morale odlučiti samo za jednu. Ona je uspjela, tu jednu je i naručila. Ali, pogled je i dalje na mnogim drugim nijansama.



Prepoznatljivo crno kartonsko pakovanje je i dalje tu, a ovi ruževi su više slim od prethodnika :) Mnogo elegantnija ambalaža ima i jedan mali nedostatak. Riječ je o poklopcu koji je dosta nestabilan i dok sam se "igrala" s ruževima primijetila sam da, iako na prvu djeluje zatvoreno, ipak uz malo pomjeranja otvori se. Zato u neseseru neće imati mnogo prostora, biće sigurniji. 



Tajna novih ruževa je u hidratantnom gelu, odnosno laganoj gel formuli koji omogućava intenzivnu hidrataciju i lako nanošenje. Boja je poboljšana gel formulom, živopisna i svježa - reče Avon :)
Cijena za prvo pojavljivanje ruževa u katalogu je 5,90 KM.


Prilikom nanošenja osjeti se blaga tekstura gela, koja je veoma ugodna na usnama i zaista je pisutan i  hidratantni učinak formule. Ako vam usne i nisu u baš najboljem stanju, neće mnogo isticati suhe dijelove ili dodatno isušivati. Naravno, ovo ne znači da će opraviti usne, ali lagano suhe usne mogu uživati u ruževima kao što su ovi pod uslovom da se perutavih dijelova prethodno riješite.
A miris? Mirišu na lubenicu. Malo čudnu lubenicu, ali svakako se na usnama uopšte ne osjeti.
Nisu baš tako slabe pigmentacije kao što sam mislila. Očekivano su svjetlije nijanse malo slabije pigmentovane od jačih, pa pigmentacija varira od slabije do srednje. Tako od ovih pet najslabije pigmentacije je Petal Pink, dok Red Tulip ima najbolju. Je li crveni ili nije :) Pigmentacija se svakako odrazi i na trajnost, nisu baš mnogo trajni, ali uopšte ne nestanu tako brzo s usana.

Veoma kratko i jasno za zaključak mogu da kažem da Avon ruževi ponovo nisu zakazali.
Ruževi koji su na usnama ugodni i kremasti uvijek dobro dođu, a nova linija je jako dobar zimski izbor. Osim boje usnama će pružiti i blagu njegu pa sam sigurna da će i ovi ruževi imati mnogo zadovoljnih korisnica.

*PR proizvodi

You Might Also Like

30 komentari

  1. Sve boje su predivneee!!! Garden Rose - najjj!!! :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odličan izbor nijansi! Pored Red Tulip i Garden Rose mi se jako sviđa :)

      Izbriši
  2. purple hyacinth je divan, i meni je naj od ovih što sam ja dobila. A sviđa mi se i taj red tulip :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iako je Purple H. lijepa nijansa, ipak crveni uvijek prvi dobiju moju pažnju, a tako je bilo i sa Red Tulip :))

      Izbriši
  3. Purple hyacinth mi je najljepši, Red tulip mi je poslije njega. A ovi ostali nisu nešto, jer inače ne volim te pink, roze nijanse. Swatchevi na tvojim usnama su mi svi prelijepi. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Roze nijanse ni meni baš ne privlače pažnju, ali Garden Rose nema baš mnogo roze u sebi, pa ipak prolazi. Dobro dođe da odmorim od crvenih nijansi :)
      Hvala ti :)

      Izbriši
  4. Najočekivaniji post :D
    Purple H. jedva čekam da stigne.
    Na tvojim usnama su najljepši Red Tulip i Garden Rose.
    Sve pohvale za slike ;) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Biće da se ruževi nestrpljivo očekuju :D
      Purple H. je jako lijepa nijansa i nadam se da ćeš biti jako zadovoljna, kako nijansom tako i teksturom.
      Veeliko hvala za pohvale <3

      Izbriši
  5. Ovi ruževi su mi toliko divni da bi ih najrađe sve imala u svojoj kolekciji :) Slažem se da je jako teško odlučiti se za samo jednu nijansu pa sam se ja odlučila za tri: Hibiscus, Spring Lilac i Royal Peony i jedva čekam da mi stignu :D Sad vidim da sam na tu listu trebala dodati i Purple Hyacinth, ali stignem još i njega naručiti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I sigurno nisi jedina koja bi cijelu kolekciju voljela. Eto, ipak nisi pretjerala, pa su tri nijanse sasvim dovoljne za početak xD A Purple H. će sigurno strpljivo čekati da dođe do tebe :D

      Izbriši
  6. Auh,moram da narucim neki ruz iz ove linije,nema mi druge:)! Divan post i divne nijanse,jedino mi Red Tulip ne pase,svi ostali koje si predstavila bi isli super uz mene (skromno zar ne?:)) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Novi trošak na vidiku! Ali voljećeš ovaj trošak, sigurno :) Hvala ti <3 A joj, nemoj tako, Red Tulip je jako lijepa nijansa :)) Skromno, moram se složiti s tobom jer ipak ne želiš sve nijanse u kolekciji :D

      Izbriši
  7. Sve nijanse su divne, sve do jedne, ali se Red Tulip i Purple Hyacinth ipak malčice izdvajaju. :)
    Nije da mi treba još jedan karmin, ali jednom se živi... :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bez obzira koliko su neke druge nijanse lijepe, ja prvo komentarišem crvenu. Možda zato što se često najviše ističe :D Tako je bilo i sa Red Tulip, odmah se izdvojio.
      Nije da treba još jedan, ali... sve si napisala! :D

      Izbriši
  8. Avon izbaciju nove kolekcije ruževa, brže nego što ja uspem da potrošim i jedan :D
    Ceo opis mi zvuči jako interesantno, dizajn je takođe lep i jako si ih lepo prikazala na fotografijama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa to je problem kod Avon ruževa, što nikad ne možeš reći da je bar jedan potrošen i da to bude opravdanje za kupovinu novog :)
      Hvala Jelena :)

      Izbriši
  9. Od ovih mi je Red Tulip najbolji :D Lijepo ti svi izgledaju na usnama, nema šta :)

    OdgovoriIzbriši
  10. divne su ti fotke, i kako si ih slatko posložila <3
    opisom me podsjećaju na Hidrokolor u onoj rozoj ambalaži :D
    najviše mi se sviđaju i prelijepo ti stoje - Red Tulip i Purple Hyacinth

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Ivana, raduje me ova pohvala :))
      Kod Indulgence se baš lijepo osjeti ugodno prisustvo gela, ali opet, obe linije su veoma ugodne na usnama. Purple H. mi se jako sviđa, ali još se nisam u potpunosti zaljubila u ljubičaste nijanse :)

      Izbriši
  11. Na početku su mi se dopadale sve nijanse, a sada mi se dopada samo Red Tulip. Idući put kad te vidim, ne dolazi mi na oči bez nje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto prilika da uštediš! Dogovoreno, ispuniću ti želju :D

      Izbriši
  12. Kako su ti krasne fotke u ovom postu *.*
    Inače volim Avon ruževe, ali ovu kolekciju sam preskočila jer jednostavno imam previše njihovih ruževa + nijanse su već viđene, iako su lijepe i po mom guštu, posebice Purple hyacinth. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Mell, baš ti hvala <3
      Uvijek kažem da Avon ruževe nije teško zavoljeti, a Indulgence ruževi su to samo potvrdili. Pa ti si jedna razumna žena :D

      Izbriši